אגסית

New member
שאלה בנוגע ללימודי ביולוגיה

שלום, רציתי לדעת כמה שנים נמשכים לימודי תואר ראשון, תואר שני ודוקטורט בביולוגיה. תודה רבה.

li1701

New member
עזרה

הי אני מחפש מישהו שיש לו רעיונות מדהימים בראש לשדרג/להוסיף משהו מיוחד לפטנט שעליתי עליו ואוכל להתקדם איתו. או אולי רעיון לאן אני יכול לפנות, להוסיף חומר/קפסולה מיוחדת לספיגת מים שעוד לא שמעו עליו. פנו אליי במסר וכתבו את המייל שלכם ואצור עימכם קשר בשמחה.

travajo

New member
לסטודנטים הלומדים חינוך לגיל הרך:

שלום אני מאוד מתלבטת אם ללמוד חינוך לגיל הרך או משאבי אנוש. אם תוכלו להגיד לי אילו קורסים נלמדים במסגרת המסלול וכן האם המכללה דוד ילין היא טובה מבחינה חברתית?

אם בפטנטים אתה עוסק,

אז עליך לפנות רק למשרד עריכת דין המתחמה בקניין רוחני ורישום פטנטים. אין לך כל סיכוי להתקדם עם הפטנט בשום רמה, הן בתכנון, בביצוע, ביישום, במימון, וכו' וכו' אם אין לך אישורים רשמיים. אתה יכול להתקדם לבדך, אבל מה שווה פטנט תיאורטי?? אתה יכול לחפש בגוגל או בכל מנוע חיפוש אחר החביב עליך, תחת "משרדי רישום פטנטים". אני ניסיתי, והגעתי לכל מני משרדים... דאנטה

אני לומדת בסמינר הקיבוצים ../images/Emo20.gif

מאוד נהנית מהלימודים, המסלול שלי- חינוך יצירתי, מאוד מיוחד בגישה שלו, נתן לי זווית שונה לגמרי ממה שחשבתי על חינוך. גיליתי שאפשר להיות מורה אחר עם טיפת מאמץ מצידך ולהיות מקורי ויצירתי ולגרום לתלמידים שלך לאהוב את החומר שאתה מעביר כי אתה מעביר את זה בדרך שקרובה אל ליבם ולאו דווקא מספר ,מחברת ולוח... אני יודעת שגם המסלולים האחרים לחינוך מאוד מומלצים. לגבי מכללת דוד ילין- לא מכירה, סורי

אני לומדת במכללת לוינסקי../images/Emo29.gif

חינוך מיוחד גיל הרך שזה גילאי 0-6 אני שנה ראשונה ונהנת. הקורסים הראשונים הם די בסיסים ותלמדי אותם ברוב המוחלט של המקצועות אבל יש קורס של ניצני אוריינות שזה מהנה מאד (תחילת הכתיבה והקריאה) בחינוך מיוחד שאני לומדת יהיו לנו שנה הבאה קורסים של אומנות, שפת הסימנים, טיפול בעזרת בע"ח, ועוד ועוד דברים מרתקים אבל זה באמת בחינוך המיוחד. יש מסלול של חינוך לגיל הרך שזה מורות גננות גילאי 0-8 (כיתות א ב') ששם את בוחרת התמחות אחת מתוך 3 - מדעים, אומנות חזותית, ספרות ילדים..שאת המסלול הזה אני לא כל כך מכירה מבחינה חברתית -אין תלונות בכלל. (אולי עוד בנים יעזרו
) הבנות איכותיות והמכללה קטנה ויש יחס אישי בגלל זה. אם את מחליטה לבוא-תגידי,אני אעשה לך סיור

אהה עוד קורס שאותי מאד מרתק../images/Emo29.gif

זה שילוב של ילדים בעלי צריכים מיוחדים במסגרות רגילות...אני לומדת את זה כבר עכשיו ומהמעט שיעורים שהיו לי נהנתי מאד.

לימודי רפואה

שלום לכולם יש לי שאלה: נכון להיום, אני סטודנטית למנהל עסקים תואר ראשון (אוניברסיטת דרבי). ממוצע הבגרויות שלי כולל הבונוסים הוא 98.8 (אנגלית, מתמטיקה, ביולוגיה, סוציאו-פסיכולוגיה - 5 יח') נניח שאני מוציאה 700 בפסיכומטרי בהתחשב לכל הנתונים הנ"ל כמה שאלות: מה הסיכוי שלי להתקבל לרפואה (פסיכיאטריה)? אילו דרישות נוספות יש? (ראיונות, מבחנים, בדיקות למיניהם...) באילו מוסדות? כמה שנים זה לימודי הרפואה? כולל התמחות בפסיכיאטריה? ועוד שאלה לא קשורה: במידה והשירות הצבאי שלי לא מלא, איך יסתכלו על זה? ושאלה הנוגעת לתחום בריאות הנפש: האם מישהו מכאן לקח את לימודי הפסיכיאטריה??? יש כאן מישהו כזה??

