חידודי חג 2

י פ ע ת

New member
../images/Emo35.gifחידודי חג 2../images/Emo35.gif

איש אחד התחתן עם האחות של אלמנתו.....הייתכן?

י פ ע ת

New member
בחיי לא אכלתם מספיק החג הזה...

או שמרוב אוכל התאים התעייפו.... <זה ממש פשוט......כיודעים ת´תשובה>

sahr12

New member
מי גאון של אימא מי????חחחחחח

ואיך נקרא הנושא את אשת אחיו המת??

sahr12

New member
יש פרס בתנאי שאת עונה על כל

השאלות שאשאל בתחום הנ"ל מקובל????

sahr12

New member
באיזה תנאים מתחייב ייבום???

שבוע יפה גם לך קליאו...

sahr12

New member
חחחחחחח...תשובתך נדחית

באלגנטיות.....לא יודעת תגידי לא יודעת!!!חחחחח

אז ככה

כאשר אדם מת ולא השאיר אחריו זרע. האח שלו צריך ליבם את האלמנה (לעבר אותה) כדי להשאיר זרע לאחיו.

sahr12

New member
לטיפולך המהיר אודה.......

1.מניין לקוח השם יבם,יבמה??? 2.במידה וישנם אחים תאומים למת מי חייב ליבם?? 3.במידה ונולדה בת האם חייב ליבם שוב עד בן זכר??? 4.מהי חליצה?? 5.האם חייב בחליצה במידה והאישה לא רוצה?? 6.האם האלמנה חייבת??? 7.אם היבם נשוי האם חייב-יכול לייבם??? 8.האם חייב לשאתה לאישה?? 9.במידה והיבם נפטר האם האח השלישי חייב גם הוא??? להוציא פרס מתימני...יכול לעלות בבריאות יקירתי..חחחחחחחחח בהצלחה!!

תשובות

1. ממסכת יבמות 2. זה שנולד ראשון 3. כן 4. אם האח מסרב ליבם אותה, עושים לו טכס משפיל הנקרא חליצה. קבל עם ועדה היא חולצת לו את הנעל, יורקת בפניו ומאז דבק בו שם גנאי לכל החיים. הוא נקרא בית חלוץ הנעל ומנדים אותו. 5. לא 6.כן 7.כן 8.לא 9.כן ועכשיו אני אשאל שאלה: איזו דמות ידועה מהתנ"ך נולדה לאחר ייבום? ומה הסיפור שעומד מאחורי ייבום זה

sahr12

New member
תשובתייך חלקיות ולכן גם הפרס חלקי..

מוריד רק חולצה....חחחחחחחח

nightroll

New member
אשר לדמות הידועה

ישי, בנם של רות המואביה ובועז, אבא של דוד.

nightroll

New member
סליחה, אפשר להתערב?

1. ספר בראשית, סיפורה של תמר שבעלה מת ואחיו לא רצה ליבם אותה אז היא די כפתה על יהודה ליבם אותה... 2. עקרונית כל אחד מהאחים יכול ליבם, גם אם הם לא תאומים. עוברים מאז לאח לפי סדר לידתם, ואם כולם סרבו, נדמה לי שמספיק שיערך טקס חליצה אחד כדי לפטור את כולם מהיבום. 3. אם נולדה למת בת לא צריך לעשות ייבום. אז מן הסתם אם מהיבום נולדה בת לא צריך להמשיך. 4. חליצה: ראה תשובתה של פיקטיבית על טקס חליצת הנעל והיריקה בפניו של זה המסרב ליבם. בנוסף, הסיבה שמשתמשים בחליצה של הנעל היא שבעבר חתמו חוזים במחווה של חליצת נעל. זה כמו ללחוץ ידיים בעסקה בעל פה. 5. השאלה לא ברורה: האם הגיס חייב ליבם גם אם האישה לא רוצה? כן. ועד שלא תפטור אותו בחליצה הוא חייב. 6. האלמנה יכולה להשאר אסורה לגברים אחרים אבל אם היא רוצה בחופש שלה היא חייבת בחליצה. 7. נדמה לי שמבחינת ההלכה המקורית - כן. היום, כשאסור לגבר לשאת יותר מאשה אחת, אני לא יודעת. 8. המממ. במקור לא. היום תיקנו חכמים שאסור לגבר לשכב עם אישה אם אין לה כתובה מממנו... 9. נפטר בלי להשאיר זרע? האח השלישי צריך ליבם אבל לדעתי כבר עדיף לו לחלוץ כי האישה הזו מביאה למשפחה ממזל נאחס.

למעלה