HighJunior

New member
אהלן כולם! כנסו

האם מישהו כאן יודע את הנושאים והסדר הנלמד שלהם באוניברסיטאות ב"כלכלה חשבונאות"? האם אתם מכירים אתרים שמספקים מידע בכלכלה וחשבונאות? תודה לעוזרים, ושבת נפלאה לכוולם!

Lir האחת

New member
../images/Emo32.gif

מצטרפים חדשים שלום, הפורום הינו פורום חברתי. אנא קיראו את הודעת המנהלת [ישנו קישור אדום מצד שמאל] תודה.

מכינות קדם אקדמיות

האם שכר הלימוד במכינה קדם אקדמית זהה לשכר הלימוד באוניברסיטה או במוסד? האם הוא יקר יותר לרוב? האם אתם יודעים בערך כמה עולה ללמוד במכינה? תודה רבה!

מורגן ג

New member
התלבטות

שלום לכולם, אני מתכננת ללכת ללמוד שנה הבאה ואני מתלבטת אם ללמוד פיזיקה. אני לא ממש יודעת באיזה תחומים ועבודות יכולים פיזיקאים להשתלב.. אני אשמח אם מישהו מוכן לייעץ לי. תודה ויום מעולה!

לכטר

New member
לימודי תואר שני - איפה עדיף לי?

שלום :) אני עומד להרשם ללימודי תואר שני במשפטים ומעוניין במסלול עם תזה. אני תמיד "התנדנדתי" עם הציונים בתואר ראשון (משפטים), ומפחד שאותו הדבר יקרה גם בתואר השני ויעבירו אותי למסלול ללא תזה. באיזו אוניברסיטה, לדעתכם, יש לי סיכוי טוב יותר לסיים את לימודי התואר השני עם תזה? שבוע טוב לכולם

Veliky_Magistr

New member
אוניברסיטה פתוחה

שלום אנשים, אני מאוד מבקש דקה או שתיים מזמנכם היקר, אני ניצב בפני דילמה ללכת לאוניברסיטה פתוחה או לאוניברסיטה רגילה הבעיה היא שבשביל להתקבל לאוניברסיטה רגילה אני אצטרך לשפר בגרות במתמטיקה ולעשות פסיכומטרי, ואין לי ממש זמן להשלים לא את זה ולא את זה, אמרו לי כבר שיותר קשה ללמוד באוניברסיטה פתוחה, אך זה לא מה שמפריע לי, השאלה שלי היא האם יש הבדל בין תארים של אוניברסיטה רגילה לפתוחה (ולא רק בתאוריה אלא גם בפרקטיקה - האם מסתכלים עליהם אחרת?) האם תהיה אפשרות לתואר שני באוניברסיטה רגילה אחרי שיש לי תואר ראשון בפתוחה, והאם תואר של אוניברסיטה פתוחה מוכר בחו"ל? בתודה מראש, VMG

RichardSmith

New member
אין זמן?...

יש לך משהו כמו 50 שנה לחיות בממוצע... הפתוחה, לפי דעתי, עדיפה ממכללה אבל קצת מתחת לאונ' "רגילה". כמו שקשה לעבור מאתא לעברית, כך קשה לעבור מהפתוחה לעברית. קשה מבחינת זה שאולי לא יאשרו את כל הקורסים, תאלץ להשקיע זמן וכסף בהשלמות. עדיף להתחיל באותו מוסד את התואר הראשון והשני. (אחר כך כמובן לרדת לארה"ב
) אחד הקשיים בפתוחה זה חוסר החברים, הלימודים מתארכים מעבר לשלוש שנים ולא לומדים את אותם הקורסים עם כולם (כלומר, אלו שאני לומד עימם באינפי, אני לומד גם בלינארית, מקל על ההתחברות).

ומה זאת אומרת "חוסר חברים"?

