ימוצה הדין עם עברייני המין-עצומה

עונש המינימום על עבירות מין ואלימות במשפחה הוא ארבע שנות מאסר כולל חובת מאסר בפועל. כיום, העונש הממוצע הנגזר בגין עבירת אונס חמורה הינו 4 שנים - חמישית בלבד מן העונש המירבי. עסקאות הטיעון והעונשים המגוחכים הניתנים לעברייני מין מוכיחים לנו כי בתי המשפט מתעלמים הן מהחוק והן מהחומרה שבאלימות מינית. לא ייתכן שבמציאות בה אחת מתוך שתי נשים עוברת תקיפה מינית, אחת מתוך חמש נשים נאנסת ואחד מתוך שבעה גברים נאנס, כאשר המצב הולך ומחריף מיום ליום, בתי המשפט, האחראים על הדין, שותקים, מקלים את הענישה, ויוצרים בסיס לגיטימציה לאלימות המינית. די לשתיקה! חתמו על העצומה והצטרפו לקריאה: ימוצה הדין עם עברייני המין! *אנא הפיצו עצומה זו הלאה ככל הניתן .

די לאפלייה על רקע נושא המין.

יש בארצנו אלימות רבה, אך העונשים בגין פגיעה גופנית אלימה הם נמוכים עד זניחים, והזעם והשטנה מופנים דווקא נגד מגע בנושאי המין. משום מה, החסודים והמתחסדים גורמים לכך שאדם שליטף את שכנתו מקבל עונש חמור פי כמה מאשר אדם שאיגרף את שכנו. למרות שזה האחרון נאלץ להשתאפז בבית החולים. האפלייה על רקע מיני היא נוראית, יש לקבוע עונשים דומים לכל סוגי האלימות, בלי להפלות איבר נפגע אחד ממשנהו.

tali_le

New member
אפליה בין איבר נפגע אחד למשנהו../images/Emo35.gif

אי אפשר להתייחס לאלימות מינית ולאלימות אחרת תחת אותה קטגוריה אין ספק שכל סוג אלימות הוא חמור ושהענישה במדינת ישראל לעבירותא לימות היא לא מספיקה ואף מגוחכת אך עם זאת - בניגוד למה שציינת כאן - הפגיעה הנפשית, הנזק לטווח הארוך, הטראומה - שנוצרת לאחר תקיפה מינית היא לא ברת השוואה לפגיעה בתוצאה מתקיפה, שוד או פגיעה פיזית אחרת - קורבן של תקיפה מינית סובל מהשלכות טראומטיות חמורות לשארית חייו ברוב המקרים. פגיעה מינית היא הפגיעה הקשה ביותר שניתן לספוג, איבוד מוחלט של הפרטיות, השליטה, הגוף והעצמאות שלך - ביטול כליל של כל זכותך לבחירה ולחופש על מעשיך וגופך. עם כל הכבוד לפגיעות אלימות, לחומרתן ולצורך בענישה מסיבית גם לגביהן - העבירות וגם הענישה אינן כלל וכלל בסקאלה דומה. טלי

מדוע הקיאה האנגליה במסעדה.

במסעדה בהונג קונג ישבו זוג אנגלים כמה שולחנות מאיתנו ופטפטו ואכלו בעליצות במלוא פה וגרון. בצאתנו החוצה מהמסעדה מצאנו את האשה נשענת כפופה ומקיאה את קיבתה ובוכה מרה, בן זוגה הסביר לנו שכאשר הגיע חשבון המסעדה, זוגתו גילתה שהבשר הטעים שהוגש היה בשר לטאה, דבר שעורר בה בחילה קשה והיא מקיאה ומיבבת קשות. מקרה זה הוא אופייני. הדעות הקדומות של האנגליה המייבבת לגבי "מותר ואסור" בתחום המזון הם הרקע לפגיעה. הבשר היה נפלא, הכל היה טעים, אך התפיסה החברתית "לטאה זה פויה" היא שגרמה לסבל הגופני, לעווית ולבכי. למען מניעת הסבל מנשים, עלינו לסלק דעות קדומות הגורמות לבכי. שבירת לסת היא פגיעה גופנית אמיתית, גם אכילת אבקת כביסה או שתיית נפט היא נזק מוכח. אך אין להעניש קשות את מי שעיקר הסבל הנגרם ממעשיו נובע מדעות קדומות ותפיסות עולם חברתיות של נשים חסודות.

