לא מספיק שהם עלוקות היום אנו למדים

שיש גם בוגדים במדינת ישראל בתוכם. לכל מי שראה חדשות ערוץ 10 נתפסה אוניית משא ישראלית שעליה נשק לאיראן. הנשק מסופק ע"י חברה ישראלית שבעליה הוא אבישי ויינשטיין/חרדי.

פשוט להגיד לא

חיים ברעם, עיתון כל העיר 23.8.2002 16 מסרבני השטחים, כולם אנשי מצפון אמיתיים ומלח הארץ מכל בחינה אפשרית, מרצים עתה עונשי מאסר בבתי כלא צבאיים. את הסירוב לשרת בשטחים אפשר להגדיר גם באמצעות משפט אחד פשוט ושווה לכל נפש: החיילים האלה אינם מוכנים להרוג ילדים קטנים כדי לאפשר למתנחלים להיאחז בארץ לא-להם. קחו למשל את מוחמד אמין עלי עודי, בן 13 , שנרצח בכפר בירקין ליד ג´נין. ביום שני השבוע שיחק הילד עם חבריו ברחוב, ונורה מתוך טנק בצרורות מקלע. מוחמד הקטן נפגע אנושות במצחו, אבל לא מת מיד. הצבא לא איפשר לאמבולנס של הסהר האדום להגיע למוחמד המדמם, ורק אחרי עיכוב גדול ואולי קריטי הובהל לבית החולים במכונית פרטית שהסיעה אישה שעמדה ללדת. מתנדבת אירית, שעובדת כבר חמישה חודשים עם צוותים רפואיים באיזור ג´נין, אישרה את כל פרטי האירוע. מאות ילדים נרצחו בשטחים הכבושים בשנתיים האחרונות, ועל זה ניטשת גם המערכה הפנימית בתוך החברה הישראלית, שרובה אדישה לחלוטין לגורלם. אני לא מתעלם מהאפקט של הפיגועים ביצירת חומת האטימות והשינאה, אבל חרד מאוד למה שקורה לנו, וגם למה שקורה לילדים קטנים בצד הפלסטיני. מבין 16 הסיפורים של אסירי המצפון מרתק במיוחד המקרה של ויקטור סברנסקי, בן 18 מנהריה, שמרצה עתה את תקופת המאסר החמישית שלו מאז אפריל השנה. לדברי חבריו, ייתכן מאוד שהוא יישלח למאסר גם בפעם השישית. לדעת פעילי המעגל החברתי המקיף את אסירי המצפון, קיימת מדיניות מיוחדת כלפי סרבנים שעלו מברית המועצות לשעבר, וגם כלפי סרבנים דרוזים. הם זוכים לטיפול נוקשה במיוחד, למען יראו ייראו. החשיבה הגזענית חילחלה כאן לכל מקום ולכל דרג צבא או אזרחי, וממנה נובע גם היחס האכזרי לנער בן 18, שכתב לשלטונות הצבא שהוא חונך על ערכים של שלום ושיוויון, ומסרב לבצע את מדיניותה הרת האסון של ממשלת ישראל בשטחים. בדרך כלל משחררים מצה"ל סרבני מצפון אחרי כמה תקופות מאסר, אבל סברנסקי מקוטלג איכשהו כבשר מבשרו של ציבור ימני ולאומני. החשש שעולים מברית המועצות יצטרפו למחנה השלום מדיר שינה מעיניהם של הקברניטים. מה שמותר לצבר משכיל ו"שמאלן טבעי" אסור לדרוזי, או ל"רוסי". יש להניח שהפאזה הלאומנית הפוקדת עתה את העולים מרוסיה היא זמנית. לרבים מהם יש אינסטינקט אנטי מימסדי, שטופח על ידי הניסיון שלהם בחברה טוטאליטרית. ההתנסות הקולקטיבית הזאת הניבה גם תרבות שלמה של ספקנות בריאה כלפי הנחתות ואינדוקטרינציה מגבוה. כיוון שכל העולים הם גם קורבנות טבעיים של הניאו-ליברליזם (שבו דוגלים שני המנהיגים הבולטים שלהם, נתן שרנסקי ואביגדור ליברמן), אני משוכנע שעשרות אלפים יסיקו את המסקנות וגם יצליחו להבין את הקשר בין הדיכוי בשטחים להידרדות החברה הישראלית. שרנסקי וליברמן הם אויבים מעמדיים אובייקטיביים, נוקשים ודוגמטים, של העולים שהעלו אותם לגדולה. רומן ברונפמן, הנציג הנאור ביותר של העלייה הרוסית ייזכר היסטורית כסנונית הראשונה של מגמה שתלך ותעצים. חיים ברעם

