המצעד בירושלים

Yuval Y

New member
../images/Emo34.gif המצעד בירושלים

רוצים מצעד גאווה? לא בירושלים מצעד הגאווה הירושלמי אמור להתקיים ביום שישי הקרוב ברוב צבע ושמחה, אלא שהעירייה החליטה לבטל את האירוע מפאת "ההשפעות השליליות והפוגעות שיש למצעד על חלקים נכבדים באוכלוסיה" 23/06/05 13:25 מאת: הדר פרבר http://news.msn.co.il/news/Internal/Internal/200506/20050623112000.htm ~~~~~~~~~~~~~~ ירושלים לא גאה? עיריית ירושלים על מצעד הגאווה: "לא יהיה נכון לאשר קיום המצעד והאירועים המתוכננים בהקשר אליו" הבית הפתוח: חופש הביטוי חייב לנצח, האירועים יתקיימו במועדם מאת: הדר פרבר | | www.Nfc.co.il http://www.nfc.co.il/archive/001-D-73581-00.html?tag=18-26-48 ~~~~~~~~~~~~~~ עיריית ירושלים: מצעד הגאווה לא יתקיים בתום דיון מיוחד של הנהלת עיריית ירושלים נמסר: "ראש העיר לופוליאנסקי מתנגד לקיום מצעד הגאווה ביום חמישי הבא". לדברי מנכ"ל העירייה, "למצעד יש השפעה שלילית על הציבור". אך היועץ המשפטי של העירייה הסביר כי לא ניתן למנוע מבחינה משפטית את קיום המצעד בעיר. הבית הפתוח, המארגן את האירוע, מבטיח: "המצעד יתקיים כמתוכנן" שני מזרחי http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3102915,00.html ~~~~~~~~~~~~~~~ עיר בלי גאווה אם לא היית נוהג בטוטאליטריות המחשבתית שלך, הרבה חובשי שטריימל היו צועדים גם הם בגאווה, ולא מחפשים לספק את יצרם בפינות חשוכות או בבתי ישיבות. מכתב ללופוליאנסקי איתן קופלר מכתב פתוח לראש העיר ירושלים, בעקבות ההחלטה להתנגד למצעד הגאווה בירושלים בשבוע הבא. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3103010,00.html ~~~~~~~~~~~~~~~ עיריית י-ם: לא נאשר קיום מצעד הגאווה הסיבה: חשש להתססה ולפגיעה בסדר הציבורי. הגוף המוסמך לאשר מצעדים הוא המשטרה. חגי אלעד: נקיים האירועים בכל מקרה http://www.gogay.co.il/today/Item.asp?CMId=4265

יודיX3

New member
ואף על פי כן נוע תנוע!../images/Emo34.gif

המצעד יתקיים עם הברכה של אורי לופוליאנסקי ובלעדיו.

phoenix100

New member
אני מקווה שהוא לא יתקים!

בתור ירושלמי לא דתי ולא כלום אבל מה אני צריך לראות אותכם כמו ליצנם בעיר שלי. למה דווקא בים? לכו תעשו את זה בת"א ובחיפה כל הכבוד לעיריה שלא תתן לכם ואם תעשו זאת בלי אישור מקווה שירימו אותכם על טיל! םשוט בושה אין לי כלום נגדכם זכותכם לחיות איך שבא לכם! אבל לא לעשות פרובוקציות בעיר שלי! הרב הענק של ירושלים לא מוכן למצעד הזוועה שלכם

Yuval Y

New member
זכותך

רק קח בחשבון, העיר לא שלך פרטית. המצעד בירושלים שונה במהותו מהמצעד בת"א, ולו רק בזה שהוא פחות ממוסחר.

phoenix100

New member
תוכל להסביר לי במה הוא שונה?

אני רואה שיש ת'מצעד בחדשות איך כולם שם ערומים חרמנים וחרמניות אחד על השני ויש ילדים שם למה כולם צריכים לראות את זה?! אתם גאים תשארו אם זה בבית למה כולם צריכים לדעת שאתה GAY?!

