מעט הבדלים בין איש רוח יהודי לשאר..

פרופסור לאבטרונומיה לא חייב להיות כוכב פרופסור לבוטניקה לא חייב להיות פטרוזיליה מורה ומחנכת בבוקר יכולה להיות ברמנית או פרוצה בלילה מרצה בתפקיד בביתו לא מחוייב לדרשתו אריסטו כידוע נמצא עובר על מה שהוא עצמו במאמריו תיעב אבל רב, רבי, ראש ישיבה, פוסק הלכה וכהנה אפילו אם יתקשרו אליו ב-2 לפנות בוקר הוא עדיין מחוייב לאישיותו, הוא מחוייב לתפקידו, לאנושיותו, הוא נועד לצורך הכלל , לעזור, לסיע, לפתור בעיות, אין שעות שהוא רב ושעות שלא, תמיד הוא חייב להיות

מעט הבדל בין ראשי היהדות לשאר...

שאר כמובן... מי זוכר את מלכי אשור פרס ומדי? מי סוגד היום לטיטוס? איה אלי המיתולוגיה היונית? קיסרי רומי זוכים לכבוד היום באיטליה? דל פיארו מקבל יותר כבוד. איזבלה מלכת ספרד מוזכרת היום ביום פטירתה? למה אני הולך רחוק ועוד למנהיגי אומות העולם? איפה קבור שפינוזה? מתי יום האזכרה של בן גוריון? ויצמן? שרת? ודומיהם.... מישהו זוכר את החוזה? לא מלובלין אלא מוינה הלא הוא תיאודור בשמו הנוצרי יש ימי אזכרה או הערכה או סתם ימי עיון על גדולי ישראל הלא הם מקימי המדינה הזו? מייבשי הביצות. בושו לכם בני שם שאינכם מקדישים זמן לאבות הרוח של אומתכם ולעומתם............. אברהם יצחק ויעקב ונשותיהם, קברם נפקד עד היום הזה משה עד היום הוא סמל וסימן לשלימות האדם ובעיני כל האומות קר דוד, חכמת שלמה,צדקות חזקיהו...ודומיהם עד היום נלמדים בבתי החינוך היהודיים. והקברים הידועים....עד היום נפקדים, קבר האר" הקדוש, מרן הבית יוסף הלא הוא מחבר השלחן ערוך על ארבע חלקיו, קברי התנאים קודמיהם בארץ ישראל, וקברי האמוראים בבבל, קברו של הרמב"ם ושאר בני דורו עד היום פוקדים אותם עמך ישראל מעוטר בעטרת אבותיו. חכמי מרוקו לדורותם כשבראשם משפחת אבוחצירא דרך רבי יעקב הקבור במצריים שכל שנה ושנה היו פוקדים את קברו אלפים עד להידרדרות המצב הביטחוני, קבר בנו הלא הוא הבבא סאלי שרבבות פוקדים את קברו בנתיבות מדי שנה בחודש שבט. ואל לי לזרות מלח על פצעיכם ולהזכיר את רבי שמעון בר יוחאי המסקנה מכל האמור לעיל, מי שפעל מפעל חיים אמיתי בחייו בדרך האמת יזכר לאחר מותו ולעומתו מי שבחייו פעל למען עצמו, חכמתו, כבודו , לא יזכר בעתיד כל כך הרבה זמן, הוא ירקב בקבר ועימו רימתו ותולעתו דרך שיכחת השכל. מעט הבדל אבל...מהותי

זו הבעיה

הרבי תמיד מחויב לאישיותו הוא תמיד אינו עובד ומקבל את כספו מהמדינה הוא תמיד יתמוך בחוקי ההלכה ולא בטובת האדם הוא תמיד ימליץ לתלמידיו להתבטל ולקחת עוד כסף מהמדינה הוא תמיד ישמיע דעות בגנות אנשים אחרים יש רבנים נהדרים אבל גם יש פרוצות שעדיפות על חלק מהרבנים

לחבך

New member
יש לי שאלה אלייך

אם נשים לא מתמודדות מעצמן בתנאים אוביקטיביים למה צריך לדחוף אותן לשם בכח ?

