אישה מופלאה וחכמה מלי ירוס
תראה מה היא כתבה ללופוליאנסקי, ראש עירית ירושלים: לכבוד מר אורי לופוליאנסקי, ראש עירית ירושלים, ככר ספרא, כאן. מר לופוליאנסקי הנכבד, אני מודה לך ולחברי מועצת העיר ירושלים שבחרתם בי לקבל השנה במלאות 40 שנה לאיחוד העיר את אות 'יקירת ירושלים'. לכבוד הוא לי ולמשפחתי ואני מאד נרגשת לקראת הטכס במגדל דוד. הענקת האות מהווה הכרה בפעילותי ההתנדבותית רבת השנים במסגרות שונות שבהן עזרתי לנזקקים לעידוד ויותר מזה שאבתי סיפוק שבנתינה. בקשתי היא שבביוגרפיה שלי יצוין שבנוסף לעבודתי בבית המעצר לנוער, ב'אוזן-קשבת' ועוד פעילויות שונות יאוזכר, שאני כאם לבת לסבית ובת-זוגתה ד'ר טל ואביטל ירוס-חקק יסדתי ביחד עם עוד 3 אימהות את תהל'ה בשנת 1988. תהל'ה היא עמותה לתמיכה בהורים של לסביות והומוסקסואלים שבמסגרתה תמכנו ותומכים באלפי משפחות שמבקשות ייעוץ ותמיכה. התנדבות זו מהווה חלק מתפיסת עולמי של פעילות למען סובלנות וזכויות האדם ולכן אבקש לאזכר אותה במקום הראוי לה. כנציגה של תהל'ה אני חברה בהנהלת ברית ההתארגנויות לעזרה עצמית בירושלים שקשורה בפעילותה הענפה ליחידה לעזרה עצמית באגף הרווחה של עיריית ירושלים. תודתי נתונה לך מראש על שהקדשת מזמנך לקרוא שורות אלה ולמלא את בקשתי זו. בכבוד רב, מלי ירוס.