jewjew1

New member
טלי פחימה מעוררת התפעלות

צפיתי השבוע בראיון של איילה חסון עם טלי פחימה. בניגוד לכל הדימויים השטניים והמרושעים שהודבקו לה ע"י העיתונים הכביכול שמאלנים והשב"כ התרשמתי מבחורה מאוד נחושה בדעתה ורהוטה. היא הסבירה יפה איך בחורה מעיר מהפרפריה מחליטה יום אחד לגלות משהו על שכניה הערבים לאחר שכל חייה הייתה לכודניקית שרופה שהורגלה לשנוא ערבים. במן רגע של טיפשות או אומץ היא מחליטה לנסוע לג'נין להיבקש עם משיהו שהוכרז כמבוקש. שם היא מתדוועת לתנאי החיים הקשים של הפלסטנאים ולחיים תחת כיבוש. היא אומרת שהיא מתנגדת נחרצות לפיגועים נגד ישראלים חפים מפשע. מצד שני היא גם מתנגדת לצורה של החיסולים בהם נהרגים חפים מפשע ע"י הצבא. למרות הנסיונות של השב"כ לשבור את טלי פחימה, ולרמוז על רומן בינה לבין המבוקש היא לא נשברה. מפרשה הזו החברה הישראלית לא יוצאת טוב, ובמיוחד שר הביטחון שחתם על מעצר מינהלי שלא איפשר לפחימה להיבקש עם עורכת הדין שלה או כל אדם אחר. יישר כוחה!

א]יזודה ממלחמת 1967

על האוניה ליברטי ב8 ביוני 1967, מטוסי קרב ישראלים וטורפדות נורו על אוניית הביון "ליברטי", הרגו 37 ספנים ופצעו למעלה מ 170.ממשלות ישראל בגיבויה של ממשלות ארצות הברית טוענות מאז 1967 כי הייתה זו תוצאה של טעות זיהוי האוניה. לא כן חושבים המלחים אשר הקימו אתר בנושא, ולא כן חושבים עורך הדין של החקירה סקוט וגם לא האדמירל , אב בית הדין של החקירה אדמירל קיד, אשר נאלץ למצוא בשעתו כי הייתה זו טעות. מספר ספרים נכתבו בנושא. עולה כמובן השאלה אם אכן יירטו את האוניה בכוונה מדוע זה נעשה? שתי תשובות ניתנו עד כה. האחת כי ישראל ביקשה לסבך את ארצות במלחמה כנגד מצריים בטענה שהיו אלו מטוסים מצריים שפגעו באונייה. השנייה כי ישראל ביקשה להסיח את דעת הצוות מהעובדה שבמרחק לא גדול ממקום האונייה הצבא הישראלי טבח בשבויי מלחמה מצריים. האם ניתן להאמין כי שליטי ישראל יפגעו באוניה אמריקאית? "עסק הביש", או "פרשת לבון", מעידה כי אכן זה ייתכן שכן מה שעמד מאחורי פרשה זו הייתה תוכנית שבוצעה בחלקה לפני שהמחבלים נתפסו לפגוע במתקנים מצריים בריטים ואמריקאים כדי לגרום למתיחות בין מצרים וארצות הברית. גם פרשת פולרד מעידה כי אין בעיות לשליטי ישראל לרגל אחר "ידידיתה הגדולה". אוסטרובוסקי בספרו האוטו ביאוגרפי מציין עובדות המוכיחות זאת.