Musi© Gi®l

New member
את תצטרכי ממש לשפר את התעודת בגרות

הדי עלובה הזאת
או לחילופין לשכב עם מישהו במשרד החינוך [או בועדת קבלה של האונ', במידה ויש כזה דבר] 700 היום לרפואה זה אולי עם בגרות 115 [לא טכניונית] קיצר אין לך כרגע שום סיכוי. אפילו לא עם 800 את צריכה הרבה הרבה הרבה שיפורים. וכן יש גם מבחני מו"ר אם את רוצה לדעת על זה תכנסי לפורום לימודי רפואה בתפוז. ואגב, הבגרות והפסיכומטרי זה לא חלק משמעותי בקבלה, אבל הכרחי
. רפואה זה 7 שנים. 3 פרה קליניות, 3 קליניות, ושנת סטאז'. אח"כ עושים התמחות בהתאם לתחום שמושך אותך. פסיכיאטריה זה התמחות. לא לומדים פסיכיאטריה באונ'. לומדים רפואה ואז מתמחים בפסיכיאטריה אם רוצים. אולי תלכי ללמוד פסיכלוגיה, כבר עדיף. אומנם לא תוכלי לרשום תרופות אבל נראה לי טיפה יותר קל מרפואה, בכל מובן.

תודה על האינפורמציה

מה זה פרה קליניות? מה זה קליניות? ואם לא לומדים התמחות באוניברסיטה, אז איפה כן?? את סטודנטית לרפואה במקרה???

התמחות

אז ככה, למרות שזה לא פורום מקצועי (סורי ליר), הנה קצת מידע: ההתמחות נעשית לאחר סיום לימודי הרפואה וקבלת הדוקטורט. ההתמחות נעשית בבתי חולים ובוודאי שלא באוניברסיטה, לפיכך היא נקראת *התמחות*. אבל הדרך היחידה להתקבל להתמחות בפסיכיאטריה (בעצם כל התמחות שהיא) היא סיום לימודי הרפואה במוסד מוכר לאחר קבלת הדוקטורט והסטג'. שנים פרה קליניות זה השלוש שנים הראשונות של הלימודים באוניברסיטה לפני שנכנסים לקליניקה שזה מקום העבודה של הרופא. כלומר זה החומר התיאורטי - מדעי בסיס: ביוליוגיה, פיזיקה, אנטומיה, ביוכימיה, פתולוגיה, היסטולוגיה (תאים) וכו'. קליניות - זה ההתמחות בבתי חולים שנעשית תוך כדי הלימודים. זה התחל'ס, העבודה המעשית עם חולים אמיתיים. זה נעשה במקביל לשיעורים תיאורטיים ובזמן שכותבים את הדוקטורט. עדיין לא מדובר בהתמחות המקצועית שאחרי התואר אלא בחובות הלימודים שחלות על כולם. סטג' - זו השנה הראשונה שלך אחרי שסיימת, את כבר ד"ר, יש משכורות ומסתובבת בבתי חולים, את עדיין לא רופאה, עדיין לא מתמחה, מעין שלב ביניים. התמחות - צריך להתקבל, לא תמיד יש מקום ולא כל אחד יכול להתקבל למרות שאת כבר ד"ר. לא חייבים לעבור התמחות כי בעצם את כבר רופאה, פשוט לא מתמחה בשום דבר (כירורגי, פלסטי, פסיכאטריה, אף אוזן גרון, עור וכו'). ובקשר לציונים שלך: את צריכה לשפר את הבגרות שלך לפחות בעשר נקודות (לקבל 10.8 במינימום) ולקבל לפחות 750 בפסיכומטרי כדי שיקבלו אותך... מה לעשות, זה מקצוע מבוקש ותובעני. ובקשר לפסיכולוגיה: גם כאן תצטרכי לשפר בגרויות אלא אם יש לך 800 בפסיכומטרי. אם את בונה על 700 תצטרכי לשפר בגרויות ל-10.6 לפחות (לא קל כמו שזה נשמע, זה אומר לשפר בגדול לפחות 4 בגרויות אם אני לא טועה). יש לזכור שרק בעלי תואר שני יכולים לעבוד כפסיכולוגים לפי חוק. רק אז תוכלי למעשה לפנות לאחד מששת מסלולי ההתמחויות המפורטים כאן. בקיצור - אל יאוש, רק דעי לקראת מה את הולכת וחשבי היטב מה באמת מעניין אותך.

תודה המומחית!

