white star

New member
../images/Emo54.gif התייעצתי עם האקס

(הוא מרוקאי כמובן) הוא דווקא אמר שהשיר נחמד ושאם לא היה לי קול ערב כשל עורב הוא היה רוצה שאני אשיר לו

תמיר1991

New member
לצערנו הרבה מרוקאים או מזרחים אחרים

[כמו עיראקים למשל, כמו שראינו בשרשור הזה
] מתכחשים למזרחיות שלהם ונותנים לכל העולם "האשכנזי" לרדת עליה, רק כי אבותיהם הקדומים היגרו מבבל, שומו שמיים, למרוקו ולא לרומניה, לפרס ולא לפולין!
כולנו חיים היום באותה מדינה מערבית, וזה באמת לא משנה מאיפה באנו לפני כן. כל מה שניסיתי להגיד זה ששירים דוחים כאלה מנציחים את "השד העדתי", וגם היום, כששלושה מכל ארבעה ילדים שנולדו אחרי 1980 הם בנים להורים מעדות שונות [ואחד מכל שלושה הם בנים לנישואים בין אשכנזים למזרחים - והתופעה מתגברת עם העלייה הרוסית שגם מערבת בין אשכנזים (לפחות סוציולוגית - הרוסים) לבין מזרחים, בעיקר בפריפריה] - עדיין קיים הגועל נפש הזה שתופס לא-אשכנזים כיהודים פחות טובים. חבל. ושוב, אתם לא חייבים להסכים איתי, אפילו אם זה נראה כאילו אני מנסה לקבוע עובדות, אני סה"כ מביע את דעתי. אבל תכבדו אותה, כמו שעמרי מגיב למשל
שבת שלום! תמיר.

white star

New member
../images/Emo54.gif אנחנו מדינה מערבית? ../images/Emo12.gif

טוב לדעת
ובאמת הדיעה שלי שאני לא שופט אדם לפי העדה שלו כי זה לא מעניין אותי. יש לי חברים אשכנזים ויש לי חברים מזרחיים

תמיר1991

New member
לא ידעת שישראל היא מדינה מערבית?

אז עכשיו אתה יודע, אנחנו בטופ-25 כמעט בכל דבר בעולם, למרות שיש כאלה שלא מודעים לזה שהמצב פה הרבה יותר טוב מב- 85-90% מהעולם... ואכן, גם אותי העדה לא מעניינת כשבאים לשפוט בנאדם. בגלל זה אני מוחה על הגזענות הזו. תמיר.

white star

New member
../images/Emo54.gif זה היה בהומור

והמצב פה לדעתי לא עד כדי כך מזהיר עם השחיתות שהולכת ומתפשטת, התחושת חוסר ביטחון כללית, הוכחת החולשה של צה"ל, ושלא לדבר כמובן על הסרטן החרדי שמתפשט בגוף המדינה

תמיר1991

New member
ועם כל החוליים האלה, צריך רק 2

ידיים כדי לספור איפה יותר טוב מפה. ככה שאנחנו מסתדרים יפה, אה?
תמיר.

מה גזעני בשיר הזה תמיר?!

ומה אתה מתחיל להשוויץ לנו שיש לכם דודים ממרוקו בעלי תארים אקדמיים?! נו אז מה..

תמיר1991

New member
רק עם הישגים של בני עדות המזרח אפשר

לסתום את הפה לגזענים בני עדות אשכנז. לא? הרי חלק מהאשכנזים, ולמזלנו לא כולם [ותודה לאל יש נישואים בין בני העדות השונות, מה שמוכיח שהחברה שלנו מתגברת על המחלה הזו, "השד העדתי"], הם גזענים מגעילים שחושבים שהם נעלים מהמזרחים. ואיך סותמים להם את הפה? רק עם ההישגים של המזרחים. לא צריך להיות אשכנזי כדי להיות נשיא, שר ביטחון, רמטכ"ל או יועמ"ש במדינה הזו. הבעיה מתחילה בשירים האלה שמזכירים לי ימים חשוכים, ומסתיימת בגועל ששורה בכל החברה שלנו. הרי לפני המלחמה, על מה התבססו ה"קטילות" של פרץ אם לא על המוצא שלו? במקום לחשוב שאני פרנואיד או בעל רגשי נחיתות, תסתכלו קצת בתוך עצמכם. יש בעיה אקוטית בחברה הזו - הגיע הזמן לגמור את זה. תמיר.

azaria

New member
מכיר מישהי שנעלבה מ "דירה להשכיר"

