צריך עזרה דחוף ביותר

יש לי עכברית מעבדה שצריכה ללדת בקרוב מאוד ואני רוצה לדעת אם אני צריך להרחיק את הצאציאים משאר העכברי שיש לי ומהאמא תודה

DeadLine

New member
לא ממש זוחל אבל...

בחיפוש אחר תצפיות בפרדס הקרוב אלי המלא זוחלים מכל הסוגים פגשנו אני וחברי משהו שאני לפחות לא רואה כל יום (למרות שיש פה הרבה כאלו) אבל זה לא חיה שנמצאת מעל פני האדמה.. ועוד ביום שימשי שכזה

אילון פ

New member
זחלי משי

כמה זמן אחרי שמוציאים את הבייצים מהמקרר הזחלים אמורים לבקוע? בבקשה, רק מי שיודע בבטחון. תודה מראש, אילון.

Itamar Levy12

New member
כנס

תרגע לידה אצל עכברים זה שטויות השאלה זה האם יש שם עוד הרבה זכרים ולא רק זכר אחד ועוד כמה נקבות(משפחה לריבוי) אם יש אז הייתי מפריד אותה לכלוב די גדול(אל תחשוב על עכבר אחד כהיא תמליט ובאיזה שלב הם יתחילו להתרוצץ בכל הכלוב ולתפוס מקום. אני תמיד חושב שכדי להפריד ככה הסיכוי לאכילה הוא די אפסי.

אילון פ

New member
סליחה?! אני אוף טופיק?!

נעלבתי! ואם התכוונתי לאוכל לחרדון? סתם... נסלח לך...

תמונות נהדרות אלכס :)

עשינו מסע מפרך בפרדס וזאת החיה היחדיה שמצאנו אבל היה כיף

Beni Aroh

New member
יפה!!

פעם ראשונה שאני רואה חפרפרת.. אני היום נסעתי בשביל עפר כזה בתוך דיונה פתאום קלטתי משו ארוך דומה לחמוס רק חום כזה עם זנב ארוך חוצה את השביל

gaichuk

New member
בישראל אין חפרפרות

זה חולד ולא ממש ברור לי מה קרה שם... ראיתי פעם בלילה אחד חוצה את המדרכה. על התקלויות ביום לא שמעתי חוץ מאלו שהיו יזומות. ה"משו ארוך דומה לחמוס רק חום כזה עם זנב ארוך חוצה את השביל" זו כנראה נמיה.

DeadLine

New member
אז טעות שלי.. חולד..

זה ממש לא היה יזום.. בכלל לא חשבנו על משהו כזה במקרה בחיפוש אחר זוחלים, פתאום ראינו אותו לידנו

הגר 7

New member
איפה ראית?

איפה נצפה משהו הדומה לחמוס? איזה אורך החיה? והזנב באיזה צורה?( מורם,ארוך,פרוותי,בקו ישר עם הגוף..)

הגר 7

New member
תודה רבה.

אמנם כתוב הגר אך אני משתמש בניק של אחותי.אין לי כח להחליף.. מצורף לכבודכם עוד משובץ שהפיץ את צחנתו עלי כשחילצתי אותו מרשת דייג שנלכד בה.(במאגר מיים) כמובן ששוחרר

רן333

New member
אכן, חולד.

מעבר לעניין התפוצה (שאותו הזכיר gaichuk), שיני המכרסם הגדולות מסגירות אותו מיד. לחפרפרות אין שיניים כאלה. הן אינן מכרסמות, אלא אוכלות חרקים. יש להן אף די שפיצי, ואת עיקר עבודת החפירה הן עושות בעזרת הרגליים הקדמיות שלהן. **הנה** תמונה, להשוואה. אגב, גם לי יצא להיתקל לאחרונה בחולד שיצא לטייל. זה קרה בלילה, בסוף השבוע האחרון. אולי הם נוטים להסתובב מעל לפני הקרקע בעונה הזו (למטרות רביה?). אני באמת לא יודע.

gazon

New member
../images/Emo150.gifתתמונות סוף ....

מממש יפה והיה לך הרבה מזל חיה מדהימה לדעתי.

Beni Aroh

New member
תיאור המניה או מה שזה..

הוא היה חום בהיא.. נמוך כזה.. ושמנמן מעט.. רגליים קצרות וראש צמוד לקרקע ישר עם הגוף.. הוא רץ מהר ונעלם בסבך.. הזנב היה דק וארוך ובקו די ישר מין הגוף

naja

New member
תצפיות בחולד.

עד היום פגשתי שני חולדים ע"פ הקרקה, שניהם היו בוגרים וזה היה בשעות היום. יציאה מהאדמה ושוטטות ע"פ הקרקע מתרשים בעיקר אצל פרטים צעירים שעוזבים את הנקבה ומחפשים טריטוריה משלהם.

alon8888

New member
חולדים שרוצים להביא חולדונים קטנים

נאלצים לעשות משהו שכלל אינם אוהבים וזה לצאת ממחילתם. הדבר אכן קורה בתקופה זו ובעיקר בלילה , אך לעיתים בגלל שעברו כברת דרך בחיפוש אחר נקבה הם לא מצליחים לחזור למחילתם ואז ניצפים בחוץ באור יום דבר המביא לרוב לקץ חייהם על ידי אויבים או אנשים שמנסים לגדלם.

למעלה