בהחלט מסלול לא קל, לא רוצה להשלות את עצמי.... שמעתי שלאחרונה התחילו לשים דגש על ראיונות לגבי הראיונות: איזה סוג של ראיונות אלו? מה בודקים שם? מוטיבציה? כוח רצון? מה זה מו"ר? מה זה מרק"מ? ולגבי הסטאז: הבנתי שזהו מין מסלול הכשרה וצבירת ניסיון רפואי באחת מבתי החולים בארץ. זה מהווה מעיין התנדבות או שזה משרה בתשלום? ועוד דבר: עלות הלימודים. הבנתי שזה בערך 10.000 לשנה. יכול להיות?? תודה על התשובות!

miru1

New member
תעודת מדריך תוכנות אופייס מטעם מיקרוסופט

שלום האם מישהו יודע על מכללה, בה"ס למחשבים, ועוד שבסיומו מקבלים תעודת מדריך תוכנות אופייס מטעם מיקורוסופט? אם כן, אשמח לקבל לינק לאתר של אותו מוסד או פרטים אחרים כמו טלפון, כתובות ועוד. תודה מראש, מרים

alef04

New member
MBA-המכללה למנהל ראשל"צ.

מישהו עושה את המסלול הזה ויכול לספר לי איך ההרגשה? האווירה? הרמה האקדמית ? אני בהתלבטות האם ללמוד שם בשנה הבאה,אשמח לכל פיסת מידע. ובכלל איך יודעים לאיזה התמחות כדאי להירשם (ההתלבטות היא בין שיווק ופרסום לבין ייעוץ וניהול משאבי אנוש,או בכלל אולי כדאי לעשות MBA כללי..??) מהו ההבדל בין התוכניות הללו? האם יש קורסים חופפים לכולם?

מור 246

New member
סיפורים לצורך סרט תיעודי

שלום לכולם!! קוראים לי מוריה ואני סטודנטית לקולנוע המחפשת לסרט אנשים עם סיפורים מעניינים העוסקים בעיוות הסיפור ושינויו. אם קרה לך משהו מדהים בחיים והסיפור התגלגל בין אדם אחד לשני והשתנה בתוכנו ממה שהיה במציאות או סיפור קטן ששמעת שהתגלגל ויצא מכל פרופורציה של המציאות. אשמח לשמוע את סיפורך ... מוריה

משמרת מחאה מול ההסתדרות המושחתת אחד במאי

משמרת מחאה אחד במאי כולכם מוזמנים ועד הקלדניות עובדות הקבלן של דואר ישראל ושדולת עובדי הקבלן מתכבדים להזמינכם למשמרת מחאה ב-1 במאי מול בית ההסתדרות ברחוב ארלוזורוב 93 בין השעות 10:00 ל-20:00 "מפסיקים לפחד, מתחילים להתאגד" בונים ביחד את העבודה המאורגנת בישראל בתחילת שנות ה-80 היוו העובדים המאורגנים כ-85% מהעובדים במשק. בשנת 2007 העובדים המאורגנים מהווים בין 20%-32% מהעובדים במשק. במדינת ישראל קיימים היום מספר רב של דפוסי העסקת עובדים, אבל בולטת במיוחד התרחבות גדולה של דפוס העסקה של עובדי קבלן, העסקה שאינה עומדת בשום קריטריון של שמירה על חוקי העבודה, שמירה על זכויות האדם, שמירה על זכות חופש הבעת הדעה והמאפשרת הפרה בוטה של הזכות לחופש ההתאגדות במקום העבודה. דפוס העסקה של עובדי קבלן נחשב על פי כל אמות מידה ערכיות או תחיקתיות כסוג של עבדות מודרנית במיוחד מטרידה העובדה, כי מדינת ישראל היא המעסיקה הכי גדולה של עובדי הקבלן. העסקה זו של עובדי קבלן ע"י הממשלה ואי אכיפת חוקי העבודה אותתה למגזר העסקים במדינת ישראל שגם להם מותר להעסיק עובדים ולהפר את חוקי העבודה. במגוון רחב של עבודות במשק הישראלי – מאבטחים, קלדניות, מטפלים בקשישים, עובדי הניקיון ומוקדני שירות לקוחות וגם בעלי תארים אקדמאיים כמו אחיות, עובדים סוציאליים ומורים מוצאים עצמם בסוף יום העבודה חסרי זכויות ועם שכר עוני. ההסתדרות לא מגינה על עובדי הקבלן ולא מארגנת אותם למרות שהם משלמים לה דמי חבר. בישראל בין 200 ל-500 אלף עובדי קבלן ביניהם תמצאו נשים וגברים, יהודים וערבים,דתיים וחילוניים, עולים חדשים וותיקים פנסיונרים וצעירים בין הדוברים: יצחק ג'קי אדרי קלדניות הדואר אנשי אקדמיה חברי ארגונים חברתיים ועובדי קבלן מכל התחומים לפרטים נתן 0508100869

OceanLady100

New member
מחפשת דירה לזוג בי-ם שמתפנה בקיץ ../images/Emo41.gif

בבקשה תפנו אלי אם אתם יודעים על משהו כזה! או במסרים או במייל [email protected] עדיפות לאיזור מרכז העיר או הגבעה הצרפתית תודה!!

למעלה