neta mi

New member
../images/Emo32.gif

מכתב השמיניסטים\יות 2007 בימים אלו מתארגנת קבוצה של בני ובנות נוער, אשר מתכוונות לסרב להתגייס לצה"ל מסיבות אידיאולוגיות, ורוצות להביע את מחאתן ולהשפיע על הלך הרוח המיליטריסטי והגזעני שקיים בחברה הישראלית. אם אתן רוצות להביע את מחאתכן על מדיניות הכיבוש בפרט ומדיניות הצבא בכלל, ורוצות שקול מחאתכן יישמע וייראה ושסירובכן ישפיע, הצטרפו אלינו בהקמת הקבוצה ובניסוח עמדותיה במכתב שיישלח לראש הממשלה, לשר הביטחון ולרמטכ"ל. הקבוצה היא קבוצת פעילות ולא קבוצת דיון. * עקב קשיי העיברית ההודעה מנוסחת בלשון נקבה אבל פונה שלני המינים במידה שווה ליצירת קשר 0524581554-נטע או במייל [email protected]

jast

New member
אממ

אני בי"א, אני מקבלת השנה צו ראשון.. זה רק לשמיניסטים?

orvegan

New member
אוי חן לא ידעתי שאת בשמו"ץ....

איזה סבבה אז נתראה בפגישה... תביאי איתך עוד א/נשים

יש לי הרבה נימוקים,

אבל באמת שאני לא אכנס לדיון הזה, זה פשוט חסר תועלת. (נו הייתי חייבת) אבל בנוסף, רק שתדע, השומר הצעיר היא תנועה שמתנגדת בכל תוקף לסרבנות. אז קצת אבסורד לפרסם את זה כאן.

jast

New member
"מתנגדת בכל תוקף לסרבנות"

כיף לדעת שאני לא רצויה.

הממ..

אף אחד לא יגרש מהתנועה חניכים שתומכים בסרבנות, באותה מידה לא יסלקו מהתנועה חניכים עם השקפות ימניות. הנה, אחת מהקבוצה שלי ימנית לחלוטין, והיא רצויה מאוד. אבל השומר הצעיר, כתנועה, מתנגדת לסרבנות. בואי נגיד ככה, שבן אדם שהשקפותיו הפוליטיות הן ימניות- לא הכי הגיוני שיצא לשנת שירות, נכון? וכך גם לגבי סרבנות. אני אישית חושבת שאם מישהו מחזיק בדעה שנוגדת את עקרונות התנועה- זכותו המלאה להחזיק בה, אבל הוא צריך לדעת שהוא לא יקבל תמיכה מהתנועה בנושא הזה. ובכלל, תחשבי על זה ככה: נניח והשמוצ יערוך עצרת נגד הסרבנות, או משהו דומה. המקום ישרוץ באנשים עם שומריות, מה, לא תרגישי קצת מוזר עם זה? קצת סתירה עצמית? אני מכירה קומונר לשעבר שמאוד תומך בסרבנות, כמובן שבמהלך שנת השירות שלו הוא לא אמר מילה על זה, הוא גם בטח דאג להסתיר את זה בזמן ה"מיונים", כי בחיים לא היו נותנים לו לצאת לקמנר אם היו יודעים. אבל ברגע שהוא סיים את השנה, הוא התחיל להטיף לחניכים שלו על סרבנות והרעיל אותם לגמרי. זה נראה לך בסדר ולגיטימי, שקומונר לשעבר, אדם שלובש שומרית ומייצג לחניכים כל כך הרבה, בין היתר את תנועת השומר- יעש דבר כזה? אני חושבת שאסור לאדם כזה להיות קומונר, ובטח שלא לעשות את הדברים האלה. בקשר לחניכי התנועה עצמם, כמו שאמרתי, זכותו של כל אדם לחשוב מה שהוא רוצה. אבל אני הייתי חושבת פעמיים על המקום שלי בתנועה הזו.

jast

New member
שתי דברים-

1. התנועה בחיים לא תתשתף בעצרת כזו. 2. יש מספיק סרבנים שיצאו לשנת שירות, בתנועה ידעו על זה ולא אמרו להם כלום. ועל זה את אפילו לא יכולה להתווכח

jast

New member
כי אמנם התנועה לא מעודדת סרבנות,

ההפך. אבל יש ככ הרבה סרבנים בתנועה, כי התנועה מעודדת אותך לחשוב.. ולהשתתף בעצרת כזו זה יותר מידי להביע דעה.

tali_le

New member
לא מעט שמוצניקים כבר סירבו להתגייס

ואני יכולה לעשות לך כאן רשימה של הרבה כאלה אבל מעבר לזה - השומר הצעיר היא תנועה שמכילה בתוכה הרבה רעיונות ערכיים למיטב ידיעתי. וחבל לא להיכנס לדיון, הוא יכול להוביל לשיחות חשובות טלי

את יודעת בכול מקרה לכול אדם יש את

הדעה האישית והפרטית שלו שומר הצעיר מתנגד לסרבנות ואין בכלל על מה להתווכח על זה

tali_le

New member
נכון

אז אני פונה לאלה שזו דעתם האישית ואשמח לדבר גם עם אלה שדעתם האישית, כדעת השמוצ, מתנגדת לסרבנות כדי לשמוע, לדבר, להחליף דעות....

למעלה