Ч
Г
К

יניב ריז

New member
אולי

תפקיד האדם השלישי הוא: 1-העברת ביקורת על השנים? 2-שימוש לצורכי הכרעה (אם השנים לא תמימי דעים)?

זאת השאלה האחרונה ללא פתרון, נכון?

טוב... - האם זה קשור לעבודת הכתיבה עצמה ? - האם זה קשור לתהליך ההוצאה לאור ?

האם

זה קשור להשראה? זה קשור לתנאים הפיזיים בזמן הכתיבה? זה קשור לחויות שהסופר חוה לפני הכתיבה?

lupoN

New member
../images/Emo19.gif

משום מה זה נשמע לי כמו משהו שמתאים היה לו להופיע כאמרת שפר בספר של "חוקי מרפי". לפחות משהו בסגנון. לא שזה יעזור ממש, אבל יש בזה משהו, אולי?

מנסה..

רעיון קצת מוזר: אולי מספיק.. אדם אחד כדי ליצור (לכתוב). לפחות שניים כדי להנות מיצירה (כדי שהאחד יצור והשני גם יקרא). ושלושה כדי לשפוט אם היצירה מוצלחת? (כי היוצר יצר ולכן לא יכול לשפוט את יצירתו. צריך לפיכך עוד שניים, כדי לוודא שהיצירה מוצלחת- אחרת אחד יאמר כן והשני לא).

האם

זה קשור לשפה בה הסופר כותב? זה קשור למכירת הספרים או להכנסות ממנה? זה קשור להיותו של הסופר מתחיל או מנוסה?

תגובה ../images/Emo26.gif

התשובה היא 'לא' להכל. האמת, כבר רציתי לכתוב את התשובה, היות וכבר עבר הרבה זמן, וגם ירדנו לדף 2. לחכות עוד?

../images/Emo62.gif התשובה ../images/Emo26.gif

לקומדיה מספיק אדם אחד, למלודרמה דרושים לפחות שניים, לטרגדיה לפחות שלושה. כך לפי הסופר האמריקאי האברט.

../images/Emo35.gif שאלה מספר 1.

הכנר והמלחין הרומני המפורסם ז'ורז' אֶנֶסקוּ התהלך פעם ברחובות פריז, ולפתע ניגש אליו כנר לא ידוע ואמר לו: "מאסטרו, אני מופיע מחר בקונצרט, בו אבצע את הסונטה שלך לכינור. האם תסכים להופיע יחד אתי, ולבצע את הליווי בפסנתר"? לאנסקו לא היה נעים לסרב, והוא אכן הופיע למחרת, אבל לא לבדו - הוא בא ביחד עם הפסנתרן המפורסם אלפרד קורטוֹ. העיתונים כתבו: "זה היה קונצרט מוזר מאוד! זה שהיה צריך לנגן בכינור, ניגן בפסנתר, ו..." השאלה: מה היה כתוב בהמשך הכתבה? מה עשה בקונצרט הפסנתרן אלפרד קורטו, ומה היה צריך לעשות - לפי העיתון - הכנר הלא ידוע?

lupoN

New member
זה בכלל נראה לי מוזר...

הסונטה הייתה לכינור ולפסנתר? (סתם הערה: אם הליווי הוא של פסנתר היא אמורה להיקרא כך. בטהובן, למשל, כתב סונטות לפסנתר וכינור [הצגת השם הפוכה כי הפסנתר לא משמש ככלי ליווי]) אולי היה זה טריו? מוזר לי, כי בדרך כלל לפני מופע משותף לפני קהל יש הרבה אימונים משותפים... חסר לי התפקיד של הדפדפן (הו כמה דפדפתי בעבר...
) הפסנתרן אולי שימש בתפקיד זה (הדפדפן) והכנר, לפי העיתון, אולי היה "צריך ללכת הביתה", או שמא שלחו אותו לעבודה אחרת... משהו בסגנון?

lupoN

New member
אז מה יכול להיות... מה נותר...

אנסקו, הכנר/מלחין המפורסם - ניגן בפסנתר; הפסנתרן, קורטו - העביר דפים; ואילו את הכנר הלא-ממש-מוכשר שלחו או לקבץ נדבות במטרו או לעשות הסבה לנגרות (כי לנסר הוא כבר יודע)

../images/Emo70.gif מדוע את חושבת,

שהכנר הלא-ידוע היה לגמרי לא מוכשר?
העיתונים כתבו: "זה היה קונצרט משונה מאוד. זה שהיה אמור לנגן בכינור, ניגן בפסנתר. זה שהיה אמור לנגן בפסנתר, . . . וזה שהיה אמור . . ., ניגן בכינור".

למעלה