Что

inbal76

New member
דווקא שאלה נחמדה.

והקרדיט על הפתרון כמובן ל-Gaius Octavius שהביא אותנו "עד השוקת".

souhami

New member
אני לא אהבתי את השאלה...

זאת שאלה מאוד כללית שמבקשת תשובה מאוד ספציפית לדעתי התשובה של ה-Q הייתה טובה יותר מהפסיק, ואני בטוח שיש עוד מלא תשובות שיראו הגיוניות יותר אני לא אוהב שאלות כאלה שלא מכוונות ישירות לתשובה אלא משאירות את זה תלוי באוויר לניחושים בלבד

אני מזכיר, שזו היתה

"שאלת-בזק", ולכן, לפי ההגדרה, היה צריך לנחש מהר משהו פשוט. הפסיק "מפריד בין דברים", כלומר, בין חלקים שונים של המשפט. מה מפרידה האות Q? ובנוסף, כל השעשועון הזה אינו תחרות במתמטיקה או בידע כללי. זה גם מזל, אינטואיציה, פסיכולוגיה...

souhami

New member
הבנתי את זה

והקו של האות Q אפשר להגיד שהוא מופרד ממנה ואם אתה לא מקבל את זה אז אתה יכול לקבל את התשובה שלי, סימן קריאה (!), העיגול והזנב פרודים. בכל מקרה לשאלה הזאת יש יותר מדי תשובות מתאימות שהיא כמעט בלתי אפשרית לניחוש ב-20 שניות

א י ןש ם

New member
אני גם חשבתי על...

האות a, גם היא די עגולה עם זנב, וכאשר היא מופיעה לבד, היא מפרידה בין מילים במשפט... אבל אני כמעט בטוחה שזה לא זה...:\

lupoN

New member
ניסיון נוסף מעט מאולץ

אם נלך על הצורה ועל עניין ההפרדה, אפשר להניח שזו ביצה נניח שהיא די עגולה, או שהחלמון עגול, משהו כזה, ובזמן ההפרדה החלבון נוזל כמו זנב למטה...

../images/Emo35.gif שאלה מספר 5

נשלחה מפינלנד. השולח, פרופסור מפינלנד, החזיק בידיו חפץ מסוים ושאל "מה זה". משהו ישן נושן שנקרא "קוֹרֶנטוֹ". לצערי לא מצאתי תמונה, אז אנסה לתאר. שני מקלות חזקים ומעוגלים קשורים חזק זה לזה, כך שביחד הם בצורת שפתיים של פה פתוח. שתי רצועות חזקות מחברות בין המקלות לרוחב. משהו כמו הציור העקום שניסיתי לצייר. הרוחב של זה (המרחק בין "זוויות הפה") הוא לפי אמדן שלי בין 80-100 ס"מ.

lupoN

New member
אולי

(בספק רב...) משהו ששימש כמו אסל (המוט הארוך והרחב שמניחים על העורף מאחור ותולים עליו, דליים, למשל)? במקרה הנ"ל הראש אמור להימצא ברווח שבין שתי הרצועות. אולי חלק מרתמה לחיה על מנת שתוכל, למשל, לגרור מחרשה / מזחלת או לסובב אבן ריחיים? שימש ללכידה או לתפיסה או לעקירה או למשיכה או דחיפה?

../images/Emo127.gif יש תשובה נכונה ../images/Emo45.gif

ושוב, הקליעה הראשונה - בול
זה בדיוק האסל לדליים, ובדיוק מכניסים את הראש בין שתי הרצועות. כך זה נראה בפינלנד (ובקָרֶליה).

lupoN

New member
או אולי

שימש כ"גלגל הצלה" / מתקן ציפה על פני המים, או איכשהו ניתן לשלב גם שכבת קרח שבורה מעל? (אם זה עובד בכלל..)

../images/Emo35.gif שאלה מספר 6

נשלחה ע"י פרופסור מישראל, בוגר אוניברסיטת מוסקבה, ממציא תורת הפסיכולוגיה האלגוריתמית, ולדימיר קיציס (אם קלטתי טוב את השם). השאלה: באיזו מילה פשוטה הוא כינה תופעה השוברת את החשיבה הסטיגמטית של אדם.

../images/Emo127.gif איך אומרים בעברית? WOW../images/Emo70.gif

איך עלית על זה, ועוד במכה ראשונה?! הייתי בטוח ששאלה זו היא מסוג השאלות חסרות הסיכוי. גם השחקנים נכשלו בה.

../images/Emo35.gif שאלה מספר 7

נשלחה מאזרבייג'ן. מיצירותיו המוכרות של מיקלאנג'לו קרווג'ו, משנת 1595, מוצגת במוזיאון הרמיטז' בסט. פטרבורג. ר' קובץ מצורף. מאות שנים היה ציור זה מוכר תחת שם מסוים. אך כאשר פורסמו ספרי-הרכוש (? אינוונטר) של מרקיז מסוים, שם התמונה שוּנָה! מה היה השם הקודם של התמונה, ומה שמה עכשיו?

souhami

New member
אולי

אולי השם בהתחלה היה "אישה מנגנת על הכלי הזה" (הכלי נראה לי ממש מוכר אני פשוט לא מצליח להיזכר בשם) ואחר במקום אישה כתבו את שמה של אישתו של המרקיז או את שמה של ביתו

lupoN

New member
הכלי הזה (אולי ספוילר ועמכם הסליחה)

נקרא לאוטה וזו לא אישה זה, כנראה, קסטרדו (או איך שלא קוראים לזה) (ואולי בכך יש איזה כיוון לתשובה?) מקווה שלא הרסתי פה משהו...

למעלה