Yuval Y

New member
כן, ברור שהתקשורת תחפש את הטיפוסים

הצבעוניים, כמו שתוכל לראות גם במצעד האהבה. הרי מה ה'מסר' בלהראות אנשים רגילים נושאי שלטים, או 'סתם' צועדים?

phoenix100

New member
אבל למה אתם צועדים?!

כדי מה? למה? להראות שאתם גאים במה שאתם? סבבה תהיו גאים ככה נולדתם אין מה לעשות. אבל למה כל פעם אתה חייבים להליק אותנו הירושלמים?! תעשו את זה בערים שמתאימות לכם ערים של חילונים אתם יודעים שזה המקום הכי קדוש שיש למה דווקא בי-ם. האמת אני לא היה לי כלום נגדכם אבל זה שאתם עושים דווקא גורם לי לשנוא אותכם ולעוד רבים אחרים שאני מכיר!

טליאמתי

New member
מי שיש לו שנאה בלב, ישנא כל שונה

ולא יעזרו ההסברים האמירה שלי הרבה יותר פשוטה וכלל לא שייכת לקהילה ההומו לסבית: מי שמבקש לצעוד, זכאי לעשות כן (כמובן בליווי האישורים החוקיים הנחוצים) ולא חשובה הסיבה. זה מה שנקרא דמוקרטיה. דמוקרטיה היא בהחלט לא "תצעדו בערים שמתאימות לכם". מי קבע מה מתאים למי ולמה? תמיד חשבתי שהארץ שלנו היא של כולנו. כל שעל ושעל. מסתבר שישנם אלה שמרגישים זכות לחלק אותה לפי איזורי מחייה. ביום בו אתה תרצה לצעוד עבור מטרה כלשהי ותסורב או תופנה ל"עיר שמתאימה לך", מין הסתם תבין במה מדובר. שיהיה לך יום נעים וכדאי לפתוח את הלב לאנשים אחרים לפעמים. (סתם מין רעיון פרוע כזה שיש לי). זה לא מזיק ונהפוך. מכיר את הסטיקר: "רק אהבה מביאה אהבה"? אם מדביקים אותו על הלב ולא רק על האוטו זה עושה פלאות.

phoenix100

New member
תשמע אני יגיד את זה שב.

אין לי כלום אבל כלללום! כנגד הקהילה ההומו-לסבית אבל למה אתם בכלל מפגינים?!?!?!?! זה הורג אותי? לעודד עוד אנשים להיות שונים? חאלאס כבר!

ת ה ל ה

New member
../images/Emo34.gifהמצעד לשויון ולא לשונות

המטרה של המצעד היא לא להפגין כמה ההומולסבים שונים אלא להיפך להראות בראש חוצות כמה שהם שווים ולכן יש להם את כל הזכות שבעולם לעשות ככל העולה על רוחם ולהופיע בפומבי ולדרוש את אותו שויון זכויות שלך כסטרייט וגם לי יש באופן אוטומטי. הבעיה עם ההומופוביה ועם דיבורים נגד הקהילה היא המולידה את אי שויון הזכויות של הקהילה הומולסבית עליה מוחה המצעד בדרכו הצבעונית. העובדה שאתה שולח אותם לערים אחרות רק מחזקת את ההומופוביה בציבור מעין - לא בבית ספרנו, לא ליד הבית שלי - . ואני שואלת אותך אם אתה כל כך בעד אז למה אתה נגד ומדוע אין לקהילה הזו שאליה משתייך גם הבן שלי, את מלוא הזכויות האזרחיות הקבועות בחוק לכל אזרח במדינה ללא קשר לנטיתו המינית. מדוע הבן שלי לא יכול להתחתן, מדוע אין לו זכויות משכנתא עם בן זוגו, מדוע אין זכויות ירושה מובנים בחוק וכו'. על כך הם ואני איתם מוחים, על כך אנחנו יחד נלחמים, נגד הומופובים החושבים שנטיה מינית היא חטא, שלהיות מיעוט אחר הוא אות קין ויש להסתיר אותם ולגרשם מירושלים. אין לך ולאף ירושלמי הזכות להחליט מי ומי לא יגיע לירושלים, מי ומי לא יפגין או יצעד בה ובודאי לא בגלל נטיתו המינית. אני מזמינה אותך להשתתף במצעד, להזדהות עם הקהילה הנפלאה הזו ולצאת יחד למאבק הארוך והחשוב הזה בעד שויון וסובלנות לכולם. כל טוב דליה

