Jasmin86

New member
אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון....

אבל היות שזה פורום "סטודנטים מדברים" יש לי שאלה אליכם בתור בת גילכם פחות או יותר- מישהו יודע איך אפשר לטוס לארה"ב דרך הסוכנות היהודית, ז"א לתרום או לעבוד עם קהילה יהודית כחלק מקבוצה שמגיעה מכאן... האם יש פרוייקט "תגלית" של לטוס לחו"ל? האם אפשרי בכלל להשתתף בתגלית לא כסטודנטית?

אני אחת מהן....

כנסו קודם ללינק..... ****תגובה שלי שלא פורסמה ***** אני אחת מן הדיירות שאמורות היו להכנס לדירה, ואני מתקשה לעכל את אטימות שגובלת ברוע ממשי של אנשים. על רב המקרה שמעתי רק היום, קראתי את הכתבה המשפילה שפרסמו הדיירים בעיתונות המקומית וחשתי בושה,על התבטאויות וצמצום מוחין מצד אנשים שמחזיקים במשרות נכבדות, לדוגמת אותו הד"ר הדייר הראשי שהלעיט את רוחות הדיירים שהלכו אחריו כמו עדר עיוורים, שמחזיק בתואר ד"ר, ויתירה מכך עוסק (כמה אפסורדי) כפסיכולוג! שיקומי(!???) , מנכ"ל המכרכז לאבחון ושיקום(???)מקצועי, בהרצליה, איש שמקושר לאגודה למען??? העיוור בהרצליה, ככל הנראה הבן אדם ה'נאור' מרצה מן המניין באוניברסיטת בר-אילן.מלמד פסיכולוגיה שיקומית???, הייתי רוצה לדעת מה חושבים עליו האנשים שעובדים לצידו, מה חושבים עליו עמיתיו למקצוע שלמדו איך להבין ולסייע לאנשים שנמצאים בקושי סלש מצוקה בחייהם על לא עוול בכפם! איך בן אדם שהתפקידו להבין ולסייע לאותם אנשים,פתאום לא מבין את התפקיד בו הוא מתמחה כניראה. צר לי לומר שבמדינה כמו שלנו, יום אחד אתה 'למעלה' ויום אחר גם אתה יכול להיות נפגע טראומה מאיזשהו פיגוע וכדו' ,חלילה, נראה איך ירגיש אותו אדם מדופלם כאשר יזדקק לסיוע ויקבל את אותו יחס עויין ומשפיל כמו שהתייחס עלינו! אני סטודנטית,בת 33, ואותה בחורה שהתראיינה לכתבה וכתבה את המכתב שאמור היה לגעת בליבם האטום של הדיירים שלא הגיבו עליו עד כה וכניראה שגם לא יגיבו...מסיימת את לימודיה לתואר ראשון ובדרך ללימודי תואר שני, אנחנו לא חבורת נערות מופרעות ואלימות כמו שניסה אותו הדייר להציג אותנו. לא זכיתי לראות את הדירה וכבר התקבלו טענות מהדיירים שנגרמו נזקים בבניינם,קשה להאמין שמצבינו התדרדר עד לכאן. מתביישת בשבילכם שכנים, שמחה שלא אצטרך לחלוק שכנות עימכם! נתתם יד לפשע בכך שיצאתם ונלחמתן בנו הפגועות. מאמינה שישנם אנשים שמחזיקים בדיעות אחרות, מקוה שקולם ישמע, כי קולנו זועק! ***** מבקשת שתוסיפו תגובותיכם בלינק המצורף, זה מאוד יועיל לנו, מודה לכם בשמי ובשמן של בנות הנוספות. תודה רבה!!!

Shlosi

New member
סטודנטים, תעזרו לי...

אני מתכנן להתחיל את הלימודים שלי באוקטובר הקרוב, עדיין לא יודע באיזו אוניברסיטה, ואני ממש לא סגור על המקצוע שאני רוצה ללמוד, אני חושב על קולנוע, אבל כלום לא סגור. אני רוצה שאם אפשר כל סטודנט שרואה את המודעה הזאת, יסביר לי כמה שהוא יכול על המקצוע שהוא לומד, על האוניברסיטה שהוא נמצא בה, וכל פרט אחר שיכול לסייע לי. תודה רבה ומקווה שתעזרו לי....

אגודת הסטודנטים בבר אילן (קצת ארוך)