לא אני אכלתי הלטאה, אני צמחוני

אך בהחלט חשוב לבחון מה מתוך התגובות שלנו הנו ערך אמיתי, ומה היא השתוללות והתעללות אופנתית. עד לפני כמה שנים התעללו ברוב אומות העולם בהומוסקסואלים. עדיין במדינות רבות השוטרים מתעללים בנשים המשכירות את אברי המין שלהם. ויש עמים ששוחטים את בנותיהן שנהגו בחופש מיני יחסי. צריך לסלק את הפגיעה והעוול הנגרמים בשל הדעות הקדומות הקשורות לנושא המין. יש להעניש בגין פגיעה אמיתית, בגין האלימות, ולא בשל העובדה שנושא מיני זה או אחר טרם שוחרר מכבלי הדעות הקדומות.

Alexco

New member
תגובה

האם זה שאישה משכירה את איברי המין שלה זה חופש מיני?? האם שאישה נאנסת זה חופש מיני??? כמו ב 1984, "עבדות היא חירות"! אתה מדבר על החופש המיני של הגברים בלבד, ומתעלם לחלוטין מהצרכים של הנשים והקורבנות! איך החפצה של בני אדם וניצולם כאילו הם אביזרי מין זה חופש מיני??? זה החוסר חופש מיני הכי גדול שיכול להיות! כל היחס שלך לנושא מגלה או בורות גדולה או רשעות גדולה! אני מפנה אותך ל http://www.macom.org.il/ אתר תמיכה לנפגעות ונפגעי תמיכה מינית שם אולי תקבל איזה שהוא קצה של חוד על ה"דיעות קדומות של נשים קדומות" שמונעות ממך לאנוס כאוות נפשך!!!!!

האם את תומכת בהתעללות ביצאניות.

האם את תומכת בסקילת "נשים נואפות". האם את תומכת בנידוי חשפניות. "בציד מכשפות"? הפשע הוא ההתעללות, האלימות, לא המין. הפשע הוא הדעה הקדומה שמביאה לכך שנשים חוששות לשמן הטוב אם יוודע שהן נאנסו. הפשע הוא ההתעללות החברתית בהומוסקסואלים, להתאבדות של נערות שנכנסו להריון מקרי. לפירוק משפחות על רקע רומן חיצוני וכדומה. יש לסלק את הדעות הקדומות האיומות והפוגעות. דעות שפוגעות בראש וראשונה בקורבנות. האלימות היא הפשע, וכך יש להענישה, ולא המין.

Alexco

New member
קודם כל אני בן

מעבר לכך - אני לא תומך לא בנידוי חשפניות ולא בפגיעה בזונות. הן קורבנות לכן מובן מאליו שלא צריך לפגוע בהן! צריך לעזור להם! אבל אם יש אקט שנכפה על צד אחד אז זה לא יחסי מין אלא אוננות בתוך גוף של בן אדם אחר וזה רע לשעצמו וגורם לנזק נפשי גם אם אין אלימות פיזית או דיעות קדומות חברתיות מעבר

"הנזק הנפשי" כמו בסיפור הלטאה.

