צריכה עזרה

לחברי הפורום שלום רב!!! אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לכתוב בו אבל זה הפורום היחיד שמצאתי שמתקרב לנושא אני צריכה עזרה ממכם...בשנה הקרובה אני הולכת ללמוד במכללת אשקלון ויש לי התלבטות די קשה בהתחלה חשבתי ללמוד קרימינולוגיה שזה נושא שמאוד מעניין ומרתק אותי אך שמעתי רבות על זה שקשה למצוא עבודה בתחום כבר מהתואר הראשון אז לאחרונה התחלתי לחשוב על מדעי המדינה ומשבי אנוש שזה רב תחומי תואר ראשון של בר אילן עכשיו אני לא יודעת מה זה בדיוק רב תחומי מה זה אומר האם זה משתלם לי האם זה עדיף על קרימינולוגיה מה אני יכולה לעשות אחרי זה עם התואר הראשון ברב תחומי בקיצר כמה שאתם יכולים להסביר לי בעניין אשמח מאוד ואם בכלל כדאי לי ללמוד מדעי המדינה ומשאבי אנוש או שיש עוד אפששרות שזה סוציולוגיה ואנתרופולוגיה שתוכנית הלימודים גם נשמעת לי מעניינת אבל אין לי מושג מה זה אנתרופולוגיה אשמח גם אם תסבירו לי עוד דבר שאני מציינת שזה גם רב תחומי. כמו שאתם רואים אני מתוסבכת מאוד מצד אחד יש מקצוע שנורא מעניין אותי כמו קרימינולוגיה ומצד שני יש את התחום הזה שזה בעצם תואר ראשון של אוניברסיטת בר אילן שזה כבר נשמע יוקרתי וטוב,,,אשמח אם קצת תסדרו לי את הבלאגן בראש תודה מראש נטלי:) נ.ב התואר בקרימינולוגיה זה התמחותי של מכללת אשקלון

liat fel

New member
לגבי "מכללת אפיק" בראשל"צ - דחוף

מה דעתכם על "מכללת אפיק" בראשל"צ לגבי לימודי הנדסאי בתחום תעשייה וניהול במגמת שיווק? אני צריכה דחוף לדעת מה דעתכם על המכללה הנ"ל? מה עדיף, מכללת אפיק או המכללה למנהל? תודה רבה

Josette

New member
סיעוד - איפה עדיף?? ../images/Emo53.gif

אהלן! בעזרת ה' אני מתחילה ללמוד סיעוד באוקטובר הקרוב. יש לי 2 אפשרויות: אוניברסיטת חיפה והאוניברסיטה העברית. ואני משתגעת!!
מצד אחד כרגע אני גרה בחיפה (שוכרת דירה, במקור אני מעפולה), וסבבה לי פה, ויש לי פה חברים, וזה קרוב להורים בעפולה... אבל מצד שני האוניברסיטה העברית היא הרבה יותר שווה מאוניברסיטת חיפה! ואז מגיעה העובדה שסיעוד באוניברסיטת חיפה זה בשיתוף עם הטכניון... אז אין לי מושג מה לבחור. ואח אחראי בב"ח אחד פעם אמר לי שזה בכלל לא משנה איפה עושים את התואר כי בסופו של דבר כדי להיות אחות מוסמכת כולם עושים את אותה "בחינה ארצית"... Please HELP

ialstrn

New member
../images/Emo45.gifקודם כל מכללת אשקלון שולטת!

עכשיו לעניננו אנתרופולוגיה זה -חקר תרבויות . זה תחום בתוך הסוציולוגיה או יוצא מהסוציולוגיה כי סוציולוגיה זה חקר חברה.ואנתרופולוגיה חקר תרבות (האנתרופולגים הראשונים יצאו מהסציולוגיה ),כשתרבות מתייחסת גם לשבט אפריקני וגם לדרוזים וגם לחרדים וכד' בנוגע לשאלתך - יש הסכמה באשקלון שקרימינולוגיה זה קריעה -אז כחי בחשבון. עבודה בזה? אין הרבה אלה אם כן את מתכוונת למועדוניות לנוער במצוקה וכד' ,יש גם קצת בשרות בתי הסוהר.. רוב מי שלומד זה בשביל תואר שווה לא ממש לעבודה עצמה ..אם כי הסיסמה שלי זה -אז מה אם לא הצליחו לפני מה זה מדבק ? (שימי לב לחתימה שלי...) מדעי המדינה ומשאבי אנוש? השאלה איפה את רואה את עצמך עובדת.. את צריכה קודם מטרה להציב יעד (זה בסדר אם היעד זה להיות פרופ' בזה או חוקר זה גם טוב אבל יעד) ואז להחליט על חוגים אחרת תמצאי את עצמך עם תואר מעניין ובלי עבודה ..או עם רצון לעבודה אחרת (אלה עם כן את בונה על תואר שני בכל מקרה ) טוב זהו .. עזרתי במשהו? בהצלחה!
נ.ב: קיבלת ממני יחס מועדף ( בזה שעניתי בשעה 2:15 בלילה ) רק כי את הולכת ללמוד במכללת אשקלון.

liat fel

New member
אפשר בבקשה

תשובה דחופה בקשר למכללת אפיק? תודה רבה

למה היא הרבה יותר שווה (העברית?)

נשמע שהחיים שלך בחיפה, ושיהיה לך הרבה יותר קל ונחמד ללמוד שם.. אנילא מבינה בכלל בסיעוד, אבל אני לא חושבת שזה כזה משמעותי איפה לומדים.. בהצלחה!

g u l i v e r 2

New member
אין לי תשובה

אבל את במקרה יודעת מתי נסגרת ההרשמה באוניברסיטה העברית לסיעוד? מה גרם לך לבחור בסיעוד?