שלום לכולם - רציתי לשתף את הסטודנטים פה במה שקרה לי אתמול במשרדי האגודה. אז ככה- השבוע יש באוניברסיטה הופעה של שי גבסו (רביעי בערב למי שמעוניין). האגודה, שאירגנה את המופע, מוכרת שני סוגי כרטיסים - לחברי אגודה (15 ש"ח) ולאורחים (40 ש"ח). אני חברת אגודה. אתמול בבוקר רציתי לקנות כרטיס, אולם הבחורה שהייתה שם אמרה (לי ולעוד בחורה) שאין כרטיסים לחברי אגודה ואפשר לקנות רק ב 40 ש"ח. בפועל, היו לה בפנקס עוד כרטיסים לחברי אגודה. כשבררתי למה היא היא לא מוכרת לי כרטיס, למרות שיש לה, היא הודיעה לי שזה בגלל שיש "הקצאות" לכל יום. הקצאות זה נחמד, אבל בפועל אם הייתי קונה כרטיס ב 40 ש"ח, הייתי יכולה לקבל אותו במקום. במילים אחרות - היה מקום ישיבה באולם, היו כרטיסים ואגודת הסטודנטים לא מוכרת אותם כי היא מעדיפה למכור כרטיסים רוחיים יותר. מיותר לציין כי בתחילת השנה שילמתי על החברות באגודה. אני לא יודעת אם יש בעיה משפטית עם הסיפור הזה (אני מניחה שלא), מה שבטוח - מדובר בנבזות לשמה ובניסיונות של האגודה להרוויח עוד כסף, על גבם של חברי האגודה. הנקודה שהכי הטרידה אותי בכל העסק הזה היא - האם ההתנהלות המשונה הזו בהקשר של ההופעה, מעידה על מדיניות והתנהלות רחבה יותר של האגודה (כשמדובר בסכומי כסף גדולים בהרבה??) ככה סתם שתדעו.

ChilD SouL

New member
אהמ...

את יכולה לטוס לארה"ב כחלק ממשלחת להדרכה במחנות קיץ שם. בדיוק עכשיו יש מיונים לכך. כנסי לאתר של הסוכנות היהודית ותבדקי.

RichardSmith

New member
בהחלט סיפור מוזר ומגעיל.

מזכיר לי קצת את ה"כפר" של קידמן. אם ככה קוראים לסרט. האם יש טעם לריב? אנשים אטומים שישר נעמדים על רגליהם האחוריות, "יוריד את ערך הדירה", איך דירה אחת בבניין של 120 דירות תשפיע על המחיר? עדיף למצוא דירה אחרת לפי דעתי, המלחמה הזו לא שווה את המאמץ.

Musi© Gi®l

New member
אתה לא תהיה סגור בכל מקרה

ואף אחד לא יעזור לך להיסגר. אתה צריך פשוט לנסות.

RichardSmith

New member
זה די בלתי אפשרי כמו ש MG אמרה.

אתחיל בזאת שאני לומד מתמטיקה וכלכלה בעברית. לספר לך על המקצועות הללו... צריך ג'וק בראש כדי ללמוד אותם. אולי כלכלה פחות. אתה יכול לעשות BA כללי, כלומר ללמוד מכל פקולטה קורס או שניים ואז להחליט לכיוון מסויים. בעברית יש די הרבה קורסים בקולנוע.

TheMafia

New member
מחפש פיזיקאים\כימאים מהאונ' העברית:

ערב טוב, אני מחפש סטודנטים לפיזיקה ו\או כימיה מקמפוס גבעת רם. הנ"ל דרושים לי לצורך המלצות על מרצים טובים ומעניינים שלהם (אפשר גם מתרגלים). הקריטריון הוא מרצים שבאמת כיף ללמוד איתם. לאיזה צורך ? במסגרת פרויקט באחד מהקורסים במנהל עסקים החלטנו להרים יום כיף בקמפוס לקבוצת תלמידים שדרושה להם זריקת מוטיבציה להשקעה בלימודים והגעה ללימודים אקדמיים בעתיד. מחצית היום תוקדש לסיור בקמפוס ובחצי השני היינו רוצים לארגן לאותם תלמידים 3-4 הרצאות מסקרנות בתחומים שונים. בין השאר בתחומים הראליים. לכן אני מחפש מרצים שידועים כ"מגניבים" ו"כיפיים" כדי שנוכל לפנות אליהם. תודה וערב טוב

RichardSmith

New member
הייתי ממליץ...

תנסו לדבר גם עם צביק, פרופ מוטרו, פרופ דה שליט ועוד כמה לאו דווקא מכימיה ופיזיקה. גם מתמטיקה יכולה להיות מעניינת.

flower for ever

New member
אומנם לא סטודנטית...

אבל רציתי להתייעץ איתכם... שמעתי שאם לא מצליחים להוציא את הציון הדרוש בפסיכומטרי, ניתן ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, ואח"כ לעבור ללמוד באוניברסיטה. כמו כן ,שמעתי שאפשר ללמוד ללמוד מקצוע מסויים במכללה ובציון מסויים לעבור לאוניברסיטה שאליה קשורה המכללה. איך ניתן לדעת את כל זה? מה ההבדל בין אוניברסיטה רגילה לאוניברסיטה הפתוחה? (סליחה על הבורות...), ואם אני מחליטה ללמוד במכללה, איך נחשבת תעודה של מכללה במציאת מקום עבודה לאחר הלימודים? בעיקרון, הכיוון שלי הוא פיזיותרפיה / ריפוי בעיסוק. אך מאחר והדרישות למקצועות אלה גבוהות (מה עוד ולומדים אותם רק במספר מצומצם של אונברסיטאות), כנראה שאצטרך לוותר על זה (ממוצע הבגרויות שלי הוא 105, אך אני לא מצליחה בפסיכומטרי). לאחרונה חשבתי על תקשורת קלינית, אך גם לזה הדרישות גבוהות :( מה אתם מציעים לי לעשות? (מצטערת על ההפצצה....)

