אל תתפשטי לי

michal a16

New member
../images/Emo35.gifאל תתפשטי לי

שאלום
אני חדשה כאן... איזה יופי שמצאתי את הפורום הזה. יש לי בקשה קטנה. מישהו יכול לתת לי סוג של ניתוח ספרותי לשיר "אל תתפשטי לי"? גם אינטרפטציה אישית יכולה לעזור כאן... כל סוג של פרשנות לשיר תהייה מבורכת... תודה מראש.

מקליין

New member
אז ככה

למרות שברור שהשיר נכתב בהשפעת סמים ניסיתי לפרשו בדרכי: *לפי דעתי*, מדובר על משהו בסגנון הדומה או אפילו מחווה לאוליבר טוויסט - גניבה של אחד מחבריו שלא נראת לגיבור השיר (שאחרי זה מואשם בגניבה) כמוכן הוא מדבר על רצונו לצאת ממסגרת זאת (חיי הגנבים) ולחיות ללא צורך בגנבות אך הוא יודע שהוא לא יצליח בחיים לצאת משם למרות ההזדמנויות שיש לו (כי ה"בוס" הראשי של חבורת הגנבים דואג להחזירו לחיק המשפחה כל הזמן). כמוכן מופיע בשיר בעלה הרשע של אחותו/האישה המבוגרת יחסית שבחייו(לא זוכר בדיוק את הסיפור המלא של דיקנס) שנוהג להכות אותה והוא עצמו איש אלים כשהוא משתכר (רוצח בפנים קפואות). היא משום מה רוצה לתת מחסדיה לאוליבר המסכן, אך הוא לא מעוניין בכך בגלל היותה מכרה שלו. למרות שהוא לא רוצה לעזוב אותה הוא נשאר- הן בשל בעלה המכה והן בשל היותה המכרה היחידה שלו שנותנת לו גם חום של אם (מצד אחד הוא לא רוצה שתתפשט ומצד שני רוצה לחוש כאילו הוא היה תינוק בבטנה - מעיין משחק תרתי משמע מדהים של כותבי השיר). בכל מקרה כדאי שתשאלי את מיכה וארקדי.

למעלה