תשובה.

עד להקמת ההתנחלויות (עד 77) ישראל החזיקה כוחות צבא משמעותיים בשטחים כדי לדכא את הטרור וניסיונות החדירה של אש"ף לשם, קודם דרך ירדן, ולאחר אירועי ספטמבר השחור (1970) באמצעות התארגנויות מקומיות. גם השמירה על ההתנחלויות לפני האינתיפאדה הראשונה, ואפילו במהלכה לא הצריכה כוחות צבא רבים, שכן אז לפלסטינים לא היה כמעט נשק חם. החמאס למעשה החל לגדול בצורה משמעותית במהלך שלטונה של הרש"פ, כאשר השלטון המושחת והברברי של אש"ף בשטחים המאיס פלסטינים רבים עליו, וכך החמאס, שהתהדר בניקיון כפיים, טוהר מידות, ערכים וכמובן מאבקו בישראל הצליח למשוך אליו פלסטינים רבים.

worrywort

New member
"וכמובן מאבקו בישראל

הצליח למשוך אליו פלסטינים רבים". בינגו. כשנצא מהשטחים, לא יהיה צורך במאבק עם ישראל, ו"פלסטינים רבים" לא ימשכו אליו עוד.

worrywort

New member
כמו שלא כולם

בישראל אשר תומכים בהתנחלויות, מבינים באמת במה הם תומכים, גם לא כל מי שתומך בחמאס מבין במה הוא תומך. הנצים הם פחותים ממה שנהוג לחשוב.

worrywort

New member
אם הייתי ימני

הייתי מעדיף להיות "אידיוט" שלא מבין במה אני תומך, מאשר להבין ולהסכים עם זה.

האם יש כאן ניסיון לפתוח דיון?

או סתם הודעה למען יראו? להבא, הודעה שכזו שאין בה תוכן בונה, תועבר לשרשור

ועוד משהו על סדר העדיפויות

גורם בכיר במשטרה אומר: המשטרה נאלצת להתגייס כולה לשמירת הסדר הציבורי, לנוכח חסימת הכבישים. 10 גופות של נרצחים במשך שבוע אחד לא מזיז דבר למערכת. כל הכבוד לכתומים! בזכותכם צבע הדם הפך פופולרי!

דמגוגיה? בודאי,!

אלא שהיא באה מפיו של קצין בכיר במשטרה (לפחות על פי חדשות ערוץ 10). יותר מכל, הדבר מצביע על כך שפעולות המתנחלים הופכים את המדינה למדינה שאין בה חוק, לא דין ולא דיין, וכל אחד עושה שבת לעצמו ולעזאזל המדינה. גם אם המתנחלים אינם יחידים בזה, הם הדלק על מדורת השחיתות, האלימות והנוולות שמשתלטים על המדינה.

מי שגר בבית זכוכית שלא יזרוק אבנים

מי שמעסיק את המשטרה בכל מיני הפגנות נגד הגדר זה דווקא השמאל. ובכלל, האם הקצין הבכיר מנסה לטעון שאלמלא חסימות הכבישים המשטרה היתה מונעת את מעשה הרצח של הילדה ברמלה או של הנערה ברחובות? אלמלא הנושא העצוב הייתי צוחק. הנער הזה התפרע בפיצוציה בת"א, המשטרה הגיעה ושלחה אותו באוטובוס לרחובות, שם רצח את הנערה (במקום להחזיר אותו למעון החוסים)

אם כבר בודקים

כי אז ברור שההפגנות נגד הגדר לא מעסיקות אלא קומץ שוטרים וחיילים. ואם ממשיכים ובודקים מתברר שהמפגינים הם מי שמכנים עצמם אנרכיסטים ובדרך כלל לא רואים עצמם כחלק מהשמאל הישראלי. ואם בודקים את המספרים כי אז מגיעים מסקנה שאכן, המשטרה הפסיקה כמעט לגמרי לתפקד כשומרת חוק. אין פעולות של ממש נגד עברייני רכוש, נגד ביריונות סתם, או כל פעולה שהיא שמירה על איכות חייו של האזרח, שלא לומר על חייו ממש. כך 'שבגדול' יש קשר בין עשרות מעשי הרצח שהתבצעו בשנה זו (למעלה מ-50 מאז תחילת השנה האזרחית ועד לפני שבוע). לעובדה שהמשטרה עוסקת כמעט אך ורק בהפגנות הקשורות להתנתקות, ובאימון כוחותיה לקראת הפינוי, שהימין מבטיח שיתנגד לו בכוח. יחד עם זה ברור שלקשור רצח ספציפי להפגנה ספציפית הוא דמגוגיה, שראשי המשטרה עצמם נזקקו לה, כנראה מתוך מצוקה על שאינם יכולים להפנות כוחות להגנת האזרח שומר החוק, שכל מה שהוא רוצה זה לחיות את חייו.

תביא נתונים על סדר גודל הכוחות

הנחוץ למען מניעת חסימות כבישים. נוסף על כך אינני מאמין שחסימות הכבישים דורשים סדר כוחות גדול יותר מאשר, למשל, בלימת הפגנות השמאל ביחד עם הפלסטינים נגד הגדר (ואבטחתם, כמובן). אגב, לא ראיתי אותך מתלונן כלפי הפלסטינים כאשר המשטרה מרכזת אלפי שוטרים כל יום שישי כדי לשמור על הסדר בהר הבית. בדבר אחד אני מסכים איתך, אכן האימון להיתנתקות והמצב הביטחוני הם הגורם הישיר לתפקודה הלקוי של המשטרה בתחום, ואת הטענות לכך תפנה למי שהגה את ההתנתקות. ולא, המתנחלים לא אשמים בזה.

negev

New member
אמת ויציב -הכיבוש הוא שורש כל רע

האלימות היא תוצאה ישירה של כיבוש וחוסר כבוד לבני אנוש , אלימות במשפחה,בכביש, בריגול מסחרי ועוד .

אז תפסיקו לחסום כבישים

בהפגנות הטפשיות שלכם נגד ה"כיבוש" או איך שאתם/החמאס תקראו לזה

worrywort

New member
לא ראיתי ששמאלנים חוסמים כבישים

בהפגנות נגד הכיבוש. אבל בכל מקרה מה שטפשי זה להפגין בעד הכיבוש מלכתחילה.

לא ראית?

תשאל את האנרכיסטים להפגין נגד גירוש מהבית רק בגלל שאתה יהודי זה לא להפגין בעד הכיבוש

לא ידעת?

מי שעומד להתפנות בניגוד לרצונו הם תושבי גוש קטיף שיושבים על שטח כבוש שאיננו חלק ממדינת ישראל, ושתושביו הלא יהודים מופלים בו לרעה ע"י הכוח השולט בשטח שהוא צהל. זו הסיבה שבגללה מפנים את גוש קטיף. העובדה שמפנים רק יהודים נעוצה בגישה הגזענית שמראש יישבה במקום רק יהודים. מי שרוצה למנוע את הפינוי של תושבי גוש קטיף פועל למען המשך הכיבוש, ולכן מי שמפגין נגד הפינוי מפגין בעד הכיבוש. פשוט לא? אז עכשיו אתה יודע.

ואתה ידעת?

ששלום הוא בין היתר חיים משותפים ודו קיום כלומר אם ערבים יכולים לחיות במדינה יהודית מדוע שיהודים לא יחיו באיזור ערבי? נו עכשיו אתה יודע אלא אם כן אני צריך להסביר יותר לאט

למעלה