RichardSmith

New member
זה אפשרי.

אפיקי מעבר אומרים ממוצע גבוה. זה לא דבר פשוט. כל אונ' והשלוחה שלה. התואר מאו"פ שווה לתואר מכל אונ' אחרת אבל אם מעוניינים להמשיך לתואר שני באונ' "רגילה", צריך לבצע השלמות של קורסים או לחזור על חלק מהקורסים, אלו שלא מוכרים ע"י האונ'.

rotemangie

New member
אוף איך החלטתם איפה ללמוד???

כבר אין לי מושג, אני רוצה ללמוד תיקשורת ומתלבטת איפה, אני גרה במרכז, יש איזה מקום שהייתם ממליצים עליו?

RichardSmith

New member
בשביל שאלות כאלו יש את פורום...

סטודנטים. כאן זה המקום לבכות על מרות החיים האקדמים.

אושר6

New member
מידע על הספר"ציונים גבוהים-השיטה"

משהו שקרא יכול לתת עליו קצת מידע?

אמנסטי

New member
הרצאה בנושא אפריקה היבשת הנשכחת מלב

זה לא אנשים!!! זה רק מספרים?! אם איתרע מזלך ונולדת באפריקה, אז אתה חלק מ-300 אלף חולי איידס שמתים בשנה ועוד מאות מיליונים שבדרך למות. אתה חלק ממאות מיליונים שלא יודעים קרוא וכתוב או במקרה הטוב מסיימים ארבע שנות לימוד בבית-הספר. ואם כל זה לא מספיק, אולי יש לך מזל ואתה אוכל ארוחה אחת ביום, יש בביתך חשמל, מים וטלפון, וכן לא מגיעות מליציות חמושות והורגות את הוריך ואונסות את אחיותיך, בגלל שאתה מגזע אחר! ארגון אמנסטי אינטרנשיונל עורך סדרת הרצאות בנושא אפריקה בסניפו ביבנה 14 בסמוך לרוטשילד פינת אלנבי. ההרצאה הבאה תיערך ב-18.1.07 ביום חמישי ע"י פרופ' נעמי חזן ותהיה בנושא:" דה קולוניזציה וקולוניזציה מחדש". ההרצאה תחל ב-18:30 ותסתיים בסביבות 21:00. לפרטים נא לפנות בבקשה אלי במייל [email protected]. כמה שאלות שבוודאי עולות לכם ברגע שאתם קוראים מסמך זה. מדוע אמנסטי עורך סדרת הרצאות על אפריקה ועוד בחינם? מפני שמטרת הארגון היא לעלות את המודעות לפגיעה בזכויות אדם, בין אם מדובר בפגיעה הנוצרת ע"י בני-אדם או בגלל מציאות בלתי נסבלת. כמו-כן הארגון מעוניין לצרף אליו מספר מתנדבים שהמצוקה באפריקה מעניינת אותם והם חפצים בלסייע בהקמת הרשת בנושא ואולי גם בהפעלתה. מהי אותה רשת? רשת היא קבוצה של אנשים שפועלים בנושא בתחום מסוים, נניח העוני באפריקה, על-מנת להביא את הנושא לידיעת הציבור. האם מארצנו הקטנטונת ניתן להביא לשינוי? האמת המרה כנראה שלא הרבה, אם בכלל. אז למה בכל זאת חשוב לנסות לפעול בנושא? מכיוון שמתוך מאה פעמים שננסה לפעול בדרכים שונות להצלת חיים באפריקה, אולי פעם אחת נצליח להציל חיים של אדם אחד. כמו-כן להוציא אנשים מהשגרה שלהם, מהאדישות שלהם למשך מספר דקות על-מנת שיחשבו על עולם אחר, על אפריקה. כמו שעכשיו קורה! שאלת המיליון דולר, אם קיימות הרבה בעיות במדינתנו, מדוע אפריקה ראוי שתעניין אותנו? קודם כל בגלל שכולנו בני-אדם! לכל אחד הזכות להתחיל מנקודת אפס ולא מתחתיה! שנית כל הבעיות באפריקה עולות פי כמה וכמה מעל הבעיות במדינתנו, אפריקה היא המקום הגרוע ביותר לחיות בו כיום. העוני, הרעב, חוסר ההשכלה והניצול כבר מנוצלים ע"י ארגוני טרור שמזהים ה-"פוטנציאל" הטמון באפריקה להקמת בסיסים שלהם והפצת הרעיונות הקיצוניים שלהם. כמובן כמו תמיד רק כאשר יתפוצץ אזרח אפריקאי אצלנו, אנו נתעורר ונאמר:" למה ניצלו את אפריקה ואף אחד לא טרח לסייע ולהגן עליה". אז בוא נפסיק להעביר את האחריות למישהו אחר ונתחיל לפעול בנידון. האדישות הורגת בועטים את האדישות החוצה *הערב יחל בארוחת ערב קלה ב-18:30.

למעלה