יש לי דודה ממרוקו היא תבוא!

יש לי דודה ממרוקו היא תבוא |היי הופ| יש לי דודה ממרוקו היא תבוא |היי הופ| יש לי דודה ממרוקו יש לי דודה ממרוקו יש לי דודה ממרוקו היא תבוא |היי הופ| היא תבוא אלינו על גמל |הופ לי הופ| היא תבוא אלינו על גמל |הופ לי הופ| היא תבוא אלינו היא תבוא אלינו היא תבוא אלינו על גמל |הופ לי הופ| אני למדתי את השיר הזה כשהייתי (מזמן) בתנוער נוער (אז הייתי, כמובן, תחת קטגוריית 'נוער') אבל חוץ משני הבתים הראשונים אנלוזכרת כלום. ושאלתי אנשים + חיפשתי ברשת, אף אחד אפילו לא שמע על השיר, אז בצר לי אני פונה אליכם: מכירים את השיר? אולי איזה מדריך קולי (או מדריכה) שמע על השיר? אולי ההורים שלכם? [גם אם לא, אשמח אם תנצלו את השירשור לפרט שירי נונסנס שאתם כן מכירים] בתודה מראש! >ספל חמאה נואשת<

../images/Emo44.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo220.gif

רוצים לזכות באוסף "הרגעים הגדולים של כוכב נולד 4"
פורום כוכב נולד מזמין אתכם לענות על שאלון טריוויה קצר בנושא התכנית ואולי דיסק האוסף יהיה שלכם! הכנסו לכאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=836&msgid=89121673

תמיר1991

New member
מה זה השיר הגזעני והנלעג הזה?

לא יודע מה איתך, לי יש דודה ממרוקו עם תואר שני מאוניברסיטת חיפה, דוד ממרוקו נגד בימ"ר ירושלים, דוד מיליונר ממרוקו ודוד ממציא ממרוקו. אה, וסבא רוקח ממרוקו, עליו השלום. אקדמאי ממרוקו?! איך?!
עד מתי תפשה הגזענות בארץ?
תמיר.

אתה בחור רגיש

זה שיר נונסנס, משו ששרים בסבבה להעיר את הזמן בהמתנה לאוטובוס. הסבבה מתבססת על שינויי התנועות בכל בית, והצורך לזכור את כולן בסדר הפוך לאורך השיר. ואם אגיד לך שהחברה שלי לשעבר (גם זאת שהייתה לפניה וגם הפוטנציאלית) היא מרוקאית - זה יניח את דעתך? (אין שום סיבה, כי זה עדיין גזעני) או שהגמל זה מה שהעלה את חמתך? אם כן - אז היא גם באה במטוס וברכבת, לא בגלל שהיא פוסטמה שלא יודעת להחליט באיזה כלי תחבורה להשתמש, אפילו לא בגלל שהיא מפוצצת בכסף והחליטה לשלם הון עתק לפני שהיא מגיעה אלינו לחופשה, אלאל *סתם* בגלל התנועות (כאמור). תהיה רגוע (יא מרוקאי:) ואגב, אתה צריך להיות גזעני בכדי לשים לב לגזענות, אתה יודע? עכשיו נשאלת השאלה - האם אתה יודע לגבי איזה מגזרים אתה גזעני? וזה מותר להיות גזעני, זה בטבע שלנו (מה אנחנו עושים עם זה - זאת כבר שאלה אחרת). >ספל חמאה בכל זאת מודה לך על התגובה<

תמיר1991

New member
אני יודע שאני גזען, כן - במידה

מסויימת, כמו כל בני האדם. אבל אני יהודי בדיוק כמוך, אז בואי תסבירי לי אך לעזאזל אתה יכול להיות גזען כלפי? כאילו, מילא לאום אחר - גם זה לא בסדר, אבל זה איכשהו מתקבל על הדעת, אבל דמט, בסופו של דבר שנינו יהודים, לא? וכן, הגמל זה מה שהעלה את חמתי. יש לי דוד מרוקאי שנוסע על פורש, לא על גמל. מה, זה מגיע רק לאשכנזים?
זה שחברה שלך לשעבר היא מרוקאית לא משנה את זה שאתה פוסל בני עדות שלמות סתם. אתה כמו האידיוט מ"אמא מחליפה" שאמר "אני לא גזען, הרי התחתנתי עם תימניה!". רק עצם זה שאתה מציין בפני שלי ולחברות שלך יש אותו מוצא, בשונה ממך כמובן, מראה שאתה מרגיש עליונות עלינו. צורם לי שעדיין יש ישראלים שלנצח יחשבו ש- 30% מהמדינה שלהם מוקצה מחמת מיאוס רק כי אין לנו דם אשכנזי כחול
תמיר.

