מספר שאלות

shay1510

New member
../images/Emo35.gifמספר שאלות

קודם כל, אני שמח שנפתח פורום רפואה. קוראים לי שי ואני חייל בסדיר, משתחרר בדצמבר 06. אולי סוף סוף אני אוכל לקבל מספר תשובות לשאלות שמתבצרות אצלי בבטן. השאלה הראשונה שלי היא לגבי סיכויי קבלה: יש לי ממוצע בגרות 108-109 ופסיכומטרי 763. בדקתי את סיכויי הקבלה שלי לאוניברסיטאות השונות וכמדומני אני מתקבל, אך לעיתים על חודה של נקודה. מכיוון שאינני מתכוון להרשם לשנת הלימודים הקרובה, אלא לזו שאחריה, האם עליי להכין עצמי מבעוד מועד לעליית רף הציונים ולשפר בגרות או שתיים בהתאם? (הבגרות במתמטיקה מתחת ל-90) שאלה שנייה בקשר לאוניברסיטה: אני מוצא את אוניברסיטת בן-גוריון כאטרקטיבית ביותר עבורי, גם מכיוון שרף הכניסה בה אינו הגבוה ביותר מבחינת ציונים, ואני מאמין שאני אעבור את הראיונות בשלום, וגם מהבחינה החברתית, החשובה לי מאוד. אני נותן חשיבות לפן החברתי מכיוון שאני הולך להפוך את האוניברסיטה לביתי למספר לא מועט של שנים וחשוב שהמצב יהיה טוב מבחינה חברתית, מה שכמובן ייתן לי דחיפה מבחינות נוספות. אני יודע שהפקולטה לרפואה ב"ש אינה עומדת בקנה אחד ברמתה עם הפקולטה של העברית או של ת"א, ובכל זאת אני מבקש את דעתכם על בחירתי. שאלה שלישית בקשר ללוחות זמנים להרשמה: הראיונות הם חלק מתהליך הרישום, ואני מתכוון לנסוע לטיול למספר חודשים באמריקה. בהנחה שאני גם מתכוון ללכת לב"ש, ושיש לי זמן של שנה לסדר מרווח בין שלבי ההרשמה השונים ובין הטיול (דצמבר עד אוקטובר שנה לאחר מכן). כיצד אני עושה זאת? תודה רבה לכל העונים.

guyavhuji

New member
לגבי באר-שבע

אני לא יודע אם הרמה שם באמת יותר נמוכה, או אם יוצאים משם רופאים פחות טובים. להיפך, לפני שהתחלתי ללמוד המליצו לי ללכת דווקא לבאר-שבע, ואם הייתי מתקבל לשם גם הייתי עושה את זה. ומצד שני, לגבי העניין החברתי - אל תמהר ללכת אחרי שמועות אני משער שזה גם משתנה בין מחזורים שונים. אני יכול להגיד לך למשל שאני מאד מרוצה מהמחזור שלי בירושלים מבחינה חברתית, אבל אני שומע אנשים ממחזורים אחרים שהרבה פחות מרוצים. הנקודה היא שאת האווירה החברתית יוצרים הסטודנטים, והם מתחלפים כל שנה, בכל מקום. ובכלל, לא קל להתקבל, ולפעמים כדאי להרשם ליותר מפקולטה אחת, כי ברוב המקרים לא מתקבלים לכולן. בהצלחה.

shlomo10

New member
כל מילה אמת

לאחר הכרותי עם אנשי העברית הבנתי שגם שם יש חיים ולגבי כל השאר אין לי מה להוסיף, שיהיה בהצלחה!!! וחוץ מזה לשנינו אין ים ....

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

נעים מאוד, אני אושרית
יש לך ציונים די טובים, אבל יש סיכוי שבשנה הבאה הם כבר יהיו מאוד גבוליים בקבלה לרפואה. לדעתי כדאי שתשפר את הבגרות לממוצע של 110 לפחות. זה ייתן לך סיכוי טוב לקבלה גם בשנה הבאה. אם מתמטיקה נמוף אצלך, בהחלט הייתי מתחילה שם. גם אנגלית כדאי לשפר אם יש לך מתחת ל95 ב5 יחידות. בקשר לבן גוריון: נכון שיש לה את השם החברתי, אבל כמו שכתבו כאן, זה תלוי בעיקר באנשים שאיתך במחזור. בקשר לרמת הלימודים, הרמה מאוד דומה בכל האוניברסיטאות בארץ, רק שכל אחת לוקחת את זה לכיוון קצת אחר. בכל אופן, אני מאוד ממליצה לא "להינעל" על אוניברסיטה אחת, אלא להירשם לשתיים לפחות, אם לא לכולן. לרפואה מאוד קשה להתקבל, ואת הראיונות של באר שבע מאוד קשה לעבור, וחבל שתפספס כי נרשמת רק לשם. לוחות זמנים של הרשמה: ההרשמה עצמה נעשית בסביבות ינואר-פברואר בכל שנה. אולי תוכל לטוס ישר אחרי השחרור ושמישהו מהמשפחה ירשום אותך לאוניברסיטאות. הראיונות/ימי מיונים באופן כללי מתחילים בסביבות מאי וממשיכים ממש עד תחילת הלימודים. לראיונות בבאר שבע יש שני סבבים, שמסתיימים בסביבות יולי אם אני זוכרת נכון. בנוסף, אם אתה מתקבל לבאר שבע, יש לפני הלימודים קורס קיץ שהוא חובה לכולם. בתל אביב, אם אין לך רקע בכימיה ו/או פיסיקה, תצטרך לעשות קורסי קיץ שבסופם יש מבחן שצריך לעבור. יש אפשרות גם לגשת רק למבחן בלי הקורסים. זהו בינתיים, אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול. אושרית.