אתה למדת בפתוחה פעם? אני כן, ואין בעיה כזאת. תמיד צריך חברים, לו רק בשביל להעתיק ממ"נים, בדיוק כמו באוניברסיטה רגילה

SpyKid

New member
את מתבססת על כך שאנשים

מתחברים עם אנשים אחרים כדי שיהיה להם קל יותר להשיג רפרנסים?

wolfyy

New member
האונ' הפתוחה

אין שום הבדל בתארים של האונ' הפתוחה לבין אלו של כל אוניברסיטה אחרת. הרמה גבוהה מאד וכמוה הדרישות. אחת מהאונ' ברמה הגבוהה בארץ. זה ממש לא נכון לומר שהיא מתחת לאונ' רגילה. וכן תואר נחשב בחו"ל ואפשר ללמוד תואר שני באונ' רגילה אחר כך. בקשר לעניין החברתי - זה מאד תלוי באיזה קמפוס אתה לומד. הקמפוס בירושלים למשל, הוא חם וחברותי מאד. האם תלמד את כל הקורסים בירושלים עם אותם אנשים, זה תלוי בביקוש. אבל אני יכולה לומר לך שמתחיל שינוי לטובה בתחום :) אני לומדת בפתוחה, וזה לא קל. צריך המון משמעת עצמית וכן יש לימוד עצמי. אבל לדעתי המפגשים הם חלק בלתי נפרד. ואם אתה הולך לפתוחה בשביל לא להצטרך לבוא למפגשים - חבל. המפגשים חשובים כמו בכל אוניברסיטה אחרת, אם כי בכל זאת הם שונים כמובן.

חלק מהתשובות

אפשר לעשות תואר שני באוניברסיטה רגילה אחרי שעושים ראשון בפתוחה. כמו-כן, יש גם אפשרות לעבור מפתוחה לרגילה ע"י אפיק מעבר

הוכחה לכך שאפשר להמשיך לתואר II

סיפור של מישהו שעשה תואר ראשון באו"פ ותואר שני - לא. http://www.openu.ac.il/Adcan/adcan41/adcan-41-7.html משהו על מישהו שעבר לאונ' ת"א - זה לא בכתבה, אבל רוני ברקת שמוזכר שם לומד עכשיו באונ' ת"א ואף קיבל מצטיין רקטור - צירפתי קובץ המוכיח זאת. http://www.openu.ac.il/Adcan/adcan42/adcan-42-20.html אם אתה רוצה, אתה יכול לחפש עוד בעדכנים של האו"פ

ל י ש ל י

New member
הרצאות במכללות \ אונברסיטאות

ללא תשלום איך אני יכולה לדעת איזה הרצאות יש בכל אונברסיטה מכללה באשר היא כדי לגשת לשם ולשמוע את ההרצאה בלי להיות חלק מאותו מוסד ובלי לשלם תשלום ? גם כדי לסדר לי על פי לוח הזמנים לשמוע הרצאה איכותית וגם לבחור הרצאה על פי נושא שאני מעוניינת לשמוע תודה!

mesoo

New member
אם השיעור הוא לא סמינר

אז ניתן להיכנס אליו חופשי.לא צריך לשלם.

ל י ש ל י

New member
איך אני ידע מתי השיעור סמינר או לא?

יש לי חברים סטודנטים שאומרים לי על הרצאות שמעניינות אותי יש טפסים מסויימים שקיבלתי בדואר / איימל שמדברים על תרבות הפנאי בקמפוסים הרצאות בהמשכים פעם בשבועיים

arab1

New member
בקשר לראיון

שלום אנשושים אשמח אם מישהו יעזור לי או ירגיע אותי בקשר לראיון באוניברסיטה ,, נרשמתי לאוניברסיטה העברית בירושליים לחוג סיעוד בבית חולים הדסה ,, ולפי הציונים שלי אני מתקבל אבל בנוסף לציונים ולסכם יש ראיון ,, האם מישהו עבר ראיון ? מה שואלים בדרך כלל !? וכמה זמן זה לוקח ?! אנילחוץ מהעניין הזה , תודה אנשושים :*

למעלה