חדש או ישן
"קל לומר שיס נשמעים יותר חדשים, ושבאך נשמע די ישן" אני לא יודע מה זה חדש ומה זה ישן. אני שומע צלילים, והמוח שלי מקבל גירויים, שעליהם הוא מגיב בחיוב או בשלילה. אין כאן משמעות לתאריך ההלחנה. יש מוסיקה שמאהלר כתב, שנשמעת לי יותר מעוררת-מחשבה יותר ממה שאני שומע ברדיו כל היום. "אבל במקרים רבים מדובר בהשפעה משולבת של כמה להקות שיוצרת כמה להקות המדברות באותה שפה מוסיקלית מבלי שיהיה קשר ממשי ביניהן" אני מסכים, אבל מה ניסינו להוכיח? "על מנת לעצב מכונית חדשה בימינו, לא תצטרף באמת ללמוד את הסכמה של האוטומוביל המקורי של הנרי פורד, אלא די לך לבחון את הדגם הכי מתקדם כיום, ולהמשיך משם" בשביל לבנות אוטו, אתה חייב להיות סופר-בקיא בכל רכיב ברכב. מהנדסים עושים קריירה מלימוד שיטתי של הנושא הזה. אתה לא יכול לומר שכל אחד יכול לקחת אוטו קיים ולהמשיך איתו הלאה. זה לא מציאותי. "סביר שכמו שברימון יש שיעור על תולדות המוסיקה, גם בבית ספר למכונאות יש שיעור על תולדות הרכב." זה פשוט לא כך - בשביל להלחין, אתה חייב לדעת מה זה חמשה ומה זה דו. אי אפשר אחרת. כל מהנדס-רכב צריך לדעת איך עובד קרבורטור. אין קיצורי דרך, בעניין הזה. באופן כללי, כאשר אתה מדבר על "חדשנות" או על "חדש", קח בחשבון שאלו מונחים מאוד מאוד מאוד מאוד מופשטים ולא ברורים, שכמעט בלתי אפשרי למדוד אותם. אני חושב שהמוסיקה נעה כל הזמן קדימה ואחורה. יש גבול ליכולתו של הציבור הרחב, והמלחינים כל הזמן בודקים את הגבול הזה. אם תפריד את נושא הסאונד (טכנולוגיה, מיקסרים, דיגיטציה), תראה שהמוסיקה עצמה לא השתנתה הרבה בחמישים השנים האחרונות.