וואי-וואי, קשה-קשה...

אתה מחפש בכוח קירות לדפוק בהם ת'ראש? א. אני בת. ב. ציינתי בפירוש שעניין החברות שלי לא מוכיח אי-גזענות (או יותר נכון - עדתיות, כמו שאמרת), אז עכשיו אני מתנאשת?? (אתה כמובן לא יודע, אבל אחת מהן מבוגרת ממני, אחת בגילי ואחת צעירה ממני, אז ממש אין פה עניין של עליונות). ג. הגמל - אתה טוען שמי שרוכב על גמל הוא נחות? אם כן, אתה פשוט אדיוט. (וכבר ציינתי שהגמל מופיע בשיר רק בגלל שיש לו תנועה מגניבה, ושהדודה נוסעת גם בכלי תחבורה אחרים [בשביל עוד תנועות לאוסף], ואם אתה מתעקש [ויצירתי מספיק] תמציא בית [ותנועה] עם פורש!) ד. אני לא מכירה אף אדם משום קרבה (משפחתית או חברתית) שנוהג בפורש, אז? ה. אני לא אמרתי מילה על אשכנזים, אולי אני אשכנזייה ואולי אני גזענית לאשכנזים? (עושה רושם שאתה מחזיק מהם. אתה יודע? גם אצל אשכנזים יש כמה סוגים, וגם הם בטח גזענים [לאחרים וגם] זה לזה) ו. אתה מוכן לקבל גזענות כל עוד היא לא בין יהודים??? נובמת. מפלגת שינוי (הייתה כזאת פעם, מכיר?) נכנסה לכנסת עם כמות מופרכת של מנדטים בגלל גזענות בין יהודים. (ואישית, להתנגד לגזענות תוך-יהודית זאת הגזענות הכי דוחה בעיני) ז. מה גורם לך לחשוב שאני גזענית כלפיך? לולא העלת את הנושא לא הייתי יודעת מהו מוצאך (ואני עדיין לא יודעת, זה שיש לך דודים מרוקאים עדיין לא אומר כלום מבחינתי), וגם לא הייתי מתעניינת. אגיד לך יותר מזה - גם אם היינו נפגשים פנים מול פנים לא הייתי מסוגלת לנחש מאיזה עדה אתה (או בן כמה אתה [כי דבר כאלה לא מעניינים אותי]) ח. אמץ לך חוש הומור (זאת רק המלצה, דחופה! אבל רק המלצה). ט. אל תפיל עלי את רגשי הנחיתות שלך. עכשיו - לפני שאתה מגיב, תקרא שוב את מה שכתבתי. ושוב. ל א ט ! עד שתהיה ממש סגור שהבנת כל מילה. ואם החלטת להגיב - תן תשומת לב מיוחדת להגיב על המילים שלי ולא להכניס לי מילים או כוונות או סרטים מראשך הקודח. >ספל חמאה גזענית לפנאטים<

מה שכן את צודקת

אצלנו אצל האשכנזים הגזענות היא לא רק כלפי עדות המזרח אלי יש גזענות כלפי אחד השני בין מדינות ארופה.

תמיר1991

New member
נתחיל להגיב מהתחלה...../images/Emo3.gif

סורי על הטעות במין שלך, שוב. המילים "שהחברה שלי לשעבר" לא תמיד מראות על מישהי שהיא בת... אז לא שמתי לב. סורי. נו באמת, את יודעת שהגמל בא לסמל דבר אחד. את אשכנזייה מתורבתת ואני מזרחי נחות. מה לעשות שרכיבה על גמל נתפסת כפרימיטיבית. בכל מקרה, נוותר על דברי הבלע באמצע ונגיע לעיקר: אין שום חוש הומור להומור מעוות ומגעיל כשלך, ושום רגשי נחיתות מצדי. את סמל לגועל הנפש בחברה שלנו, מה לעשות. תכירי בזה שאת גזענית כלפי בני הלאום שלך. אמצי לך תרבות אחרת, כל עוד קיימים גזענים פרימיטיביים [כן, את הפרימיטיבית!] כמוך, החברה שלנו לא תתקדם רחוק. בושי והיכלמי. תמיר.

