חידת האחים ..

../images/Emo35.gif חידת האחים ..

פעם היו שלישית אחים, הם היו תאומים ונראו אותו דבר, המבוגר היה ג´והן, הוא תמיד דיבר אמת, האמצעי היה ג´ק, הוא תמיד דיבר שקר. והשלישי היה ג´ו, הוא אמר לפעמים אמת ולפעמים שקר. פעם הגיע חבר לבקר אותם, הוא לא ידע מי הוא מי, אז הוא שאל כל אחד שאלה, הוא שאל את זה שישב משמאל, "מיהו הבחור שיושב באמצע"
התשובה היתה, זהו ג´הן. הוא שאל את זה שיושב באמצע, "מהו שמך
התשובה הייתה, "אני ג´ו. הוא שאל את זה שיושב מימין, "מיהו הבחור שיושב באמצע
התשובה הייתה, זהו ג´ק. האורח היה ממש מבולבל, למעשה, הוא שאל 3 שאלות זהות, וקיבל 3 תשובות שונות. האם תוכלו לעזור לאורח המבולבל ולהגיד מיהוא מי

דRדכוסי

New member
לא שמת את זה כבר פעם?

או שזה רק השמות אותו דבר? טוב זה לא בעיה לחפש את זה באינטרנט אבל יצפאן שולט עלי אז אני זז לראות ערוץ 3

swirrrly

New member
שיווווווווו ../images/Emo118.gif

אולי במקום להציק תנסה להפעיל קצת את המוח שלך?? אתה חושב שזה מעניין אותנו מה שאמרת עכשיו?

swirrrly

New member
../images/Emo62.gif ../images/Emo118.gif

ג´והן ג´ק ג´ו (לפי סדר הישיבה)

Jinno

New member
אז ככה...

השמאלי הוא ג´ק האמצעי הוא ג´ו והימני הוא ג´והן צריך לפרט, או שתשובה זה מספיק?

Jinno

New member
אופס...

מחדש... :) ג´ו משמאל ג´ק באמצע וג´והן מימין... טעות בהבנה... :)

../images/Emo62.gif

משמאל לימין: ג´ו משקר הפעם כי לא ג´והן באמצע ג´ק משקר כי לא ג´ו באמצע ג´והן דובר אמת וג´ק באמצע מקווה שלא התבלבלתי

swirrrly

New member
משעמם לי אז אני מסבירה.. ../images/Emo118.gif

נתחיל משמאל: שואלים מי יושב באמצע. התשובה: "ג´הן". לא יכל להיות שזה היה ג´הן שדיבר כי אז היה אומר אפשרות אחרת (הוא דובר אמת). יכול להיות ג´ק (שמשקר) או ג´ו שאומר מה שבא לו. מכאן, שמאל: ג´ו/ג´ק. כעת נעבור לאמצע: הוא אומר שהוא ג´ו. מכאן שיכול להיות שג´ו אומר אמת. שג´ק משקר בקשר לעצמו. וזה לא יכל להיות ג´הן. לכן שוב האפשרות לאמצע, היא: ג´ו/ג´ק. אם ג´הן לא הופיע באף אחד מהקודמים, אז הוא חייב להיות באפשרות האחרונה, זה שמימין. כעת נעבור לזה שמימין, שידוע לנו שהוא ג´הן, ושהוא דובר אמת: הוא אמר שמי שיושב באמצע זה ג´ק. מכאן ש: מימין: ג´הן אמצע: ג´ק ושמאל, האפשרות שנותרה: ג´ו. לסיכום: ג´ו ג´ק ג´הן.

למעלה