מכירים את סיפור הילדים? היא באמת היתה מזועזעת מהסיפור הגזעני(
?!) וחשבה שפשוט אסור לקרוא אותו לילדים שלה. מכירים את הסיפור? באה הנמלה ... הנאים החדרים בעיניך? נאים. הנאה המטבח בעיניך? נאה. אם-כן, שבי אתנו, הנמלה! לא, לא אשב. למה? השכנים אינם טובים בעיני. איך אגור אני נמלה בבית אחד עם תרנגולת עצלה? כל היום על משכבה מתהפכת, מרוב שומן קשה לה ללכת! וכך הלאה והלאה עד ש... בא החזיר. הנאה הדירה בעיניך? נאה. הנאה המטבח בעיניך? נאה המטבח, אף כי איננו מלוכלך! הנאה המסדרון בעיניך? נאה. אם כן שב אתנו! לא , לא אשב למה? השכנים אינם טובים בעיני. איך אשב אני חזיר, לבן בן לבנים מימי בראשית, בכפיפה אחת עם חתולה כושית! לא נאה לי ולא יאה לי. נכון גזעני? נכון מלמד את הילדים דברים לא טובים ומכניס בהם רגשי נחיתות? רק שהספר מיד ממשיך ומחנך את הדור כמו שצריך! הנה כך: קראו השכנים: לך, לך לך חזיר! גם לנו לא נאה ולא יאה! ואני מתערב שלא במקרה בחרה לאה גולדברג דווקא בחזיר לככב בקטע הזה.

תמיר1991

New member
איך קשור "דירה להשכיר"?

יש לו מוסר השכל מדהים, ואיזה מוסר השכל מדהים קיים בשיר הצופים העלוב הזה, שמחנך לקבלת כלל העדות? לאה גולדברג היא דוגמה לאשכנזייה, כן, "טהורה" [השימוש של הרבה אנשים שאני מכיר ואפילו חברים שלי במושג הזה גורם לי להתחלחל כל פעם מחדש. גם לכם זה מזכיר משהו אפל מהעבר?], שהיא ממש לא גזענית, ועוד בשנות ה- 70' שבהן כור ההיתוך הגזעני רמס, דרך והרס את תרבות עולי ארצות ערב שהגיעו ארצה. כן ירבו כמוה. תמיר.

azaria

New member
קשקשן.

אשכנזייה טהורה? איזו מין חיח זו?! דווקא אצל ספרדים יש את העניין של ס"ט - (ספרדי טהור) ובכלל, אם היית פחות מתעסק בעניין העדה שלך והיית יותר משקיע בדברים אחרים - אולי היית מגיע למשהו ולא נזקק לנופף בדודים וקרובים אחרים. אני במטיח לך שהפרופסורים והמהנדסים במשפחתך רגישים עדתית הרבה פחות ממך. ולפני שתתחיל להאשים אותי שאני אשכנזי או תימני או השד יודע מה - אומר לך את התשובה שענה אחיין שלי כששאלו אותו "מה אתה?" - אני ישראלי!

תמיר1991

New member
אולי הייתי מגיע למשהו?../images/Emo2.gif../images/Emo6.gif

אם הייתי מנופף בעצמי זה היה נתפס כהתנשאות, ואני לא מתנשא - לכן הבאתי את הדוגמה של משפחתי. רק אציין שכשעוד לא היית בן 16 היית שמח מאוד להגיע למה שהגעת
וכן, "אשכנזייה טהורה". אם לא שמעת את זה עד היום אתה נאיבי...
וכנראה שלא הבנתי - כולנו ישראלים, אך הגזענות הזו היא מה שמפריד בינינו. צריך לשים לזה סוף. תמיר.