טליאמתי

New member
חביבי, אף אחד לא מעודד אנשים לשונות

אבל כן וכן מעודדים לשיוויון זכויות. בתוך השיוויון עליו דיברה דליה, יש מקום לכל אחד ואחד מאזרחי המדינה הזאת, להיות שונה כרצונו. להיות האחד והיחיד. זה בדיוק ההבדל בין האמירה שלך של "אין לי כלום אבל כלללום! כנגד..." לבין האמירה של כל מצעד ומפגן: יש לי מה לומר ואני אומר אותו בראש חוצות, אם אנשים שדעתם כדעתי. זו זכות בסיסית. ואם אתה רוצה להיות אזרח אכפתי, כדאי שתפנים שיש במדינה שלנו אנשים שלהם אין זכויות שוות שלאחרים נראות טריוויליות ויומיומיות. יש אנשים שמפלים אותם לרעה בתהליך קבלה לעבודה, שאין להם אפשרות לאמץ ילד אלא לאחר מלחמה, שאין להם אפשרות להנשא וכו'. באופן אישי, אני מאחלת לך שלעולם לא תצטרך להרגיש את זה על בשרך משום סיבה שהיא.

eladli

New member
צעידה ביסקסואלית במצעד בירושלים !

השנה, במצעד הגאווה הירושלמי שייערך ב- 30/06/05, תצעד קבוצת ביסקסואלים גאה ונראית יחד. בפעם הראשונה, נצא לזמן מה משורות הארגונים והעמותות, נתאחד ונראה לכולם שיש גם ביסקסואליות וביסקסואלים בישראל, שיש להם ניראות וזהות משלהם, וקולם יישמע. ההתאספות הכללית לקראת המצעד תתקיים בשעה 18:30 במדרחוב בן-יהודה ואז יחל המצעד. קבוצת הביסקסואלים תפגש מעט קודם, ע"מ להכיר ולהתכונן לצעידה. הכינוס הביסקסואלי ייערך בשעה 17:30 על המדרגות של הבנק הממוקם בכיכר ציון (המקום הכי בולט באיזור). במפגש זה יימסרו גם כל הפרטים לגבי מפגש פורום ביסקסואלים שמנהל דניאל בגוגיי, המפגש ייערך בת"א כשבוע אחרי המצעד. שימו לב ! לרשותנו יהיו מספר אמצעים שיגדילו את הניראות שלנו: מגפון (כדאי להתחיל ולהכין מראש, שירים וסיסמאות) סטיקרים (כבר מוכנים ויצאו מקסימים!) שנפיץ תמורת תרומות (3 ש"ח ומעלה-כדי להחזיר את הכסף לאלו שתרמו מכיסם כדי להדפיסם), סיכות ביסקסואליות גאות והפתעה נוספת. אנא הצטיידו בצבעי הדגל הביסקסואלי: ורוד(40%)-סגול(20%)-כחול(40%). הנה מס` רעיונות: ביגוד בצבעים הנ"ל, איפור פנים, צעיפים, בדי משי, דגלים תפורים מאולתרים, טייצים, וכמובן - פוסטרים !!!! דבר נוסף, כדי להעצים את אפקט הניראות שלנו, אנו מבקשים מכל אחד ואחת מכם, להביא עוד חבר, חברה, חברים, סטרייטים, בי, הומואים, לסביות, טרנסים, מתעניינים, מתלבטים, משפחות וכו` לצעוד איתנו. ישנן קבוצות רבות שצועדות ואולם בפעם הראשונה, ודווקא במצעד החשוב הזה שכ"כ מאיימים על קיומו, יבואו הרבה אנשים וחשוב שנבלוט כמה שיותר. בקשה אחרונה: אנא העתיקו והדביקו הודעה זו במייל ושילחוהו לכל החברים/מכרים/שותפים עיסקיים/רשימות תפוצה של ארגונים שיש ברשותכם. הפיצו הודעה זו אל כל קבוצת דיון או פורום בו אתם פעילים. לשאלות ולהסברים נוספים ניתן לפנות אלינו במייל: [email protected] או בפורום ביסקסואלים בגוגיי. חג גאווה ביסקסואלית שמח !
"ביסקסואלים בישראל"