היום בתפוז אנשים ../images/Emo176.gif

עוד יומיים זה מתחיל... פרטים בקרוב
חגיגות הספר העברי נמשכות! והיום בשעה 18:00 יתארח הסופר סמי מיכאל בפורום ספרים וספרות. הוסיפו שאלותיכם עכשיו - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=276&msgid=55786213
זאב כהן, מרכז התכנית להתמחות באמנויות לחימה ומניעת אלימות במסלול להכשרת מורים לחינוך גופני בסמינר הקיבוצים, יענה הערב בשעה 19:00 לשאלותיכם בפורום אמנויות לחימה קלאסיות http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1262&msgid=55515494
באותה השעה, מיד בסיום התוכנית "אחי, אחותי" תתארח רונית דובדבני בפורום ניקלודיאון ותענה לשאלות גולשים. נושא התוכנית היום: משפחות מיוחדות http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1080&msgid=55737773
מזכירים גם לכם את חשיבות תרומת איברים להצלת חיים. הצטרפו למאגר התורמים היום והצילו חיים

worrywort

New member
מה שעצוב גם (ומפחיד)

זה שכמות ההכפשות שעשו לה בציבור לא מאפשרת כבר ראיה נורמלית של המציאות. מעטים האנשים שיסכימו שהיא איננה קיצונית כלל. כבר הרבה זמן מטריד אותי, שלא משנה אם הליכוד בשלטון או העבודה, משהו מסריח מבפנים במדינה שלנו, משהו במנגוני הביטחון, הצבא, המשטרה, שאוהד כלפי המתנחלים ובז לשמאל. ואם היה אפשרי לעשות במדינה הזאת דמוניזציה שכזאת לה, שתצדיק פאקינג מעצר מנהלי (!!) אז זה אפשרי לעשות לכל אחד, וזה, משהו שמאוד מפחיד אותי.

worrywort

New member
שאלה טובה, הנה עוד אחת

למה דני אייזנמן שנשפט למאסר עולם, קיבל חנינה מעזר ויצמן ושוחרר אחרי 11 שנה בלבד? תשובה - מדינה פשיסטית.

מי זה דני אייזנמן?

רוצח ערבים? ודווקא נשיא שמאלני העניק לו את החנינה? אנחנו עדיין מדינה פאשיסטית?

worrywort

New member
אני לא הייתי מקטלג את עזר ויצמן

כשמאלני, ודני אייזנמן רצח פלסטיני חף מפשע סתם כך כי הוא פלסטיני. זה שרוצחי פלסטינים מקבלים עונשים מצחיקים ורוצחי יהודים מקבלים טיל למוח, מראה לך בדיוק באיזו מדינה אנחנו חיים.

באיזו מדינה אנחנו חיים?

מתי פעם אחרונה אם בכלל קיבל רוצח יהודים עונש של מעל יום בכלא הפלסטיני? יש כזה דבר בכלל? מה תגיד על הרשות שלהם? האם זה הגיוני שאנחנו נשפוט גם את הרוצחים היהודים וגם את הרוצחים הערבים? כולנו ראינו מה עושים ברשות למי שרק נחשד למשתף פעולה עם ישראל וגם לרוצחים ואילו מה מקבל רוצח יהודים? מוות? כלא? לא! רחוב או כיכר על שמו

worrywort

New member
ובדיוק בגלל שאצלם הם לא יושבים בכלא

זאת בדיוק הסיבה שאנחנו לא צריכים להידמות להם, ולא לקדש ולהלל רוצחים!

worrywort

New member
כממשלה מפגינה כזאת זילות בעקרון

שלטון החוק, והשיוויון של האזרחים בפני החוק, קשה שלא להסיק מכך שיש עידוד לרוצחים יהודים.

אנגרן

New member
חובתה של המדינה להגן על אזרחיה

בכל מחיר, אפילו אם צריך להכניס טיל למוח למבוקש. אגב, מה קורה עם עמי פופר? לא שמעתי שהוא הולך להשתחרר בזמן הקרוב.

worrywort

New member
אני לא סגור על מדיניות החיסולים

לא אמרתי שזה דבר רע, אני רק אומר, אם זה פיתרון נגד רוצחים פלסטיניים אז אולי ככה צריך לטפל גם ברוצחים יהודים? רק תחשוב על זה. אני לא שמעתי על עמי פופר, אבל אם הוא רוצח והוא בכלא להרבה זמן, זה דבר טוב, שצריך להוות דוגמא.

למעלה