מי ישאיר את ש"ס מחוץ לקואליציה

בתור חבר שינוי וכמובן מצביע סדרתי לשינוי (הי"ד) אני מתלבט כבר זמן רב למי לתת את קולי - לקדימה או לליברמן. הנטייה לקדימה נובעת מהרצון שלי לראות מפלגה פרגמטית וחזקה במרכז המפה הפוליטית, הרצון להצביע לליברמן נובע מהתמיכה שלי בתכנית חילופי השטחים המאוכלסים ובאמונה שלי שליברמן יצליח להילחם בפשיעה בארץ. הכתבה הזו מהיום גרמה לי להחליט סופית (כמעט) להצביע לליברמן. "ישראל ביתנו" גדולה וחזקה יכולה להשאיר את ש"ס מחוץ לקואליציה או, במקרה שש"ס בכל זאת תצטרף, לעקר אותה מיכולת הסחטנות שלה. הקואליציה הבאה צריכה להיות קדימה+ ישראל ביתנו+ עבודה או ליכוד

../images/Emo3.gif סוף סוף

במשך דורות אנשים חשבו על דרך קיצור להגיע לגן עדן - הגיע הזמן באמת שמישהו יזרוק איזה עצם
עכשיו אני יודע למי אני מצביע
או בסגנונו האהוב של הרבה עובדיה : " על הכיפ-כיפאק "

../images/Emo6.gif עכשיו שהזכרת את זה

גן עדן בטח יהיה מפוצץ בשאהידים כפול 72 בתולות ( לשעבר
)... כל מה שצריך עכשיו זה להיפטר מהשהאידים
מעניין , האם גם אגודת ישראל מציעה את אותה חבילת נופש ? לאשכנזים שבינינו ?

שימו לב - פריצת דרך מדעית !

קראתי את הכתבה הזו וגיליתי 2 גילויים מדעיים מדהימים ( אם כי שנויים במחלוקת ) מתוך הכתבה : " כחול הוא צבע השמיים... וכחול הוא לא אדום" 1 - אני פשוט בהלם מהתגליות
2 - בעייה מסוימת : הרי בשעות הערב , בשעות הדמדומים , השמיים נהיים קצת אדומים ... אז או שכחול הוא לא צבע השמיים , או שכחול הוא כן אדום ... עכשיו אני בכלל מבולבל

../images/Emo163.gifעוד פנינה , והפעם ברוך מרזל

ברוך מרזל , האיש והאגדה , דואג לאחת מבנות עם ישראל !
- אין סמיילי של שאטני/שחור , אז תדמיינו
האם יש אי שם יהודי טוב שמוכן לשאת לאישה את אלי' הגלמודה ? או אולי למרזל יש תכנון משלו

אנדרי ז

New member
אני מוכן רק לומר

שהסכנה האמיתית לקיום העם היהודי היא ברוך מרזל ודומיו, יותר מכל דבר אחר.

snift

New member
האמת, אני לא מבין מה ההתרגשות.

העובדה שה"עיתונות" מפרסמת את זה מטרידה אותי הרבה יותר מכך שזה קרה.

למה לא?

הפרסום של ה"עיתונות" לדברים כגון אלה מציב אזהרה מסוימת , וזה חשוב. סביר להניח שיש אנשים שיחשבו שמה שאומר מרזל זה לגיטימי , מצד שני , יש כאלה שלא יסכימו איתו , וילמדו באיזה אישיות מדובר . אם זה יגרום למצביע פוטנציאלי אחד לשנות את דעתו ולהמנע מלהצביע למפלגה מסוימת - זה כבר מספיק. ובאותו קו מחשבה - ניקח לדוגמא את מפלגת קדימה ( למרות שזה רלוונטי לכל המפלגות )- כל פעם שמתפרסמת הצהרה פילוסופית-חברתית של חברת הכנסת רוחמה אברהם המפלגה מאבדת מנדט או שניים. גיליתי ( לתדהמתי
) שחלק נכבד ממצביעי קדימה הפוטנציאלים פשוט לא מודעים למי הם עומדים להצביע , ולכן חשוב שהתקשורת תציג אותם , על חסרונותיהם / יתרונותיהם . אני מעדיף את זה על פני האפלה של מהות המפלגה , מה שמחזק את הקשר לשרון ( וכפי שהבנתי הם לא יחסכו אף לא דקת תשדיר על מנת להזכיר לכולם שזו ה"מורשת" של שרון , לכאורה )ומטשטש את העובדה שמי שמצביע ל"קדימה" עלול להתעורר בבוקר שלאחר הבחירות ולדפוק את הראש בקיר ( מנסיון , זה לא עוזר
) העקרון זהה לגבי מרזל , כמו גם לגבי טומי לפיד בזמנו ( עם כל פליטות הפה המביכות שלו ) , עיסקת ש"ס=גן עדן , פנינה רוזנבלום וכן הלאה. חשוב מאוד שכל אזרח ידע את מי הוא מצ'פר במשכורת של ח"כ + תקציבי "קשר עם הבוחר" ( ניסיתי פעם ליצור קשר עם כמה ח"כים , לדעתי התקציב לא מספיק כי לא ממש הצלחתי
) ותנאי פנסיה שמתאימים לנסיך סעודי יותר מאשר לאיש ציבור במדינה דמוקרטית. חוצמזה , הבחור נדלק על גברת אברג'יל , אז שהתקשורת תעמוד בדרכה של אהבת אמת ?