ת ה ל ה

New member
../images/Emo34.gifבנוגע למצעד בירושלים

עוד מכתב אחד בנוגע למצעד. למה? כדי לעדכן אתכם קצת בנוגע להשתלשלות העניינים. אולי שמעתם (למשל, באימייל הקרוב לתיבת מיילכם) שהעירייה ניסתה לעצור את המצעד. ביום ראשון בבוקר, בית המשפט המחוזי (!) של ירושלים פסק כי העירייה חייבת לאפשר את קיום המצעד ובהתאם, גם נפסקו לבית הפתוח תשלום כל הוצאותיו המשפטיות. יום חמישי, במדרחוב בן-יהודה, בשעה 18:30, כולנו נהיה שם כדי להזכיר לעירייה שזה נכון, והיא לא יכולה למחוק אותנו או לנסות למנוע מאיתנו את זכויותינו. העשירון, כארגון הקהילתי הותיק בירושלים, יהיה שם כמובן ויצעד עם שלט צבעוני והמון גאוה! תבואו, תביאו את כל מי שאפשר, תזכירו לכולם כמה זה עדיין חשוב. נתראה שם, אליס.

omadawn

New member
כולם צועדים, בלי תירוצים!

עזבו לרגע את המריבות הפוליטיות הפנימיות, עזבו לרגע שיקולים קטנוניים - בירושלים 2005, כולנו צועדים! הביאו כמה שיותר חברים, הביאו שלטים או סתם בלון צבעוני. הביאו גם שקית עם פירות, למקרה שהמפגינים החרדים יהיו רעבים :) העיר הזו זקוקה לנו, ויפה שעה אחת קודם! בהצלחה!

איך מגיעים מת"א למצעד בירושלים...

כדי להימנע מחסימות כבישים או סתם פקקים מעצבנים שעלולים לגרום לנו לאחר למצעד החשוב הזה, להלן אופציית הרכבת המומלצת: (מחיר הנסיעה ברכבת: 19ש"ח, או 17לסטודנט, חיילים בחינם
הרכבת יוצאת ב-16.34 מתחנת ארלוזורוב (ועוברת גם בתחנת השלום ב-16.36) ומגיעה ב-17.55 לתחנת מלחה בירושלים. ממלחה אפשר לקחת קו 4 ולרדת ברח' המלך ג'ורג' מס' 5, או קו 18 ולרדת ברח' יפו 72 - וזה קרוב מאד למדרחוב. צועדים מהמדרחוב לגן הפעמון !!! מגן הפעמון אפשר לחזור באוטובוס - קווים 7,8,14,18... נוסעים מגן הפעמון לתחנה המרכזית בירושלים, ומשם קו 480 (למסוף ארלוזורוב, האחרון יוצא ב-23.45) או 405 (לתחנה מרכזית ת"א, האחרון יוצא ב-22.55). הקווים מירושלים לת"א יוצאים בערב בתדירות של 20-30 דקות.

נדפקי כל העולם התאחדו!

נדפקי כל העולם התאחדו!
את מי באמת משרתת האג'נדה הנוכחית של קהילת הלהט"ב? מה הקשר בין הורות ושמרנות? לתחת של מי דואגת האגודה? הקהל מוזמן להרצאה ודיון בהנחיית חיה שלום, פמיניסטית, פעילת שלום (מועמדת לפרס נובל!), וממייסדות קל"ף (קהילה לסבית פמיניסטית).
תאריך: יום ראשון, 3.7.05
שעה: 19:30 (מתחילים בזמן!)
מקום: מועדון חד"ש ירושלים - רח' כורש 14, כניסה ד, דירה 8

למעלה