חידות

nWkobi

New member
../images/Emo35.gif חידות ../images/Emo35.gif

טוב אז בגדול הסיפור הוא כזה: חשבתי לעצמי שבגלל שזה פורום השמינייה למה שלא נתאגר אתכם קצת עם חידות? ואז מצאתי אתר עם מלא חידות טובות...אז אני אתחיל בראשונה ונמשיך לפי קצב הפתירה שלכם(אני אבדוק את הפתרונות באתר ואודיע כאן מי פתר נכונה
). והיר חידה מספר 1: האסיר ישב בתאו, מקשיב לפסיעות השומרים, ומביט בשש הדלתות: A, B, C, D, E ו- F המקשרות את חדר המעצר עם העולם שבחוץ. שלוש מן הדלתות הן דלתות יציאה ודרכן ניתן לצאת בלבד, ושלוש אחרות הן דלתות כניסה ודרכן ניתן רק להיכנס מן החוץ לתוך התא. נקישות רגלים: שומר אחד נכנס דרך דלת A, השני דרך דלת F. הם פותחים את התא וכך אומרים לאסיר: אנו עומדים לשחרר אותך, אך תחילה עליך לעבור דרך שש הדלתות - בכל דלת פעם אחת תוך שמירת ההגבלות הבאות: מייד לאחר שתעבור בדלת A, מותר לך לעבור בדלת B או E. מייד לאחר שתעבור בדלת B, מותר לך לעבור בדלת C או E. מייד לאחר שתעבור בדלת C, מותר לך לעבור בדלת D או F. מייד לאחר שתעבור בדלת D, מותר לך לעבור בדלת A או F. מייד לאחר שתעבור בדלת E, מותר לך לעבור בדלת B או D. מייד לאחר שתעבור בדלת F, מותר לך לעבור בדלת C או D. לאחר שסיימו את ההוראות המחמירות, יצאו השומרים דרך דלת B.

chen010189

New member
אוקיי מתחילה להיות לי פוביה מחידות

בהתחלה מסתוריות אח"כ בא לי איזה אחד עם חידות ועוד מציב לי זמנים אני אומרת לכם, פרופיל 21 לכל הפורום
רציני הפורום הזה משוגע

dollzy

New member
יש לי אחת..

היא די קלה.. 10 ו10 זה 20.. אבל אם מוסיפים 50 זה יהיה 11. מה זה?

היי אני מכירה את זה!

המורה שלי למתמטיקה נתנה לנו את זה פעם כשהיה שיעור חופשי.הצלחתי לפתור וממש אין לי כוח לזה שוב.זה לוקח זמן ומצריך ריכוז אבל זה אפשרי!!

לפי מה שאני הבנתי..

השאלה היא מה הסדר של החדרים שבהם הוא עובר כדי לצאת מהתא..

hilasapir

New member
אהה.....לא בעיה...

אבל זה לא נראה לי הגיוני כי אם זה נכון אז יש נתונים מיותרים....אלה אם מתכונים שבדלת הראשונה הוא יוצא ובשנייה הוא נכנס ובשלישית הוא יוצא.... ואז זה לא הגיוני כי הוא בסופו של דבר נכנס....אז מה הולך פה מה השאלה??

nWkobi

New member
אוקיי..

אין כאן נתונים מיותרים(אני הרי יודע את הפתרון...
)...וזה לא קל כמו שזה נראה... המלצה ממני: אל תתקדמו מהר,תלכו צעד צעד לפי הסיפור,ותסרטטו על דף.

hilasapir

New member
אהמ...

לא הבנתי מה השאלה??? אם השאלה מה הסדר אז ברור עושים שהדלת האחרונה זה הדלת שהשומרים יצאו מימנה ואז הולכים ברורסט... אבל אז יש את הנתונים המיותרים שתי דלתול הכניסה..... ואם אומרים שהוא צריך ללכת לדלת יציאה ואז כניסה וא יציאה....אז בסופו של דבר הוא נכנס... אז מה השאלה לא הבנתי??

nWkobi

New member
אף נתון הוא לא מיותר תהיי בטוחה...

השאלה היא מה סדר הדלתות שהוא צריך לעבור כדי לצאת לחופשי? זה לא כזה קל כמו שזה נראה...תתרכזי ותחשבי קצת
בהצלחה!

וואי חידה נחמדה..

אני אשבור ת'ראש מחר על זה.. אבל לפני שהשרשור הזה יעבור דף.. אפשר לקבל את הפיתרון?.. וכדי שזה לא יהרוס לכולם עדיף במסר.. תודה.

טוב גם לי יש חידה אם אפשר..

כשפותרים אותה זה נראה כאילו דיי דבילי אבל זה בהחלט חידה שחושבים על התשובה שלה... אז ככה איש אחד עולה לאוטובוס עם כלב קטן ואז הנהג אומר לו מותר אסור-אסור מותר למה התכוון הנהג???

ny22

New member
מנהל
חחחחחח........אני מכיר אותה!

אז לא אגלה....

למעלה