כמובן |ילד קטן|

כל העניין הזה הזכיר לי עוד שיר: טרומפלדור היה גיבור! כל היום היה גיבור! יד אחת במחרשה ביד שנייה היה גיבור! משה דיין חצי עיוור! כל היום חצי עיוור! בעין אחת הוא לא ראה בעין שנייה - חצי עיוור! בטהובן היה חירש! כל היום היה חירש! באוזן אחת הוא לא שמע באוזן שנייה היה חירש! עכשיו תאשים אותי בחוסר פטריוטיות, בלגלוג בדמויות היסטוריות שכבר לא יכולות לעמוד על זכויותהן הנרמסות בידי הגסה. >ספל חמאה יודעת שעוד (יקח זמן עד ש-) תתבגר<

תראה פורש

זה מוכנית רק למזרחיי ם שלא יודעים שזאת מוכנית גרמנית וקונים אותה בכל זאת. ולא יודעים שאצל אשכנזים לא ייקנו מוכנית מתורצת גרמנית כמו במו ומרצדס.. זה מה שעדות המזרח עדיין לא קלטו.

דנטל

New member
בולשיט

הייתי לוקחת את הפורש ואת הדוד המרוקאי שלו ואני אשכנזיה. בכלל, גם פורש וגם מרוקאי (אבל מהשחומים ולא חטיאר) זה לגמרי תפור בשבילי.

דללה

New member
מה הקשר גזענות????

נורא נחמד שיש לך דודה ממרוקו עם תואר שני מאוניברסיטת חיפה, דוד ממרוקו נגד בימ"ר ירושלים, דוד מיליונר ממרוקו ודוד ממציא ממרוקו. אה, וסבא רוקח ממרוקו, עליו השלום. אקדמאי ממרוקו, אבל אין קשר בין השיר לבין גזענות. זה שיר שכמו שכבר נכתב, שרים כדי להעביר את הזמן. אנשי הצופים בין היתר יכירו. אתה באמת רגיש מדי.

תמיר1991

New member
שירים כדי להעביר את הזמן,

ולפגוע בבני עדות המזרח, שמהווים 30% מהמדינה שלך?! ולמען האמת, חשבתי שדווקא את תביני אותי, את יודעת. אבל כנראה שכבר התרגלת לגזענות הבין-עדתית. אני לא התרגלתי ולעולם לא אתרגל. כולנו יהודים, ובאמת לא משנה לאן האבות הקדומים שלנו הלכו אחרי גלות בבל - למרוקו, לפולין, לטורקיה, לתימן, לרוסיה - או בכלל, חזרו לבבל [כמו חלק מהאבות הקדומים שלך]. מה זה משנה איזה טיולים עשינו בעולם כי רדפו אותנו? כרגע כולנו כאן, וגזענות באצטלה של שיר צופים תמים אינה במקום כאן. חבל שבמקום לקבל גיבוי יורדים עלי כי אני "רגיש". תמיר.

אשרת

New member
אתה באמת "רגיש".

תגיד לי, אתה מעולם לא סיפרת בדיחה על פולני? או על איזה רומני? ובטיולים השנתיים שלך, לא שמעת אנשים שרים משהו על נהג תימני? ועל קיבוצניקים אין שירים ובדיחות? ומה עם נשים? ומה עם גברים? בתור חצי מרוקאית, ובתור בת לאבא מרוקאי וחצי משפהח כזאת, אני באמת לא מוצאת שום דבר מעליב בשיר הזה. בסך הכל שיר שמעביר את הזמן ותו לא. ואם מישהו נעלב מזה, ומתחיל לנתח כל מיני ניתוחים סוציולוגים-אנתרופולוגים. כנראה שקצת משעמם לו וכדאי שילך להכין כמה ממנים

תמיר1991

New member
אשרת, את לא מבינה את הטיעונים שלי

כאן מלכתחילה. מאחורי ה"בדיחה" לכאורה מסתתרת תרבות שנאה וגזענות עלובה כלפי בני הלאום היהודי מצד בנים אחרים שלו. מזל שזה רק אצל חלק, אחרת האבדון היה קרוב. במקום להסתכל על הביטחון והכיבוש, כדאי שכמה מאיתנו כמו ספל החמאה היקרה, יסתכלו מה קורה בתוך עצמם ובתוך המדינה שלנו. תמיר.

אשרת

New member
תמיר...

אתה לא הבנת את טיעונים שלי כנראה. אתה יודע, גם בבדיחות על פולנים, רומנים, פרסים, מרוקאים וכו', יש אלמנט של גזענות- אולי נפסיק לספר אותם למרות שלעיתים הומור זאת דרך טובה להתמודד עם דברים? ומתי לאחרונה אתה שמעת בדיחה שובניסטית או בדיחה אנטי גברית? :) הגיע הזמן שתרד מהעץ האקדמי.

למעלה