התלבטות

קשת13

New member
../images/Emo35.gifהתלבטות../images/Emo35.gif

ושוב אני נכנסת לכאן כדי להתייעץ ולשמוע דעתכם... אמנם עוד מאוד מוקדם אבל העו"ס המליצה לי להתחיל לגבש דעה לקראת שנה הבאה כיוון שבמרץ מתחילות הועדות. ואני מתלבטת ומתלבטת ולא יודעת מה להחליט - ההתלבטות היא בין גן רגיל עם סייעת לבין גן 'טיפולי' הקטנטן בן שנתיים מאובחן כפ.ד.ד מסתמן בתפקוד גבוה. הולך כיום לגן רגיל פרטי ללא סייעת (הייתה סייעת שעזבה והשבוע מתחילה איתו מישהי לליווי של יומיים בלבד). בגן הוא עם קבוצת ילדים קטנה מאוד - 6 ילדים. לדברי הגננת הוא מסתדר נהדר, משתף פעולה, משחק יפה וכד'. הוא חוזר מהגן בדרך כלל מאוד מאושר, ולמד משם המון דברים - כמו למשל - לאכול באופן עצמאי. הוא מדבר ומתבטא נפלא לגילו, מרכיב משפטים ויש לו אוצר מילים נרחב. שמח ורגוע לרוב. אחר הצהריים הוא מקבל טיפול של קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק - אחת לשבוע. כולם מאוד מרוצים מהתקדמותו וחלקם טוענים ש'האבחון שגוי' (אובחן אצל צחור). אני כאמא שלו, חושבת שהאבחון לא שגוי. אני רואה את הנוקשות השפתית והמחשבתית, חזרתיות, קשר עין קצת לקוי, רגישות תחושתית, ועוד שאר מאפייני ספקטרום. אני יודעת שהוא חכם ומתוק
ומתקדם בלי עין הרע יפה מאוד אבל מאוד לא סגורה על מה יהיה נכון עבורו בהמשך (מבחינת מסגרת). ישנה אפשרות שישאר בגן הנוכחי עם קבוצת ילדים קצת יותר גדולה (משהו כמו 14) ועם סייעת או שנלך על גן 'טיפולי' שבו יש ילדים עם בעיות שונות ולא רק פ.ד.ד. במסגרת גן כזה יש פחות ילדים, יותר יחס וטיפולים מתאימים. בסך הכל הוא מאוד התקדם השנה בגן הרגיל אבל אולי זה היה קורה גם בלי קשר לגן? בקיצור, אני די מבולבלת והייתי מאוד שמחה לשמוע מבעלי הנסיון מה מומלץ, מה היה הנסיון שלכם? מצטערת על המגילה...... ותודה לכל מי שיתרום לי מנסיונו

דונטלה1

New member
לי נראה שהוא צריך להשאר בגן רגיל

אם הוא מסתדר כל כך טוב בגן, למה להעביר? ילד בתפקוד שלו ייתרם הרבה יותר אם ישאר בחברת בני גילו עם סיוע. נשמע שהוא אפילו לא חייב סיוע כל הזמן. מי זו העו"ס שאת מתייעצת איתה? רצוי למצוא מישהו שינחה את תכנית השילוב שלו. בטוח שהקלינאית והמרפאה בעיסוק יכולות לעזור לך למצוא מישהו כזה. בהצלחה.

קשת13

New member
תודה לך

ככל הנראה ננסה להשאיר אותו באותו הגן. העו"ס לא מכירה אותו, היא פשוט עובדת בעירייה ומטפלת בצד המנהלי של הנושא. קלינאית התקשורת שלנו 'מנחה' את השילוב פחות או יותר, ולטענתה אין צורך בשילוב בכל ימות השבוע (-מסתדר גם לבד בסדר גמור).

דונטלה1

New member
תשמעי, גם הבן שלי הסתדר לבד

בסדר גמור, אבל היום, אחרי כמה חודשים של סייעים שגם עוזרים לו בטיפול בויסות החושי, קיבלנו ילד חדש לגמרי. אולי תנסו להכניס מישהו לכמה שעות ביום, או לחלק מהימים?

orit952

New member
רק גן רגיל

אם ילד בתפקוד גבוה עדיף גן רגיל. הוא חייב מודל לחיקוי ובכלל להתרגל לילדים ולהיות לידם כמה שיותר. בגן טיפולי נכון שלא כולם עם PDD אך יש בעיות הרבה יותר גרועות.

אותו הגן

בלי סייעת ולראות מה קורה. אני לא מאמינה שיכול לקרות נזק הדבר היחיד שיכול לקרות הוא שלא יהיה מספיק טוב ושההשתפרות לא תמשיך במקרה כזה אחרי חודשיים ניח תמיד אפשר לומר " ניסינו, חווינו, בדקנו, אנחנו חושבים שבמקום אחר יהיה אפשר לראות יותר שיפור ולהעביר" לדעתי זה לא ביג דיל אבל אני תמיד מאמינה בלנסות במיוחד שכרגע כל כך טוב לו וגם אתם מרוצים מהגן.

אור לנו

New member
הוא לא יתאים בשנה הבאה לאלוטף?

מבחינת הגיל? כי כתבת שהוא בן שנתיים. הפשוש שלי היה בגן רגיל עד לגיל שנתיים ו 4 חודשים, כאשר מאז האבחון הוא היה עם סייעת צמודה. גם לנו היו הרבה מאוד התלבטויות אם להשאיר אותו בגן הרגיל או להעביר לאלוטף כי הוא בתפקוד מאוד גבוה והתייעצנו עם כל הצוות שמטפל בו. גם הצוות היה חלוק בדעותיו - חלק אמרו להשאיר בגן הרגיל וחלק אמרו שכדאי לנסות גן אלוטף. בסופו של דבר אחרי הרבה לבטים החלטנו להתחיל את השנה בגן אלוטף ולעקוב מקרוב אחר הילד - אם נראה רגרסיה או שלא טוב לו בגן, תמיד נוכל להוציא אותו משם ולהעביר לגן רגיל - הליך אפשרי שלא אפשרי להפוך אותו, ז"א אי אפשר להתחיל בגן רגיל ואז במהלך השנה להעביר לגן אלוטף. כיום - כ 4 חודשים מתחילת השנה אני יכולה לומר שחד משמעית גן אלוטף קידם אותו מאוד ושזו היתה החלטה נכונה מבחינתנו. השפה שלו התפתחה עוד, אוצר המילים גדל, עובדים איתו מאוד אינטנסיבי על קשר עין ובכלל טוב לו בגן - למרות שהיו ויהיו משברים.

קשת13

New member
תודה לכולכם(-:

אחרי הרבה מחשבות, הכיוון כרגע הוא להשאיר אותו בגן הרגיל. הוא מאוד נתרם מה'חברה הרגילה' וכל הצוות חושב שזאת תהיה טעות להוציא אותו. בתוך תוכי אני גם מרגישה שזה המקום שלו ושהשילוב בגן הרגיל פשוט קידם אותו יותר מכל דבר. אז כנראה שאלך עם תחושת הבטן...... (-:

למעלה