מקווה שלא היה שרשור כבר בנושא...

אפרופו קורסים וטיולים לחו"ל, שמעתי מסטודנטים, וגם בקומונות נוספות וגם בע"פ, שהקורס מאד קשה למי שאין לו רקע קודם בתחום. האם מומלץ "להתכונן מראש" לקורס? (בתור מי שחרשה הרבה בשביל להצליח...)

morancho1

New member
אהלן

גם אני מתכננת ללמוד את הקורסים הנ"ל. מתוך הכרות עם אנשים שלומדים עכשיו שנה א רפואה, או שנה ב, הקורסים לא פשוטים בכלל. אני זוכרת במיוחד שהפחידו אותי קצת מפני הקורס בפיסיקה. את תמיד יכולה לקנות את הספר במכניקה של יורם אשל ולחרוש עליו חודש לפני הקורס, אבל לא יותר מדי, שיישאר לך כוח:) את יכולה להיכנס לאתרי הפקולטות לרפואה השונות, ולקרוא מידע לגבי מועד ההרשמה לקורסים, ומתי יש מיפגשים (באתר של ת"א יש מידע מפורט)

יו!!

יש מצב שאם לא נפגש במפגש הקומונה, נפגש על ספסל הלימודים... המקור של השאלה הוא שעשיתי בגרות בכימיה. חרשתי לא מעט, אבל זה לא היה היסטרי ברמת הקושי. שהסתכלתי בתכנים, ראיתי שבמאד מעט מפגשים מספיקים חומר שאני טחנתי ותרגלתי שנה שלמה. (קצב אוניברסיטאי!) בפיזיקה - נושא עמו אין לי היכרות כלל וכלל יש כ 13 מפגשים ואז בחינה, ויש יותר חומר (כימיה רמת 3-4 יח' מול 5 יח'). בנוס, שמעתי מסטודנטים כמו שאמרת... שהקורס מאד קשה ומלחיץ, וממש לא משקף. הבנתי גם שאונ' תשלח לי פלייר כזה של הקורס אחרי הקבלה וכו'... זה נכון או ששוב העבודה הקשה נופלת עליי? אגב, יש לי "קבלה" לירושליים, במדעי המוח - פסיכוביולוגיה כעדיפות ב' לרפואה- האם עדיין שווה לעשות את הקורס פה בת"א? (ופה הקשר לשאלה הקודמת...) תודה רבה :)

אם את רוצה ללמוד רפואה בתל אביב

את חייבת לעבור את המבחן בפיסיקה. את הקורס את לא חייבת לקחת, אבל את המבחן את חייבת לעבור. זה תנאי קבלה לכל דבר. עד כמה שאני זוכרת, האוניברסיטה ממליצה לכל המועמדים, לא משנה אם התקבלו או לא, להירשם לקורס למקרה שכן יתקבלו. הודעת הקבלה יכולה להגיע אלייך גם כמה ימים לפני תחילת הלימודים, וזה יהיה כבר אחרי הקורס. בכל אופן, גם אם לא תלמדי בתל אביב בסוף, הקורס ייתן לך רקע בפיסיקה, וזה יעזור לך בבכל מסלול אחר בכל אוניברסיטה. אושרית.

morancho1

New member
טפו טפו טפו

שניפגש במושבים ליד המזרקה של סאקלר, בת"א:)

בכל מקרה אהיה שם לפחות פעם אחת...

הפסיכו שלי, עוד 10 ימים, טפו טפו (740!740!740 הלוואי הלוואי הלוואי) בבניין של רפואה...

morancho1

New member
כיסא סטודנט זה לא כזה נורא!

שבי לך על מעיל נחמד שיהיה לך נוח בת@ת.. דף תשובות צד שמאל מיבחן צד ימין מה רע? תבואי כמה ימים לפני תעשי שם גם איזה סימולציה, שתתרגלי ותראי שזה באמת לא משנה שום דבר

זה נכון...

אני באמת אבוא לנסות :) הבעיה לרוב היא עם קטעי הקריאה או הגרף שאז הופכים הלוך ושוב את המחברת בחינה בשביל התשובות :(. יש למישהו טיפ בנושא?

morancho1

New member
לא הופכים דפים..:) תשמחי

המרכז הארצי מחוייב שהגרף יהיה על 2 עמודים שהם לא על גבי אותו דף כך שאם את פותחת את חוברת הבחינה כמו ספר, את יכולה לראות גם את הגרף וגם את התשובות. כנ"ל לגבי אנסינים באנגלית ועברית. נחמד לא

אני יודעת...

לכן הכיסא סטודנט כל כך מעצבן - המחברת לא נכנסת בו עם 2 העמודים ותמיד אני מקפלת אותה, ואז אני לא נהנית מהיתרון המדהים הזה :'(

morancho1

New member
חח הצרות הקטנות בחיים:)

אז אל תקפלי אם יש גרף או אנסין או שתשימי על הברכיים. יצא לי לעשות פסיכומטרי, נפלתי באיזה אולם עם 100 איש! ללא חלונות! קירות צבועים בשחור, כסאות צבועים באדום כהה! וגם הייתי חולה כשעשיתי את המיבחן והשתעלתי כמו מטורפת. (והשולחן סטודנט היה פי 2 יותר קטן משולחן סטודנט ממוצע וגם יותר נמוך אז נשבר לי הצוואר אח"כ). עדיין חושבת שהבעיה שלך משמעותית:):) די לא לחפש תירוצים:)

חחח...

וואו, בהחלט תת תנאים להצלחה הפסיכומטרית. כיסאות באדום כהה... וואו :) זה היה בת"א? הוצאת ציון טוב למרות זאת?

למעלה