מי בא הערב לעצרת

אלי ו.

New member
היתרון של ועדת חקירה ממלכתית

הוא בכך שהיא אינה ממונה ע"י פוליטיקאים וכך הסמכויות שלה רחבות מספיק כדי לבקר גם אותם. הקריאה בציבור שלא להסתפק בועדה ממשלתית היא מכיון שהתחושה היא שהכשלים הגיעו גם מלמעלה וועדה שמונתה ע"י שר לא יכולה לבקר את השר שמינה אותה.

mucool2

New member
לא יודע כמה "הקריאה בציבור"

היא באמת נרחבת (איך זה שאין על סקרים בנושא??), וכמה ממנה נובע מיריבות פוליטית בסיסית.

mucool2

New member
תודה.

המסקנה שלי היא שרוב הציבור פשוט בעד ועדה כלשהי, לא משנה איזו. "בראשות שופט" נשמע הכי מכובד, אז יאללה, שיהיה. אל תתפלא אם הלך הרוח הזה ישתנה תוך שבוע. גם הירידה התלולה בפופולריות של ראש הממשלה ושר הבטחון היא סוג של "אופנה" כיום, ולא הייתי בונה על זה לטווח ארוך. ככה זה במדינה המאנית-דפרסיבית שלנו.

ומי יחליף את כל ה-120?

ענקים? או אולי גמדים עוד יותר קטנים? או אולי אני ואתה נמנה את עצמנו לגנרלים ואדמירלים, מפני שאנחנו בטוח יודעים טוב יותר מחלוץ, אולמרט ופרץ מה היה צריך לעשות.

יוסי ר1

Active member
יש במדינה מספיק אנשים טובים שיכולים

להנהיג. ואולי, אם הרפש ינוקה, הם ישקלו לשבת על 120 הכסאות שכרגע מלאים סחי ומאוס.

עם הגישה הזו

בסוף תגמור עם אחד. אני לא בטוח שזה יהיה דה ליברמן דה, אבל הוא ישלוט כאן להרבה הרבה זמן. ובנו אחריו.

יוסי ר1

Active member
אמרתי - להחליף את "כל ה120".

יש עוד ליברמן שאתה מדבר עליו ואני לא מכיר? (חוץ מזה שעכשיו בכנסת, שיוחלף עם 119 חבריו? אבל בא נמשיך עם הגישה שלך, תן להם להמשיך לכהן, ולנו להמשיך לסבול ולקטר.

אלי ו.

New member
אני מציע להחליף את העם

או לפחות להחליף את השיטה בשיטה שתיצור זיקה חזקה יותר בין הנבחרים לבוחרים ותנתק את הקשר בין הרשויות.

אני חסיד של הרב הגדול

הרבי מיעוטו. דמוקרטיה על כל פגמיה עדיפה על משטר של הפיכות תדירות משום ש"יש 120 מועמדים טובים יותר, והם יופיעו מיד כשנפריד את ישבניהם של ה-120 הנוכחיים מכסאותיהם או את ראשיהם מכתפיהם". לא תקבל את ליברמן? ליברמן היה, כזכור, הבריון של ביבימן, וגם לו יש בוודאי בריון משלו.

יוסי ר1

Active member
מסכים אתך, דמוקרטיה עדיפה על הפיכות

אבל דמוקרטיה, אם נזכור, היא שלטון העם. אני לא רואה את הקשר בין היושבים שם, לעם שלנו.

יוסי ר1

Active member
נוסף לכך, אני לא מכיר אישית את

120 המועדפים. אבל אין לי ספק שיש מספיק אנשים טובים שמסוגלים. מה שאני חושב , הוא שאיכשהו שהשיטה הישראלית של בחירת המנהיגים אינה עובדת טוב. וגם כאילו שמתחילים עם מוטיבציה ורצון אמיתי, נשחקים ומסתאבים בדרך למעלה. וגם הידיעה שהכל כאן ארעי, שכל מי שהצליח לטפוס כיסא חייב למהר ולהותיר את חותמו האישי, כי עוד מעט בחירות נוספות, ואני חייב שיזכרו אותי,ף לא עושה טוב בכלל. ראית פעם שר חינוך חדש שאומר "אני אמשיך את שהתוו קודמי ואדאג להטמיע את דרכו?" פחחחח! כל שר (או שרה) חייב איזו רפורמה, מהפך, או רעידת אדמה משלו. איך אפשר לבנות משהו יציב אם כולם רק רוצים להרעיד?

אוֹחַ

New member
ואיך נדע ממי בגין קנה חמוצים?

ליידי יש איזה בית ישן, עם שלט: "כאן בגין התחבא בתקופת המנדט הבריטי..." - אז א"א לתלות שלט קטן "כאן בגין קנה חמוצים"? למה כל המשחקים האלה?!

shellyland

New member
הייתי באה,

אבל מכיןן שההודעה מנוסחת בלשון זכר-יחיד, אני מבינה שהיא לא מיועדת אלי ושאני לא מוזמנת. אגב, יהיו נשים נואמות?

עפרונית, אני מציע שבפעם הבאה

תסבירי שהמודעה פונה לגברים ונשים כאחד למרות שמטעמי נוחות המודעה מנוסחת בלשון זכר. אני סבור שהחייגן האוטומטי שגייס מילואימניקים פנה בלשון זו גם אל המילואימניקיות שהתגייסו.

למעלה