Что

../images/Emo35.gif שאלה מספר 3

השאלה המצטיינת במשחק (הן לדעתי, והן לדעתו של "נציג הצופים"). היא נשלחה ע"י תלמיד כיתה ט' מייוון, בשם אפולון. קופסה שחורה, ובה נמצאים שני חפצים, באמצעותם אבא שלי הסביר לי את המונח "אינסוף". מהם שני החפצים הנמצאים בקופסה השחורה?

RichardSmith

New member
התשובה ה...

היא הטמטום האנושי וגודל היקום...
חלקיק ואנטי חלקיק? יש בה משהו אבל אין בה כלום... (מלבד אנרגיה).

lupoN

New member
וואו../images/Emo70.gifאיזו הפתעה נעימה../images/Emo13.gif

איזה יופי שהמשחק חזר ותודה שוב על הבאת השאלות.
ובכן, אנסה את מזלי... אם כי לא עלה במוחי רעיון מבריק דיו (שיתן תוקף לכך שזו השאלה המצטיינת במשחק), ובכל זאת, אנחש כדי לנסות לקבל כיוון: האם מדובר ב - שתי מראות- זו מול זו; האם ישנו קשר ל: טבעת, חוט, לולאה או כדור?

בוּוּוּל ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שתי מראות! את יעל חייבת ללמוד רוסית ולהשתתף במשחק, או, לחלופין, לארגן אותו בעברית. אני מזכיר, שנערכות אליפויות עולם במשחק הזה, וישראל משתתפת בהן באופן פעיל ביותר, כמעט בכל עיר בארץ יש מועדונים של המשחק. אפשר לראות אותם למכביר באינטרנט. אני זוכר, כשהייתי ילד קטן גיליתי לעצמי את האינסוף של שתי המראות, אבל בזמן שידור המשחק, למרות שהשאלה סקרנה אותי מאוד, והתאמצתי לנחש מה זה יכול להיות, לא עליתי על הרעיון.

Ghostmize

New member
אני קורא כאן לפעמים

מהצבא :) אני לא יכול להתחבר עם המשתמש אז אני כותב כשאני בבית... שמחתי לראות שטלמון ממשיך עם התחרות כל הכבוד ! ושמח לראות שאת וענת עוד כאן בFULL POWER :):):):)

Alkhimey

New member
אם יש כאן אנשים כל כך טובים בזה

למה לא נמציא חידה ונשלח לתוכנית? רוב החידות שם, אנשים פשוט לקחו עובדה "מעניינת" וידוע לא לרבים והפכו אותה לחידה. הטריק זה לעבד את העובדה לחידה מנוסחת טוב. למשל יש לי "עובדה" מעניינת שאפשר לנסח מי זה לחידה: "סטודנט לפילוסופיה בארה"ב (לא זוכר את השם, אבל אפשר לברר אותו) עבד כשמרטף. הוא שם לב שלתינוקות ישנים העניים מתגלגלים בארובות. התברר שהעניים שלהם מתגלגלות כאשר הם חולמים, מזה נבע שהאדם פונה לזכרון שלו כאשר הוא חולם (שימו לב, כאשר אנשים מנסים להזכר במשהוא, הם מגלגלים את העניים (לרוב למעלה)). הדבר הוביל למהפכה בתחום חקר המוח (אל תשאלו אותי איך, אבל הכל אפשר למצאו באינטרנט). את הסיפור שמעתי בהרצאה באונ' ת"א. עוד עובדה מעניינת היא שכרטיסי האשראי שלנו הם ריבוע זהב. אנשים אחרים בוודאי יכולים לחשוב על נושאים מוצלחים יותר.

souhami

New member
די ברור למה זה הוביל למהפכה

גילו שאפשר לזהות איזה חלק במוח האדם מפעיל רק ע"י צפייה בעיניים למשל כאשר האדם מפנה את עיניו שמאלה הוא מפעיל את החלק ה"יצירתי" במוח וממציא סיפור שיקרי
ככה פסיכולוגים יכולים לדעת אם אתם משקרים או לא שימו לב גם שבסרטים וסדרות מצוירות התחמנים תמיד מסתכלים שמאלה, כנראה שאנשים שמו לב לזה לפני אך מעולם לא חשבו להתחייס לזה ברצינות

snogal

New member
הייתי אומר משהו

רקורסיבי. למשל לחצות משהו לחצי , לקחת אחד החצאים לחצות לחצי וכך הלאה. הכי טעים עם חבילת שוקולד. כל פעם אוכלים חצי והטבלה לא תגמר לעולם.

א י ןש ם

New member
אולי...

שתי מראות...? כשמציבים אותן אחת מול זו, הן מראות אחת את ההשתקפות של השניה באופן אינסופי...

למעלה