חידת ה
בוס.

djdror

New member
../images/Emo35.gifחידת ה../images/Emo73.gifבוס.

בתחנה הראשונה של האוטובוס עולים שלושה אנשים. בתחנה השניה עולים שניים ויורד אחד. בתחנה השלישית יורדים שניים ועולים ריבוע של מספר האנשים שהיו באוטובוס לאחר ירידת השניים. בתחנה הרביעית יורדים פחות אנשים משעלו לאוטובוס כך שכמות האנשים שנשארה באוטובוס מתחלקת ב-5 ללא שארית. ידוע שיש כעת באוטובוס פחות מ-20 איש. ידוע שמספר האנשים שירדו מהתחנה הרביעית הוא מספר ראשוני המתחלק בשתיים. השאלה: כמה אנשים עלו לאוטובוס בתחנה הרביעית? נ.ב. בתחנה הראשונה עלתה גברת עם סלים.

ApA1800

New member
לא יודע אם זה נכון אבל יצא לי...

6 או 11... כאילו בדקתי 3 פעמים ויצא לי נכון, אבל אני מסייג את התשובה (כלקח מהפעם הקודמת)

../images/Emo62.gif

6 בתחנה הראשונה: 3 בתחנה השנייה: 4 בתחנה השלישית: 6 בתחנה הרביעית: עלו 6, ירדו 2 - מספר ראשוני שמתחלק ב- 2, נשארו 10, מתחלק ב- 5 ללא שארית וקטן מ- 20.

ApA1800

New member
כמו שיצא לי אבל גם

אם עולים 11 יוצא 15, שזה גם מתחלק ב5 ללא שארית וקטן מ20

סלים וארזה

New member
מנהל
טעות בתחנה הראשונה עולים 3 אנשים אז יש 4 באוטובוס (כולל נהג) בתחנה השניה עולים 2 ויורד 1 אז נשארו 5 באוטובוס בתחנה השלישית יורדים 2 ועולים 9, אז יש 11. מה נשאר לתחנה הרביעית? יורדים 2 ועולים יותר משניים כלומר 6 כדי להגיע ל-15 כל זאת בתנאי שזה לא אוטובוס ישן עם כרטיסן

סלים וארזה

New member
מנהל
אוף, עוד פעם בתחנה השלישית יורדים 2 ועולים 9 ומצטרפים ל-3 אז יש 12. ולכן בתחנה הרביעית עולים 5 מאותה סיבה.

djdror

New member
../images/Emo127.gifעכשיו הכל בסדר../images/Emo6.gif

עכשיו אתה מבין את ההערה שלי מקודם? פעמיים אתה טועה בחשבון פשוט. דרך אגב את החידה הזאת המצאתי סתם כך תוך כדי כתיבתה. עוד קצת תירגול ואני מביא חידה יותר קשה מחידה קשהשלך.

סלים וארזה

New member
מנהל
היום קמתי בשבע בבוקר כל היום סידורים ובערב כותב בשלושה פורומים במקביל, העייפות...

three

New member
בדיוק בשלושת הפורומים האהובים עלי

נראה לי (סל, חידות, שורה)

למעלה