הבחירות הקרובות הן מבחן

להנחה שכוחה של ש"ס נשען על יכולתה לחלק ממנעמי השלטון. (כך למשל קיבלו קולות ביישובים ערבים, כשדרעי היה שר פנים). אחרי ארבע שנים באופוזיציה, נראה כמה הם שווים באמת. הסקרים צופים 10 מנדטים אבל במקרה ש"ס, מסיבות שונות, הסקרים הם הערכה גסה במיוחד המבוססת על שגיאות עבר.

כאדם חילוני

לאחר הפרקותה של שינוי החלטתי לתת את הכוח לליברמן. מהסיבות שציינת וגם בגלל שהוא תומך בחילוף שטחים.

בשביל מה להצביע לליברמן

האמת, התחלתי לחבב לאחורונה את אדון ליברמן. אני גם תומך ברעיון חילופי השטחים. אבל גם אם הוא יקבל 13 מנדטים, הרעיון הזה לא ייצא אל הפועל. אז למה להצביע לו?

ממש לא כך

ישנן כמה סיבות: 1. רעיון חילופי השטחים לא ייקלט בציבור כמו אסימון שנופל במכונה. צריך להחדיר אותו לאט לאט. אם בממשלה הבאה ישבו 3-4 שרים שפעילים אקטיבית למען הרעיון, יש סיכוי רב שהוא יתחיל לפעפע ולהיקלט. בדיוק כמו שרעיונות קודמים כמו "נסיגה מלבנון" או "גדר ההפרדה" עברו משלב הרעיון לשלב הביצוע. אני בהחלט חושב שניתן יהיה למצוא ברדימה עוד תומכים לרעיון. 2. זה לא ממש משנה אם קדימה תהיה 39 או 44 מנדטים. מה שמשנה זה שקדימה תצטרך עוד 2-4 מפלגות להגיע לרוב. מי הן יהיו? עבודה+מרץ+ש"ס? ליכוד+ש"ס+איחוד לאומי? או אולי ישראל ביתנו+ ליכוד או עבודה? באפשרותינו להשפיע על זהות הממשלה 3. כאנשי שינוי, עמדותיה של ישראל ביתנו הכי קרובות להשקפותינו. הסיכוי לקדם את ההשקפות עם קדימה גדול בהרבה מהסיכוי שהיה לעשות זאת עם הליכוד שחלקו מוגדר כ"מסורתי"

אנדרי ז

New member
ממש אבל ממש לא!

נכון שאני מסכים עם ליברמן לגבי חיזוק שלטון החוק, אבל זאת לא הכוונה שלו. הכוונה שלו היא למעשה מדינת משטרה, שבה אכן ייאכפו חוקים קשוחים ובלתי מתפשרים, אך חס וחלילה לא על נבחרי הציבור המסכנים שהמשטרה רודפת אותם. זה פתח לדיקטטורה מושחתת ולסוף הדמוקרטיה! אז תפסיקו כבר עם האשליות ההזויות. בית אמיתי לרוב השפוי בישראל יש רק בשינוי.

ריאליסט

New member
ברור-

הרי ליברמן רוצה לייבא את השיטות הסובייטיות למערכת אכיפת החוק הישראלית.הוא חונך שהכל זה כוח.זה מה שהוא אומר. זו עמדה מאד ימנית-והפוכה ב-180 מעלות ממה ש"שינוי" מייצגת.לשקול בין "שינוי" לבין ליברמן זה כמו לשקול בין "שינוי" לש"ס. רק כח לא יפתור את בעיית האלימות בחברה הישראלית,כמו שההפך-ענישה קלה,לא מרתיעה.תמיד צריך לנווט בין הרתעה חמורה לעברינים "כבדים" לבין חינוך מניעתי.לטווח הבינוני והארוך רק חינוך יכול למנוע את מירב הפשע,או לפחות להקטין את מימדיו. על אילו ערכי חינוך מדבר ליברמן??? (אגב-שכחנו כבר שהוא היה חשוד בעצמו בדברים חמורים,ולא הגיע לבית המשפט בעיקר מחוסר ראיות....???).

למעלה