917635

New member
הן לא..../images/Emo113.gif../images/Emo41.gif

רק טלי,יולי וניבי שמסתתרת.

Blue Pencil

New member
אבל חלק מהן כן.../images/Emo2.gif

ושלוש בנות הן חלק לא קטן מכמות הבנות ששם.

917635

New member
זאת דנה אחרת../images/Emo113.gif../images/Emo41.gif

הנסגדת זאת דנה פיגלט ודנה שבתמונה היא דנה מקלסטרופוביה

הבנתי../images/Emo3.gif

אני תמיד מתבלבלת ביניהן, פיגלט היא הקטנה יותר עם השיער האדום (או שהיה אדום><)? אני צריכה ללכת לישון><

917635

New member
מפגש נענע!../images/Emo2.gif../images/Emo113.gif../images/Emo41.gif

זה היה בחופש הגדול. וזאת דנה מקלסטרופוביה המוכשרת!

GalGul000

New member
אני צריכה עזרה ../images/Emo3.gif

משתמש זה בינוני פועל? משומש זה בינוני פעול? או שמשתמש זה בכלל פועל רגיל? מושמעים זה בינוני פעול? אני כ"כ גרועה בחרא הזה
איך מבדילים בין בינוני פועל-פעול לבין פועל? (יש את זה בעברית נכון? |בורה| נו מה, אני לא לומדת לשון. בכל מקרה, אני מדברת על ערבית.)

חמצמצה

New member
אהמ ../images/Emo3.gif

בינוני פועל, זה הווה. פשוט כמו "חושב" אז נראה לי ש"משתמש" (לא בעברית) זה סביר להניח בינוני פועלל.. בינוני פעול זה סביל, נגיד התפוח אכול
אז אהמ מקווה שעזרתי

917635

New member
../images/Emo113.gif../images/Emo41.gif

משתמש זה ב.פועל-כי הוא עושה הפעולה. אלא אם כן את מתכוונת ל"הוא משתמש ב.." שגם זה נראה לי ב.פועל משומש זה ב.פעול מושמעים זה ב.פועל כדי להבדיל תקחי את המילה מועלים [מורה] בתור דוגמה כי נורא קל לזכור את זה. במילה מועלים יש כסרה מתחת לל' והמילה עצמה היא עושה הפעולה אז זה ב.פועל.

GalGul000

New member
הממ.רגע.

את אומרת שב.פועל זה עושה הפעולה. אבל גם פועל רגיל זה עושה הפעולה. אני מצליחה להין מה זה ב. פעול... זה פשוט סביל. אבל מה זה ב. פועל? |עילגת| אני צריכה להתחיל להקשיב בערבית.

917635

New member
כמה דוגמ' לב.פועל../images/Emo113.gif../images/Emo41.gif

מורה-הוא מורה [נו,יש כזה פועל..
] ספר-הוא מספר אנשים הבנת את העיקרון? קשה לי למצוא דוגמאות נוספות..

GalGul000

New member
אהה נכון הסבירו לנו את זה.

כמו שומר או כותב או מגיש. אבל זה רק דברים כאלה? כאילו כל פועל שיש לו גם שם עצם זה בינוני פועל?

917635

New member
משהו שהכנתי.../images/Emo113.gif../images/Emo41.gif

תדביקי את זה על הכריכה של המחברת. זה נורא יעזור לך! צורות יסוד של בניינים 2-10 לא כולל 9. בבניין 6 הפועל לא קיים,אז את יכולה להחליף את השורש במשהו שלמדת.

GalGul000

New member
איזה חמודה ../images/Emo23.gif

אני בחיים לא אזכור את המצדר הזה בע"פ
בניינים אני זוכרת. פועל פעול למדתי. [חוץ מבניין 1.. אני לא ממש קולטת מה הולך שם...] אבל מצדר
ויש לי מבחן על הפעלים עוד שבועיים. ככה שאני אצטרך ללמוד מצדר בע"פ מתישהו. ואין לי כוח לזה
תודה על כל העזרה
את במגמה נכון?

למעלה