azaria

New member
צודק. צריך לשים סוף לגזענות הזו

אז בוא תתחיל מזה שאתה שם לזה סוף אצלך. תפסיק לקפוץ כל פעם שמישהו רק אומר את המילה מרוקאי. בטח גם בבורגר ראנץ' אתה מתעצבן על המוכרות וקורא למנהל הסניף ושולח מכתבים להנהלה שיפסיקו להכריז ברמקולים "ספרדי כפול, בלי רוטב" כי זו אפליה! תוציא לך מהראש את עניין האשכנזיות הטהורות. תמחק מהלקסיקון את המילה אפליה. תהיה גאה במה שהגעת אליו. בלי שום קשר למה שאני הגעתי או אגיע אליו בגיל 16 או בכל גיל אחר. תאמין לי שרוב הגזענות שאתה רואה, היא אצלך בראש ולא באמת במציאות. ואני משוכנע שכרגע אתה לא מסוגל לראות את זה כך, ולכן תחשוב שאני סתם עוד אשכנזי שמבלבל לך את המוח. אבל זו שוב הנקודה הגזענית/רגישה לגזענות/מייצרת גזענות מדומה/מחפשת גזענות גם איפה שאין. כי מי אמר לך שאני אשכנזי? אולי אני בכלל נזיר בודהיסטי מטיבט שלומד עברית וגולש מהמנזר שלי בקטמנדו? אולי אני הנכד של הרב עובדיה יוסף? אולי אני מלך מלכי הבורגנים האשכנזים? אין לדעת. והנקודה היא שזה גם ממש לא חשוב. רק אתה מיחס לזה חשיבות כל כך גדולה. זה קצת כמו הדוסים שכל כך הרבה מההלכות שלהם נועדו לשמור שחס וחלילה לא יתעסקו בענייני מין. אסור לאישה לשיר שמא גברים יתגרו למשלע קולה. חייבים כיסוי ראש כי השערות יגרו את הגברים. צריך להפריד בין ילדים לילדות מכיתה א או אפילו לפני כן, שמא יגיעו לפריצוּת. ועוד ועוד הלכות והקפדות וכל היום הם רק מתעסקים במין ומין ומין. אמנם איך להימנע מלעשות מין, ואיך להתרחק ממה שמזכיר מין, ולהישמר מלחשוב על מין. אבל עדין, מין מין מין. כך גם נראה לי שאתה עם הגזענות. כל כך אסוק במלחמות נגדה עד שאתה מחזיק אותה בחיים וכמעט מייצר אותה גם איפה שאין, העיקר שיהיה לך קצת גזענות להתרעם עליה. אז מה אתה אומר? נרגיע קצת בעניין הגזענות ונתחיל להיות גאים במה שאנחנו ובמה שהשגנו ובמה שאנחנו עוד יכולים להשיג?

אשרת

New member
תפסיק לקשקש כבר...

לעומת הדודים שלך, אני יכולה לומר לך שכ-ל הצד המרוקאי של המשפחה שלי אפסים אחד אחד. אז? האם זה בא להכליל את כל העדה המרוקאית?! אולי יהיה נאה יותר וחכם יותר אם לפני שאתה קופץ כמו חמור ומתחיל לשלוח פה אנשים לפינה ולכנות אנשים גזענים כי הם העזו לשיר שיר שלא מתאים לתזה שלך, או שפגע בך מסיבה לא מובנת, תלמד מעט על התרבות המרוקאית, על הרקע שמהם הם הגיעו. צר לי לומר לך, אבל קרובי המשפחה שלך, הם עדין יחסית 'נדירים' בקרב העדה המרוקאית, ואני אומרת לך זאת בתור מרוקאית בעצמי! בוש והכלם!

תמיר1991

New member
המשפחה הקרובה שלי לא יוצאת דופן.

אני מכיר עוד הרבה מרוקאים טובים וחמים, וחבל שאת לא כל כך מתחברת לצד הפחות אשכנזי שלך. מה לעשות שיש כזה... השיר הזה יצא מגדר "בדיחה על מרוקאים", הוא כבר גזענות לשמה. מה לעשות. תמיר.

Fleddermaus

New member
לא חושב שזו בדיחה על מרוקאים

סתם נונסנס לדעתי. זה כמו להגיד ש "פעם היתה ארנבת והיא רצה רצה רצה" זה בדיחה על יפנים (סובארו זה יפני, נכון?).

תמיר1991

New member
אבל אני רואה את זה ככה,

ושוב - אני לא מאשים אותך שאתה לא רואה את זה, כי במוצא שלך זה קשה מאוד לראות את זה. רק מזרחים [ומרוקאים בפרט - ואגב, מרוקו היא בכלל, גיאוגרפית, במערב
] יוכלו להבין בקלות, ולצערי הרב, כמו שאתה רואה, לא כולם. תמיר.

אשרת

New member
אז אחלה של המשפחה יש לך.

וזה לא קשור למתחברת או לא מתחברת. צר לי, אבל באופן כללי, קשה לי להתחבר לאנשים שחושבים שהכל מגיע להם. שמחנכים את הילדים שלהם לבטלות, וכו'. התרבות המרוקאית כתברות, היא יפה. גם הדת היהודית כדת, היא דבר יפה, רק תראה מה עושים ממנה.

למעלה