חידת אסירים

super

New member
../images/Emo35.gif חידת אסירים

1. בבית סוהר כלשהו ישנם מספר אסירים (מספרם ידוע להם ולסוהר). 2. בחדר הסוהר ישנו מפסק שיש לו שני מצבים On ו - Off. מצבו ההתחלתי של המפסק ידוע. 3. לסוהר רשימת אינסופית ואקראית לחלוטין של שמות האסירים, כאשר כל אסיר יכול להופיע יותר מפעם אחת (גם בסמיכות), אבל כל האסירים מופיעים לפחות פעם אחת. 4. בכל פרק זמן (משתנה ולא ידוע) קורא הסוהר לאסיר הבא מרשימתו. האסיר מגיע לחדרו של הסוהר, בוחן את המפסק, ומחליט האם לשנות את מצבו, אם לאו. 5. באיזשהו שלב, אחד האסירים שנכנס לחדר ורואה את מצב המפסק מצהיר כי כל האסירים ראו את המפסק לפחות פעם אחת. איך הוא יודע את זה

Gaius Octavius

New member
שאלה.

כל האסירים שלפניו או כל האסירים בכלליות? כי אם זה לפניו זה קל נורא, זה אומר שהוא בטח השני והראשון שינה את זה.

slallum

New member
כל האסירים שבכלא

כי אם זה היה כל האסירים שלפניו אז זה בטוח נכון לפי הנתונים של החידה
וגם לי יש שאלה: האסירים בעצם אמורים לגלות מתי כולם ראו את המפסק ויכולים להחליט על חוקיות מסויימת? או שהאסיר (שנקרא לו יוסף למקרה הצורך) סתם החליט להכריז את ההכרזה בלי קשר להחלטות של האסירים לפני כן?

גילי 69

New member
הוא יודע את זה ../images/Emo62.gif

כי האור שינה מצב. האסירים מחליטים, למשל, שמי שמגיע בפעם השניה משנה את מצב הנורה. אמרנו הרי שכולם רשומים ברשימה, כך שברגע שמישהו מגיע שוב, סימן שכולם כבר היו. אני צודקת?

slallum

New member
../images/Emo128.gif

ציטוט מדברייך: "אמרנו הרי שכולם רשומים ברשימה, כך שברגע שמישהו מגיע שוב, סימן שכולם כבר היו." ציטוט מהחידה: "3. לסוהר רשימת אינסופית ואקראית לחלוטין של שמות האסירים, כאשר כל אסיר יכול להופיע יותר מפעם אחת (גם בסמיכות), אבל כל האסירים מופיעים לפחות פעם אחת."

super

New member
זה לא שיש לי את התשובה...

מישהו שאל אותי את החידה הזאת, ולדעתי חסר נתון או מידע נוסף. בשום אופן לא הצלחתי להבין כיצד - אם למעשה האסירים לא רואים את הנורה וגם לא מדברים זה עם זה וכל התנאים ההגיוניים האחרים בחידות מסוג זה, הם יכולים לדעת משהו על משהו.. בכל אופן, חשבתי שאולי מישהו מכם נתקל בחידה זו או דומה לה פעם, ויוכל לתקן את המעוות. אנסה לברר עם השואל מה הפיתרון ולפרסמו בהזדמנות הקרובה.

djdror

New member
החידה בסדר גמור ויש פתרון.......

במקור אני מכיר את החידה בנוסח טיפה שונה, שני מתגים וכו', אבל מצד שני הוספת נתון שעוזר לפתור את החידה. החידה פתירה עם הנתונים שנתת וזאת חידה מאד יפה, אם כי קצת קשה, ומי שלא מכיר בהחלט יצטרך קצת לשבור את הראש כדי לפתור אותה. בקיצר, אל תפרסם את הפתרון, ותנסו לפתור אותה, אני אתן תשובות במידת האפשר.

slallum

New member
אז יש לנו 2 חידות P:

הראשונה היא החידה הזו =] והשניה היא - מה הנתון שהוסיפו בחידה הזו לעומת החידה של דרור עם ה-2 מפסקים?

slallum

New member
ונראה לי שיש לי פתרון לחידה השנייה

הנתון הנוסף הוא בטח שהמצב של המפסק לא היה ידוע מראש, ובחידה הנוכחית הוא כן.. אבל בכל זאת, אין לי כל כך פתרון לחידה.. אני אמשיך לחשוב

djdror

New member
אכן......

עלית על הנתון החדש שנתנו בחידה זו, ומכיוון שפתרת את החידה אהי חושב שאתה רשאי כבר לשנות את החתימה. אינך שוטה מופלג!!!!!

pazro

New member
מה ששינו בחידה זו הוא ש

שאין על האסירים חובה לשנות משהוא כשהם נכנסים לחדר. בחידה השניה היוא שני מפסקים והיתה חובה על האסיר לשנות לפחות אחד מהם. נראה לי שהנוסח הזה יותר קל.

גיאל

New member
זה כל הנתונים?

אני מכיר חידה דומה, שבה הפתרון מצריך שכל אחד מהאסירים יקרא אינסוף פעמים. ואז בוחרים "חניך תורן" שהוא יכול לזהות את מספר הביקורים של כל האסירים.

slallum

New member
יש לי רעיון שמסתמך על זה שהאסירים

מדברים לפני זה.. אז זה לא הפתרון, אבל אולי זה יעזור לנו להגיע לפתרון
אז ככה: נגיד שכל האסירים יודעים שהמצב ההתחלתי הוא 0, כל פעם שאסיר מגיע והמצב הוא 0 (האסיר הראשון בטוח יראה 0) הוא מפעיל את המתג, והמתג עובר למצב 1, אם האסיר הגיע פעמיים והמתג על מצב 0 אז הוא לא יגע במתג פעם נוספת. כשהמתג על מצב 1 לאסירים אסור לגעת, חוץ מלאסיר אחד שבוחרים מראש - נגיד שבחרנו את יוסף, שלו אסור להזיז את המתג מ-0 ל-1, אלא רק מ-1 ל-0. יוסף, כמו כולם, יודע את מספר האסירים בכלא. כל מה שהוא צריך לעשות זה לספור את מספר הפעמים שהוא נכנס וראה שהמתג הוא על מצב 1, ולהוסיף למספר הזה 1 - כלומר הוא עצמו. אם המספר הזה שווה למספר האסירים - הוא יודע שכל האסירים נכנסו. מקווה שהבנתם.. נראה לי שהסברתי בצורה מבולבלת למדי
אז למישהו יש רעיון איך זה יכול להוביל אותנו לפתרון?

גיאל

New member
זה בתנאי כמובן

שקוראים ליוסף אין סוף פעמים. אבל אם קוראים ליוסף פעם אחת בלבד, הפתרון לא נכון

Gaius Octavius

New member
וקוראים ליוסף אין-סוף פעמים,

מאחר והרשימה אין-סופית לכן ההסתברות שהוא לא יופיע בה עוד פעם היא אחד לאינסוף, ומאחר ו1 חלקי אינסוף זה אפס - הוא יופיע בה, כמו כל האסירים, אין-סוף פעמים.

djdror

New member
../images/Emo127.gifמצוין../images/Emo45.gif

זה הפתרון - ומישהו כבר הסביר לך למה זה בסדר. כל הכבוד!

slallum

New member
מגניב ../images/Emo9.gif

עדיין הקטע של ההסתברות די מעצבן אותי, כי תמיד יכול להיות שזה לא יקרה.. אמנם ההסתברות שזה לא יקרה שואפת ל-0, אבל זה רק שואף ולא בטוח
טוב לדעת שצדקתי

למעלה