אשרת

New member
תוכיח שאברהם יצחק ויעקב אכן קבורים

במערת המכפלה????? יש דעות חלוקות בנושא קבורת הרמב"ם בטבריה, כך שקצת קשה לעלות למקום שבו לא קבור איש!!! וזה שאנשים עולים לקברים של "חוללי ניסים" מה אתה בדיוק רוצה להגיד בזה??? שיש אנשים שלא חושבים בעצמם ועושים מה שכולם עושים??? אז יופי , הצלחת.

שמת רגל לעצמך

אין לי זמן וכוח לענות לכל טענותיך, אבל: יש שניים שלשה יותר אנשים בעולם שמציינים את זכרו של ישו ואת זכרו של מוחמד מאשר את זכרם של אבותינו, חכמינו ובבאותינו תאבי הבצע. ועוד קומץ קטן שמדבר סינית כבר אלפי שנים. אז מה זה מוכיח לשיטתך?

הייתי מנסח את זה אחרת

העם היהודי-קיים אלפי שנים, היה מפוזר בעולם וסבל רבות מסביבתו, ובכל זאת-הוא חזר לארצו אחרי 2000 שנה, הקים מדינה למופת ב"ה, וצבא מהטובים בעולם, אז סיפור תקומתו של העם היהודי, לא אומר לכם משהו ? לעומת זאת, האימפריה הרומאית, יוונית, אשורית, וכו וכו, נכחדו מהציוויליזציה, מראה שלעם היהודי יש משהו אלוקי, לדעתי בכל אופן, ולדעתכם ?

עמלק

New member
מה?!?!?!?!?!?!?!

האימפריה היוונית ממוקמת ביוון, הרומאית באיטליה (רומא, לא אומר לך משהו?), הבבלית מעיפה עליך טילים כל כמה שנים, הקלטים יושבים באירלנד/סקוטלנד/חלק מגרמניה, הסינים בסין, היפנים ביפן, המצרים במצרים... איך זה מסתדר לך ?

כשאני מדבר על האימפריה ה....

אני מדבר על התרבות שלהם, וחיי הדת המקוריים. כשתבוא היום לכל אחת מן הארצות הללו אתה לא תמצא הרבה שרידים לאנשים שחיים את התרבות של העבר שלהם.

zoharj

New member
וטוב שכך

התרבות השתנה והתפתחה עם השנים. והאנשים שחיים היום באירופה אמריקה ושאר העולם הם צאצאי מי? אולי הם חוצנים? מה אתה מנסה להוכיח? שהיהדים נעלים על מישהו? זו לא גזענות? ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

zoharj

New member
פרושי יקר

אינני גזעני. אני מכבד כל אדם ונוקט בסובלנות כלפי השונה. אני חסר סבלנות לכל מטיף דתי, יהא זה יהודי, נוצרי או מוסלמי, באותה מידה. וברוח הסובלנות - אחרי שתשרת איתי בצבא ותשכב איתי במארבים תוכל לחזור לישיבתך ולהמשיך לעסוק בתורה כרצונך. בכיף. בכבוד. וניפגש כל שנה לחודש מילואים, כחברים ותיקים, אחים לנשק, שנושאים יחדיו בנטל. (אך זאת בתנאי שתסכים לצאת לפעילות מבצעית עם "גוי" "מתיוון" כמוני). -=-=-=-=-=-

עמלק

New member
סליחה ?

סינים, יפנים, איריים, ועוד עדיין שומרים על זיקה לדת העתיקה שלהם. אתה מדבר מבורות.

קמע

New member
זה עסקם קודש של עסקני הדת.

בורות. לומדים בישיבה כיצד לנסח טענות מופרכות על עובדות שאין להם ולו חצי מושג בהן. יודעים להשמע משכילים כשהם למעשה לא יותר מבובות על חוטים של הרבנים שלהם. עצוב, נפוץ, מיותר.

The_Mighty_Perr

New member
שקר וכזב!!!!!!!!!!

בס"ד ש-ש-ש-ש-ש-ש-ש-ש-ש-ש המצרים לא בצרים. ק-ק-ק-ק-ק-ק-ק-ק-ק-ק הערבים במצרים. ר-ר-ר-ר-ר-ר-ר-ר-ר-ר המצרים שהיו במצרים לפני אלפי שנים כבר לש שם מזמן. ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן ש-ק-ר-ן! שקרן ורמאי!

עמלק

New member
המצרים הושמדו כליל ?

לא שמעתי שהיה שואה, אנא הבא לי מראי מקום על מנת ואוכל ללמוד מידע חדש זה.

למעלה