תארו לכם...

Yuval Y

New member
../images/Emo34.gif תארו לכם... ../images/Emo54.gif

נניח ויש איזור, בין אם רובע או עיר, שנועדו לקהילה הגאה. החנויות באיזור יהיו לגייז או גיי פרנדלי.
איך הרעיון נראה לכם?
איך הייתם רוצים שהמקום ייראה?
האם הייתם רוצים לגור במקום?
האם יש הסתייגויות?
האם אתם, כהורים לגאים, הייתם מרגישים בנוח לבקר את הילדים?

SHaDoW Boy

New member
../images/Emo11.gif לדעתי זה רעיון ג-ר-ו-ע ../images/Emo18.gif

הומואים הם לא שונים מכל השאר ובגלל זה לא אמור להיות להם מקום מיוחד משלהם... לדעתי, הומואים אמורים להרגיש בנוח בכל מקום, וכל מקום אמור להיות מיועד גם להם, בדיוק כמו לכל אחד אחר
זה לא טוב שהומואים מנסים להפריד את עצמם מהשאר - זה יגרום לכך שבחיים לא יקבלו אותם ורק יעשה את המצב שלהם גרוע יותר (עכשיו המצב טוב, יחסית...)

ת ה ל ה

New member
זה קיים בעולם, סן פרנסיסקו וסידני

הן רק שתי דוגמאות, אלה רובעים מאד גדולים של מגורים ובילויים של גייז, בסן פרנסיסקו שם הבחירות למועצת העיר הן על פי איזורים, יש לגייז [9th district ] ייצוג בעיריה וזה מאד חשוב. אלה איזורים מאד יפים עם פאבים וחנויות מקסימות ולא רק גייז מגיעים לשם. שווה ביקור.

yosef 30

New member
לא הייתי רוצה לגור במקום כזה

אני לא חושב שבגלל שאני הומו אני צריך להיות רק במקומות של הומואים ולסביות. לא הייתי רוצה לגור ברחוב וורוד ועם ים של דגלים מתנוסים מעל הראש. גם לא הייתי רוצה לגדל את הילדים שלי רק ברובע הגאה. אתה יכול לקחת דוגמא מאוד טובה למצב שכזה. תסתכל על החרדים, להם יש את הרובעים שלהם, יש את המירכוז שלהם והוא גדול. אבל מה קורה כשהם יוצאים על העולם, מסתכלים עליהם ואומרים "הם חיים בספירה אחרת" ועוד כל מיני דברים. כמו שאני מאמין שאין צורך להתבלט יותר מדיי או גם צורך להסתגר יותר מדיי. בראש ובראשונה אני אדם כמו כל אדם, לכן אני ראוי לחיות בתוך החברה ולא בצידה. אולי אם נתפתח כאן עוד קצת, יהיו חנויות שהם רק לגייז, כמו שיש חנויות רק לנשים או גברים. הייתי באמסטרם לא מזמן, ויש שם רחובות בהם יש יותר פאבים של הומואים ולסביות, יש לזה את הפלוסים והמינוסים. שבת שלום יוסף.

גמאניי באופן אישי לא אבל,,,

לא רואה את הקשר בין גטו חרדי לאזור מגורים ועסקים וורודים זה קיים בכל מני מקומות בעולם בברזיל פתחו קניוןענק מיוחד לקהילה מסתבר שגם שם חושבים ואולי יודעים שלקהילה כוח קנייה וצרכים שונים במקצת מהשאר, החרדים מתבדלים מכוח אמונה וסגנון חיים "עתיק " ולא מתקדם- ומתיחסים אל שאר העולם בבוז,ועם זה יש לי בעייה,, לגבי אזור מחיה גאה אין הכוונה לגטו,, יגורו וגרים שם גם אחרים בכייף ובסובלנות! למשל עניני אופנת לבוש,,מוכתבת בארץ ובעולם עיי,,, מעצבים גאים ברובם(נכון יש גם אי אילו סטרייטים מוכשרים)
מסתבר שיותר ויותר גברים למשל (סטרייטים) מאמצים את אופנת הלבוש המוכתבת עיי מעצבי הקהילה -מטרוסקסואלים אפילו נתנו לזה כינוי,, מי שנוח לו לגור בשכונה גאה ולא בגטו גאה אחלה שיבושם לו-לה אני אישית לא מחליף את הגליל הירוק בשום מקום אחר בעולם !(מלבד טיולים כמובן)
ואים בטיולים עסקנין אז כולכם מוזמנים לטיול שבת שלנו בשבת 6- למרץ והפעם לנחל עמוד בגליל יש פריחה מדהימה הכל ירוק ויש מלא מיים פרטים נפרסם בימים הקרובים פנו לעצמכם את השבת,, ובטוח שתיהנו, שבוע טוב מיקי