הסיבה שנגרם "נזק נפשי" בשל "אוננות בתוך גוף של בן אדם אחר". נובעת מאותה סיבה שגרמה לאותה אנגליה להקיא את נשמתה ולהפגע נפשית בעקבות השורה בחשבון המסעדה. לא בשר הלטאה גרם לה לסבל, אלא הניגוד בין השורה בחשבון, לבין הדעות הקדומות והתפיסה החברתית האופנתית ממנה באה. דבר דומה יכול היה להגרם להודי בסטיקיה, או לאדם סביר שהתברר לו שבחדר הסמוך לו במלון נחה לה בלילה גוויה. אין לדון את השף של הסטיקיה ולא לשפוט ולעצור את בעל המלון. כי הגוויה אינה באמת מזיקה, וגם הלטאה אינה רעילה. אלא הדעה הקדומה היא העוול והזוועה. כמה קילומטרים בודדים ממקום מגורי, מעבר לגבול, נהוג להתעלל בהומוסקסואלים אך לעודד נישואי קטינות. ואילו אצלנו המצב בדיוק הפוך. האם יש לנו זכות לשפוט אנשים כחוטאים כי הם בצד זה של הגבול ולא מעברו השני?. האם הלטאה אשמה?, האם המלצר שהגישה, או שמא החברה שדחסה לראשה של האנגליה, "לטאה זה פויה".

Alexco

New member
תגובה

יש קשר הדוק בין כך שמשתמשים בגופו של אדם מסויים כחפץ, אובייקט, אביזר מין, לבין כך שהוא סופג נזק נפשי. זאת ההשפלה הכי גדולה שיכולה להיות, שמשפיעה על הדימוי העצמי ועל המצב הנפשי של הקורבן. אם זה רק עניין של דיעות קדומות, למה אתה לא יכול לתת לי אף תרבות אחרת או תקופה היסטורית בה אנשים לא נפגעו נפשית כתוצאה מאונס?

גם "השפלה" היא ענין של גיאוגרפיה.

ואלימות היא בהחלט לא נעימה, ושבירת לסת כואבת, גם אם העוסקים בה הם מתאגרפים מקצועיים ועושים זאת מרצונם למען פרנסתם. אונס, מעצם הגדרתו, הוא כפיה בניגוד לרצון החופשי. ואכן כפיה גורמת להשפלה. אך שים לב, הכפיה היא המשפילה לא המין. האלימות היא הרעה לא המין. אך נושא המין הוא אכן רב תסביכים ושטויות. וכמות הסבל והדעות הקדומות הקשורות לנושא זה היא מבחילה. יותר מאשר בתחום המזון ראה סיפור הלטאה, גם מין שאינו לפי האופנה המקובלת באותה חברה ועת מביא עמו פגיעה וסבל. נשים רבות בעולמנו נמנעות מקיום יחסי מין כרצונם, מתוך חשש שמא יגורשו ע"י בעליהם. גם החוק ברוב המדינות בעולם מנשל אדם מזכויותיו החומריות, וגם מזכותיו ההוריות לעיתים בשל קיום יחסי מין שלא לפי צוו האופנה באותה עת. איש אינו עוצר אדם שיתעלל בבהמתו למטרות רדיפת בצע צינית מכירת בשר וחלב. אך מי שיתפס מקיים יחסי מין עם כבשה, ישפט למאסר. כי לא "צער בעלי חיים" מעסיק את המחוקק, לא הפגיעה בנפש הרכה של הכבשה, אלא תסביכי המין של ההמון. מי שמסוגל לשפוט בחומרה הומוסקסואלים, בשל המיניות שאינה לפי הספר, מסוגל כמה שנים לאחר מכן לשפוט בחומרה מבצעי אלימות בשל היותה קשורה למין שאינו לפי הספר.

tali_le

New member
אתה מעוות את המציאות בצורה חמורה

הפגיעה בתקיפה על רקע מינית היא לא עקב המין עצמו (אני לא אשתמש במושג יחסי מין שכן הוא דורש קיום יחסים בין התוקף והנתקף) - הוא עקב ההשפלה, החדירה לפרטיות, למהות הקיום, איבוד השליטה ועוד אלפי מושגים שבטח לא יכנסו לך לראש יותר ממה שהם נכנסו בהודעה הראשונה שלי יחסי מין הם דבר משמעותי - זה הדבר הכי אינטימי מבחינה פיזית בין שני בני אדם - לא יעזור כמה חופשיים נהיה בקשר לזה - הפגיעה תהיה קשה, מכאיבה והרסנית מבחינה נפשית והאונס ישאר חמוד ופוגע וראוי לענישה חמורה יש לי המון דברים נורא רעים לכתוב כאן אבל אני מתאפקת טלי

