Что

../images/Emo127.gif נכון ../images/Emo45.gif

ומכיוון שהתשובה הנכונה לשאלה זו הוצגה כבר פעמיים, הרשו לי להימנע מתגובות לניחושים השגויים.

../images/Emo35.gif שאלה מספר 10

נשלחה ממולדובה. אגדה מולדבית מספרת על כפר אחד, אשר במשך מספר שנים ברציפות אסף יבול עשיר של תבואה. התבואה הובלה העירה ושם נמכרה, וגם לכפריים נשאר די והותר. אבל, בדומה לסיפור התנ"כי המפורסם, אחרי השנים הטובות באו ברציפות מספר שנים רעות מאוד, בהן בכלל לא צמח שום יבול. עד שזקן אחד חכם יעץ לבני הכפר לעשות משהו, באביב, על מנת שיהיה להם לפחות איזשהו יבול. מה הציע הזקן החכם לפי אותה אגדה מולדבית?

souhami

New member
רעיון

אולי הוא יעץ להם להשתמש במי השפכים שלהם? חשבתי ללכת על הרעיון של אגירת המזון כמו בסיפור התנ"כי אבל פה הם לא קיבלו התראה מוקדמת

האם

הציע ללכת בדרך אל העיר, שם נשרו זרעים במהלך ההובלה ושם קרוב לודאי שלצד הדרך צמחו הדגנים?

../images/Emo35.gif שאלה מספר 2

נשלחה מספרד והוצגה בפני השחקנים בקלטת. שולח השאלה הדגים להם משהו, שבשנייה הראשונה נראה לי דומה לבנג'ו, משהו עגול עם ידית ארוכה, אבל במבט נוסף נראה לי יותר כמחבת סגורה או כלי בישול, סיר עגול סגור, עם ידית ארוכה. הוא הדגים את הכלי הזה מלמטה (ואז זה הזכיר לי משום מה תוף, אבל אני סתם מבלבל אתכם), והראה להם איך נפתח המכסה מלמעלה, ואיך הוא נסגר. סופית, זה הזכיר לי סיר בישול מסוגנן, עגול, גדול, קצת שטוח, עם ידית ארוכה מאוד. שולח השאלה סיפר, שהוא ראה את הדבר הזה אצל שכן שלו. השכן סיפר לו שזה פריט אספנות, שהשתמשו בדבר הזה לפני יותר מ-100 שנים. השאלה היא למה שימש הדבר הזה?

inbal76

New member
רעיונות ראשוניים

- לתפיסה של איזה בעל חיים - לפינוי של פסולת מסוג כלשהו - לאפיה בטבון (אבל זה נראה פשוט מידי)

souhami

New member
שאלות

הכלי שימש למטרות בישול? הכלי שימש לנגינה? הכלי שימש כאמצעי עזר למשחקים?

souhami

New member
סתם שאלה שאולי תעזור

הכלי מתכתי או שהוא עשוי מחרס או זכוכית או משהו אחר?

למעלה