הלולין והחבל:

mili999

New member
../images/Emo35.gif הלולין והחבל:

באולם רחב ידיים שגובהו 100 מטר משתלשלים שני חבלים מהתקרה. אורך כל חבל הוא קצת יותר מ-100 מטר (100 מטר ועוד טיפה בשביל קשירות). המרחק בים החבלים הוא מאתיים מטר. ויש לנו לולין שיודע לטפס טוב על חבלים ויכול לקפוץ למטה מגובה 20 מטר. הלולין צריך להביא לנו 120 מטר חבל, איך הוא יעשה זאת? זו לא שאלה מתחכמת אין סולמות ושטויות כאלה. יש לו סכין והוא צריך לחתוך את שני החבלים כך שיהיה לנו סה"כ 120 מטר.

djdror

New member
אלא אם הלולין הוא

ספיידרמן או מתאבד פלשתינאי ואז יש לי פתרונות מצויינים!!!

mili999

New member
לא ספיידרמן, אבל יכול לקפוץ

מגובה 20 מטר בלי בעיה, וגם זה משהו!! קשה לי לחשוב על רמזים, אבל מכיוון שלדעתי רק אתה מתאמץ, אז אם תרצה רמז תצייץ!

bendelac

New member
../images/Emo62.gifנסיון.

הוא יקשור את שני החבלים יחד כך שיתקבל חבל אחד באורך של 200 מטר. הוא יחתוך את אחד הקצוות. הוא יעלה לחבל עד גובה של 20 מטר ויחתוך שם כך הוא חתך קיבל 120 מטר והוא יכל עד לקפוץ ולהגיע בריא ושלם. זאת בהנחה שהוא יודע כמה זה 20 מטר חבל/גובה. אם לא אז שיעשה בערך(או שלא).

djdror

New member
רעיון מצוין אבל.....

איך קיבינמאט הוא קושר שני חבלים שהמרחק בינהם 200 מטר.

mili999

New member
../images/Emo128.gif כמו שדרור אמר:

אי אפשר לקשור את שני החבלים ביחד.

djdror

New member
פששש... איזה חרוז יצא לך../images/Emo3.gif

תשמע, הלכתי אתמול לישון עם החידה הזאת ולא הצלחתי להבין, אבל אני יקח את החידה לעבודה ומבטיח לפתור. אם לא היום אז שישבת בקבר רחל בטוח יעשו את העבודה.

mili999

New member
אני לא יכול לשלוח אותך ככה למילואים

בלי תשובה. אתה די קרוב לרמז שאני רוצה לתת: מה המקסימום חבל שהוא יכול לחתוך מחבל אחד?

djdror

New member
חכה חכה, סבלנותתתת

פשוט אין לי זמן לחשוב עכשיו.... אני ממהר.... נגמור להתארגן בעבודה - אני מוציא שני אירועים היום - ונתחיל לחשוב. יהיה בסיידר!!!

doroni21

New member
שאלה

האם הוא יכול לטפס על חבל אחד ולהתנדנד עליו כמו טרזן וכך להגיע לחבל השני?

../images/Emo62.gif ניסיון....

אולי מחבל אחד הוא יגזור 20 מ' ואז הוא יקשור את זה לחבל השני וככה יהיה לו 120 מ' שעומד במקום. זה גם טוב?

doroni21

New member
עוד שאלה

האם הוא יכול לחבר חתיכה של חבל אחד לחיבור של החבל האחר?

mili999

New member
הוא צריך 120 מטרים משוחררים

הוא יכול לחבר ולקשור מה שבא לו.

lizaliz

New member
../images/Emo60.gif../images/Emo107.gif

הוא יחתוכ מחבל אחד 20 מ', ואז יעלה בסולם לחבל השני, ויוציא את החבל (אחרי הקשרים)... אני יודעת שזה לא, אבל קרוב... זה מה שתגיד!

../images/Emo62.gif בשמו של djdror

הלולין יטפס על החבל הראשון, לגובה של 40 מטר, יחתוך את החבל וימשיך להיאחז בשארית ה-60 מטר. על הלולין ליצור לולאה קטנה בקצה החבל שמשתלשל מהתקרה ואת החבל שחתך שאורכו 40 מטר ישלשל הלולין לתוך הלולאה שיצר, כך שמכל צד של הלולאה ישתלשלו 20 מטר. תוך כדי שהוא נאחז בשני קצות החבל, ירד הלולין עד לתחתית החבל החתוך ומגובה של 20 מטר יקפוץ לרצפה, כשבידו החבל החתוך. כעת בידי הלולין חבל שאורכו 40 מטר. את החבל הזה יקשור הלולין לחבל השני, נותר לנו חבל באורך של 140 מטר. יטפס הלולין על החבל עד לגובה של 80 מטר ובגובה זה יעשה את אותה פעולה שעשה בחבל הראשון. חישוב זריז יגלה לנו שהלולין יגיע לקרקע ובידיו חבל באורך 120 מטר. מהתקרה ישתלשלו לנו כעת שני חבלים שאורכם 60 מטר ו-20 מטר. בהצלחה לכולם בתחרות החידות הערב, דרור

למעלה