אמא גאה

New member
דעתי בענין מאד מסוייגת

אני אסביר את הסתייגותי. המטרה של הקהילה/ות ההומולסבית בעולם היא ההכרה. מכך אנו מבינים שאים להבדיל את קהילת ההומוסקסואליים מכלל הציבור. ההסטורייה מלמדת אותו על גטאות ליהודים, לשחורי עור, על שמורות לאינדיאנים ועוד. היום כל הנ"ל מעורים בחברה. אלה היו סממנים גזעניים והיו בניגוד לכל מחשבה הומנית. המטרה של ההומסקסואלים היא להתקבל בחברה ולקבל הכרה - אנחנו כמו כולם והם אכן כמו כולם. הבחירה עם מי לנהל את הזוגיות ו/או את חיי האהבה לא צריכה להבדיל אותם מהחברה. דיון שהתקיים ביום השואה לפני שנתיים: למה צריך להבדיל את יום השואה ולעשות טקס נפרד להומוסקסואלים ? הרי בשואה נספו, ילדים, מבוגרים, יהודים, צוענים, נכים, לסביות, הומוסקסואלים ועוד. וההומוסקסואלים היו מוקצים בעיני השלטון הנאצי בדיוק כמו היהודים, הנכים, הצוענים, שחורי העור וכו'. לסכום: אני רואה את בתי משתלבת בחברה באופן רגיל כמוני וכמו כל הטרוסקסואל אחר. מרבית חבריה נמנים על הקהילה ההטרוסקסואלית ויש כמובן גם חברים מהקהילה ההומוסקסואלית ואלה מתערבבים באלה. החיים שלה כ"כ רגילים ואיני רוצה לראות אותה נבדלת מהחברה בשום אופן. יובל, תודה על הטיזר הזה.

Yuval Y

New member
דעתי האישית...

אני לא אוהב את ההתבדלות, את התחושה שאנחנו יצורים מיוחדים, וצריכים להיות בבידוד, או ביחס מיוחד. מה שכן, במצב הנוכחי זה טוב שיש לעיתים מקומות בילוי מיוחדים 'לקהילה'. כמו שיש אגודות ומקומות לפי תחביבים, יכולים להיות גם לפי הנטייה. ואז גייז יוכלו ללכת למועדון ולהרגיש חופשיים, וסטריטים אם יגיעו למועדון, יאמרו בנימוס 'סליחה, אבל אני לא בקטע', או משהו כזה, במקום להתחיל להתרגז ולהתנפח על פגיעה באגו או מה שזה לא יהיה. אולי באמת יגיע הזמן בו ייתיחסו לכישורים של האדם, ולא לפי המין והנטייה. ואולי זה אפילו פחות מסובך ממה שחושבים...

מתנגד לרעיון..

הודעה באיחור..חח..ראיתי אותה ורציתי להגיב:) לא הייתי בוחר לגור במקום כזה...יחד עם העובדה שאנחנו נחשבים מיעוט ,ושלא מי יודע מה אוהבים אותנו בחברה של היום, הדבר לא אומר שצריכים לעבור למקום בו הייחוד שלו הוא שהרוב המתגורר בו הו הומוסקסואלים/לסביות/וכו' זאת בריחה מהמציאות...נכון, לא קל להיות שונה בין דומים, אבל הכרחי שניטמע בחברה, שנהיה חלק ממנה, ושלא נראה את עצמנו שונים מסטרייטים, כיוון שאם אנחנו תופסים את עצמנו בתור שונים ומראים שהנטיה שלנו מבדילה אותנו בתור בני אדם, כך תתפוס אותנו החברה. נושא קצת טחון אני מניח...אבל חשוב שהקהילה תבין זאת..ובמיוחד היום. לקהילה יש חלק מסוים בצורה בה היא נתפסת.

SimsY

New member
רובע רק להומואים ?

או בקיצור - גטו. לדעתי צריכה להשאל השאלה - עד כמה המדינה הזאת רוצה ללכת בעקבות השיטות של גרמניה הנאצית בהפרדה (להזכירם גם בגרמניה, המפלגה הנאצית רצתה ועשתה רובע רק ליהודים) אם, וזה =אם= גדול - יקימו רובע רק להומואים אז אין שום מניעה שיקימו גיטאות ליהודים באירופה מחדש. ושכל יפי הנפש לא יתחילו לזיין את השכל בכל מיני פלצופים שההשוואה איננה נכונה - היא נכונה וחבל על הזמן נכונה ! ומי שלא מודה בזה הוא פחדן - הוא עוצם את העיניים הכי בכח כדי לא לראות איך הוא מתנהג. לדעתי, אם אנשים בישראל ירצו להקים גטאות להומואים, אני באופן אישי יציע להחזיר את גיטו ורשה בחזרה לשימוש, וזה פשוט ביותר : אם הרעיון קביל לגבי הומואים - למה שלא יהיה קביל על יהודים ? למה? הרבה אירופאים כיום, מתלוננים שהם מפריעים להם, עושקים אותם, חומסים אותם, מרמים אותם - אז למה =אם= בישראל ישחררו את הקהילה מהטרדה ההומואית ? לאירופאים לא תהיה הזכות לשחרר את עצמם מהטרדה היהודית ? בהתחשב בעובדה שעניתי כבר 200 פעם לתגובות בסגנון: ההשוואה לא במקום, אתה מתסיס במכוון וכו' אני פשוט אגיד שוב שמי שלא רואה את ההשוואה הוא או ממש ממש ממש מטומטם או שממש עיוור ובשני המקרים אני לא יכול לעזור לו.

למעלה