Psycho BuZZ

New member
אני לא מזלזל באנשים שעושים פחות מזה

ואתה? עובדה שאם אתה עושה את זה, ויש כאלה שבכלל מתקמבנים על כמה שעות בשבוע בעבודת ניירת, אז לא רואים בך אויב הציבור מס' 1. בסופו של דבר כולנו מגיעים לויכוח הפוליטי - מה צריך לעשות בשביל שלום. ובכן, אני מאמין שזאת הדרך. בוא נגיד שהדרך שבה אתה מאמין לא ממש הוכיחה את עצמה בטווח הארוך, כך שאין לך זכות להתנשא מעל כל מי שיש לו דעות שונות. יש לי את העקרונות שלי, ועל הזין שלי מה הממשלה חושבת שעליי לעשות. כמו שאמרתי, אני מסתדר מצוין עם חשיבה עצמית, כך שאני לא מציב את החוקים שלא הסכמתי להם מעליי. אגב, זו לא תחילתו של ויכוח פוליטי, לא תגררו אותי לזה הפעם.

EmGee

New member
לא פוליטיקה ולא כלום

המדינה נמצאת במצב שהיא חייבת צבא. אני לא דוגל בכיבוש ומוכן לוותר על שטחים רבים בשביל שיהיה שלום. זה לא משנה את העובדה ששירתתי חלק מאוד גדול בשירות שלי במקומות שאני חושב שאסור לצהל להכנס, אבל עשיתי את זה כי אני לא זה שמחליט. המדינה צריכה אותי וקראה לי כדי להגן עליה, בדיוק כמו שאבא שלי וכל בנאדם במדינה עושה (מלבד אנשים כמוך). המדינה צריכגה צבא כדי להגן על אזרחיה וזה עובדה מוגמרת.להשתמט ולהביא לזה שלא יהיה צבא לא יביא שלום. אני לא רואה אותך בתור אויב מס 1 של הציבור, אני רואה בך טפיל אוכל חינם. זה גם עובדה מוגמרת. שירות לאומי אני מאמין שאתה לא עושה.

Psycho BuZZ

New member
אני לא צריך נייר עם חתימה ממשלתית

על מנת שאדע שאני בנאדם די טוב. אני עוד צעיר, לך תדע, אולי אמצא בעתיד דרך לעזור לאדם אחר והיא תהיה יותר מועילה מרצח של כמה ילדים.

1uLtRaSoNiC1

New member
אין לי בעיה עם זה שלא התגייסת

זה לא משנה לי ממש... אבל אם לא רצית להתגייס מתוך עקרון הומני\פוליטי וכדומה, למה לא עמדת מאחורי העיקרון הזה? כלומר למה ללכת ולשקר לקב"ן? אם הסיבה היא עקרונית... יכלת לצאת הכי גבר שיש ולהגיד להם למה אתה לא מוכן להתגייס, ולא ללכת וסתם לשקר...

1uLtRaSoNiC1

New member
מה?

לא נראה לי שהבנת אותי... שאלתי למה התחמקת מהגיוס דרך שקרים ולא ע"י לעמוד מאחורי מה שאתה מאמין בו...

Psycho BuZZ

New member
למה אתה חושב שאני חש צורך

להוכיח להם משהו? בעיקר כי זו הדרך היחידה שהיתה לי להיפטר מהם סופית.

Dungeon

New member
סתם שאלה

לפחות דם תרמת או שזה גם נוגד את הערכים שלך?

1uLtRaSoNiC1

New member
אבל אם אתה אדם

אנארכיסט של עקרונות כמו שאתה טוען שאתה...אתה צריך לעמוד מאחוריהן ואפילו לשאת בתוצאות... ולא לעבוד על קב"ן...את זה כל אחד יכול לעשות

Psycho BuZZ

New member
אתה יודע שאין שום היגיון בדבריך?

אתה בעצמך אומר שאני צריך ללכת לפי עקרונות האנרכיזם ואז אומר שאני צריך ללכת לפי חוקים שהמדינה קבעה?

Dungeon

New member
כי הוא פחדן

וזו גם הסיבה שהוא לא רצה להתגייס. הוא פחד לשבת בכלא בלי אמא.

EmGee

New member
אבל אתה כן צריך לתרום את

חלקך למדינה. למדינה שנתנה לך אפשרות לשבת בבית עם חימום בלי שיבואו פדאיון וחוררו לך את המחשב לדוגמא.

volatile

New member
הצבא משחרר אנשים מכמה סיבות

אחת מהם היא שיש עודף (כן עודף) במספר החיילים במדינה. זה אומר שהצבא פוסל גם חלק מהאנשים שכן רוצים לשרת... נכון כל מי שבאמת רוצה לתרום מוצא דרך, אבל חשוב לזכור שהצבא הוא לא גוף שמנוהל מבחינת כ"א מוצלח במיוחד. אני לא בא להצדיק את אנדרה או לפסול אותו. זו ההחלטה שלו ואם היא עקרונית או אנוכית זה בינו לבין עצמו תאכלס. אני אישית מאמין בשירות חובה. למרות שאני מודע לבעיות שבו. אני חושב שהוא תורם ביותר ממובן אחד, למרות שהצבא הערים עלי ועל כמעט כל חייל שאני מכיר במידה זו או אחרת קשיים ולמרות שלפעמים זה באסה וזין במיוחד אם אתה בסבב, אבל חשוב לתת למדינה בחזרה וגם הצבא תורם המון מהבחינה האישית דווקא מעצם היותו מקום שחרא בו לפעמים ומתמודדים עם זה. זה מוציא את הפינוק מהבן אדם. ובמקרה של יפתי זה דווקא נראה לי היה נותן לו יותר מאשר לוקח.

חולוני

New member
שמע

גם לי הייתה תקופה שהיה לי חרא בצבא. היו לי מיליון משפטים, המפקד שלי חיפש אותי על כל דבר וגם ישבתי 19 יום בכלא (מוכרח להודות שנהניתי יותר בכלא מאשר בבסיס באותה תקופה), אבל בסוף הגעתי לאן שרציתי ועברתי את זה. הכי קל להגיד "הצבא זה לא בשבילי" ולוותר, אבל אני חושב שלפחות צריך לתת צ'אנס ורק לאחר שמנסים, אם אכן יש בעיות רציניות שלא ניתנות לפתרון יש הצדקה לצאת מהצבא, אך אפילו את הצ'אנס הקטן הזה סייקו ויפתי לא נתנו. ועכשיו שמשתמט אחד מבקר משתמט אחר זה בכלל אירוני וצבוע בעיניי.

Psycho BuZZ

New member
אני לא מבקר אותו על זה שיצא מהצבא.

תוציא את הראש מהתחת לרגע.

חולוני

New member
נכון, אתה מבקר אותו על התירוצים שלו

בעוד אתה אומר שלא השתמטת שגם זה תירוץ לכל דבר כי שנינו יודעים שאתה כן. גם לזה אין לך זכות לדעתי.

volatile

New member
מסכים איתך לגמרי

כמו שאמרתי כבר בהודעה הקודמת לגבי הקטע של לתת צ'אנס...

למעלה