הרוע המופיע והנאגר הוא המוכיח טענתי

מסגנון תגובתך ניתן לראות עד כמה נושא המין שלא לפי צוו האופנה העכשווי, מעורר זעם ומשטמה. והוא אשר טענתי, "מי שמסוגל לשפוט בחומרה הומוסקסואלים בשל נושא המין השונה. מסוגל כמה שנים לאחר מכן עם החלפת האופנה לשפוט בחומרה יתרה אלימות הקשורה למין. אלימות היא הרוע, אך הרקע לתביעה לעונשים הכבדים היא המין המעורב בה. כשם ששחיטת בעלי חיים וההתעללות בהן למטרות רדיפת בצע היא הרוע. אך אדם נענש בשל "משכב בהמה". כשם שריב ומדון וזעם ושנאה כלפי שכן הוא הרוע, אך החוק יאפשר נישול אדם מרכושו וילדיו אם מעשה אהבה היה בינו לבין שכנו ולא אם מעשה שנאה.

SimplyMe1

New member
../images/Emo32.gif קטן:שאלה בנוגע לזכויות יוצרים

במסגרת היחידה החמישית שלי במדעי-החברה(כלכלה בין היתר),היחידה האחרונה הינה עבודה תאורתית המורכבת גם מחלק מעשי. החלק המעשי נוגע לחברת "טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ",ואני מעוניינת לדעת אם הוספת מידע אודות החברה פוגע בזכויות יוצרים. יש לציין שהדף נלקח מאתר החברה. בתודה מראש,

שמאלנים למען זכויות אדם ליגאל עמיר

בימים אלה הוחלט להתיר ליגאל עמיר להתחתן מבלי לקיים יחסי אישות. לא ברור כיצד יכולה בכלל שאלת זכותו של עמיר להתחתן ולהוליד ילדים לעלות על הפרק, שהרי למיטב ידיעתנו אין חוק האוסר זאת על רוצח, מנוול ככל שיהיה. במדינת חוק כל מה שהחוק אינו אוסר – מותר. העונש נקבע לפי החוק אשר חל בזמן ביצוע העבירה, ולא ניתן לשנותו רטרואקטיבית ולהחמירו מתוך נימוקים כלשהם. הרעיון להתיר לעמיר להתחתן אבל לא לקיים יחסי אישות ולהוליד ילדים אינו אלא התעמרות נקמנית ובלתי חוקית, כמו המצלמות העוקבות אחריו ללא הגיון ובניגוד לכל טעם 24 שעות ביממה. יגאל עמיר נדון למאסר עולם ויש לקוות שיבלה את כל ימיו בבית הסוהר, אבל הדרך בה מוסיפים עונש נוסף על עונשו הינה נואלת ובלתי חוקית. די להתעמר בעמיר! קבוצת שמאלנים למען זכויות אדם ליגאל עמיר: חוה קלר, פעילת שמאל רדיקלית אורנה לביא, אמנית בין תחומית אקטיביסטית אלון אלירן, פעיל שמאל טלילה סטן, פעילה באבוקת המאבק למען משפט הוגן

לא שזה קשור לפורום

אבל אני מצטרף איני רואה מה הסמכות של בית המשפט להעתמר בעמיר. זו מגמה של המדינה לחשוב שהיא יכולה להכנס לכל חור - להחליט אם אנשים מסויימים הם באמת "סרבני מצפון" או שמה סתם סרבנים אחרים (על ידי בחינת כליות ולב) ולהחליט אם מן דהו יוליד ילדים. העובדה שהוא בכלא, לא הופכת אותו לחפץ נטול זכויות.

למעלה