Josette

New member
לא יודעת מתי נסגרת ההרשמה

בחרתי סיעוד כי הכי מעניין אותי זה כל מה שקשור לרפואה אבל רופאה אי לא רוצה להיות רופאה זה יותר מדי אחריות, אחות זה יותר קשר עם אנשים, וזה גם פחות לימודים ככה שאני יכולה להמשיך לתואר שני גם בתחומים אחרים כמו ניהול למשל וזה מאוד פרקטי, לא חסר עבודה טפו טפו טפו

חח...אחות זה המון אחריות חומד!

לא פחות מרופא. לא הרופא מחלק תרופות, אלא את, ואם תעשי טעות במינון, תהרגי חולה..זה מספיק אחריות? או אם תטעי בבדיקה של חולה, או תשלחי בדיקה לא נכונה.... והלימודים אמנם פחות מרפואה, אבל לא קלים (סיעוד הילד, אנטומיה,סיעוד המבוגר,פסיכיאטריההההה
).

התכנית היא אותה תכנית בכל מקום

ככה שזה בהחלט לא משנה. יש לי חברה שלומדת בעברית ומתרברבת בזה..בול
זה ממש לא משנה, כשתרצי למצוא עבודה זה לא ישחק תפקיד, כל עוד את אקדמאית (ותודה לאל יש עבודה), מהיכרות עם אחיות רבות! (אני לומדת באת"א סיעוד אגב) אם טוב לך איפה שאת-תישארי בחיפה (חוץ מזה שזו עיר יפהפיה), אותו אח אחראי צדק. ולגבי שיתוף הפעולה עם הטכניון- את תבצעי חלק מהלימודים בפקולטה לרפואה כי זו התכנית. בכל מקום נמצאים חלק מהשבוע בבי"ח וחלק מהשבוע בפקולטה לרפואה/מקצועות בריאות. אוקיי? בהצלחה!

Lir האחת

New member
שלום ../images/Emo13.gif

קרא בבקשה את הודעה המנהלת
[ישנו קישור מצד שמאל למעלה]

ialstrn

New member
ודבר נוסף : בלי לזלזל חס וחלילה אבל לא הייתי

לומדת סוציולוגיה אנתרופולוגיה כמקצוע בפני עצמו (אני לומדת את זה כמשני) כי בזה באמת אבל באמת אין מה לעשות חוץ מלהיות חוקר או פרופ' ..(גם אם נורא רוצים) אז כחי לתשומת לבך!

Lir האחת

New member
../images/Emo32.gif

ברוכים הבאים
פורום הינו פורום *חברתי*
אנא קיראו את הודעת המנהלת, על מנת להתעדכן בנושא הפורום. המשך יום נעים

או הנה שרשור אוף

מעולה אני לא יודעת איך לנסח את זה אבל....... אני מתה מעייפות וכואב לי הראש ואני רוצה לישון אבל אסור לישון בבית. טוב אז קמתי ב11 וחצי [אפילו לא שמעתי את השעון מצלצל בשמונה.. כי הלכתי לישון ב2 חח] מכירים את זה שאתם קמים בבוקר במין תחושה של :"שיטטט"... אמא ראתה שנרדמתי ל10 דק' והיא התעצבנה שאני ישנה כל הזמן ומבזבזת את הזמן וכו' וכו'. היא אפלו אמרה שאני אחזור לשדרות ואשן שם. נמאס לי כבר לחיות בבית הזה עם כל החרא והגועל... אין לי כח כבר. נגמר אני מנסה לעשות את המטלות והכל אבל אני נתקעת בתחושה של טמטום כזו ואני לא רוצה לדבר עם אף אחד מהכיתה שלי וכל זה אני לא יודעת מה לעשות חוצ מפתרון פשוט אחד אבל זה לא כזה כדאי..... מממ פאק אפילו המאוורר של המחשב עושה כל כך הרבה רעששש

דאאא

זה חדש? כאילו, בנאדם עייף אז הוא הולך לישון לא? העניים נעצמות לי אבל לאאאאאא אסור לישון. כי אז אני אבזבז את הזמן עכשיו היא מזיינת לי בשכל שלא אכפת לה או משהו כזה בבקשה בבקשה כשאני אחזור לשדרות שיקרה לי משהו מעניןןןןןןןןןןןןן נפל קאסם בכניסה לעיר איזה יופיייי....

../images/Emo12.gif אסור לישון?

מזה בזבוז זמן?! לפעמים כ"כ עייפים שפעולה של 5 דקות תקח חצי שעה.. עדיף לישון קצת ולהתרענן

unholy

New member
2 דברים!

אחד יש'לי פתרון! והשני זה שאלה נתחיל בפתרון. יש'ך חברות/חברים מחוץ לאיפה שההורים ש'ך גרים נכון? אוקי, מה שתעשי זה סעי אליהם אבל תגידי להורים שלך שאת נוסעת לשדרות...עכשיו תתקשרי אליהם בהיסטריה יום אחד ותגידי שאת ממש מפחדת ושנורא לך שם ושממש קשה ושנפל קסאם במקום שאת הולכת בו קבוע וכו' וכו'...ואז כשאמא'שך תגיד לך "אוי מתוקה תחזרי הביתה" אז תגידי לה "אני לא יכולה! אתם משגעים אותי!!!" אחרי יום יומיים שאמא שלך לא תישן היא תניח לך לנפשך...מרושע? כן...מחוכם? טיפה...עובד? כנראה! שנית מה הקשר שלך להבנבאונד?:)

למעלה