אם וילדים נהרגו - למי אכפת?

נכנס הטנק לעזה וירה פגז. רק פגז אחד קטנטן. ובמקרה, טעות פשוטה ועצובה, פגע הפגז הקטנטן והתמים בבית והרג אם ושלושה ילדיה בזמן שישנו במיטותיהם. אה, כמובן שזאת טעות, טעות לעולם חוזרת, צבאנו האדיר וההומני לא עושה דברים כאלה בכוונה. ובכלל, המקרה המצער הזה לא כל כך חשוב. הוא לא כל כך מופיע בראש הכותרות באמצעי התקשורת שלנו. גם כאן באתר תפוז הנחמד שלנו כמעט לא מזכירים את זה, וגם לא ברדיו של רשות השידור הממלכתית במדינת ישראל. כן, מוזכר פה ושם אבל לא בהבלטה. בודאי לא בהבלטה כמו שהיינו מדברים אילו חס וחלילה מחבל מנוול היה נכנס לבית ישראלי והורג אשה ישראלית ושלושת ילדיה. בודאי שכאשר זה קורה לפלסטינים זה לא ראוי לאותה תשומת לב. מה פתאום, איך בכלל אפשר להשוות? הרי זה היה לא בכוונה, רק מקרה מצער כמו הילד שנהרג לפני שבוע ושלושת הילדים שנהרגו לפני שבועיים, הכל תמיד במקרה, טעות לעולם חוזרת (כבר היו יותר משלוש מאות טעויות כאלה מאז תחילת האינתיפאדה, אבל מי סופר?). וחוץ מזה, הרי אלה בסך הכל אשה פלסטינית וילדיה, אנשים כבושים ונחותים ולא חשובים, איך אפשר להשוות את זה עם בני העם הנבחר שלנו היהודים? ובכלל, איך אפשר להשוות מוות של אשה פלסטינית וילדיה עם הנצחון הגדול של מכבי חיפה? בודאי שמכבי חיפה קודמת בתשומת הלב התקשורתית, ואת הדם הפלסטיני אפשר לטאטא מתחת לשטיח. ורק שאלת תם: איך זה שכל פעם, אבל כל פעם, שמתחילה להסתמן איזה הפסקת אש ורגיעה בפיגועים, בא מישהו ואיכשהו במקרה עושה איזו פרובוקציה שמחזירה אותנו אל מסלול הדמים וההרס וההרג והפחד? איך זה שתמיד זה קורה, בלי אפס? והאם אולי פשוט במקרה יש לזה איזה קשר קטן לדעות הפוליטיות שהרמטכ"ל הנוכחי וקודמו לא מתביישים להביע בפומבי?

Annie46

New member
די!!!

זה שיש חרדים (וגם כל מיני יהודים אחרים) שהם דפוקים בשכל ודפוקים בכלל, וביניהם גם בלי סוף פרזיטים (ואפילו בוגדים, מבריחים, אונסי ילדות וכו´ וכו´), עדיין לא הופך את כל החברה ל"יהודים-חרדים צמאי דם..." וכו´ וכו´. (ועל אותו משקל - לא כל השמאלנים "בוגדים", "סרבני שירות" ו"פרזיטים" החיים על חשבון המדינה. ואם זה לא היה כתוב בעברית - עוד הייתי חושדת שזו פרופגנדה מבית היוצר ההוא מהשנה ההיא בה נרצחו (אתה יודע כמה מליוני) יהודים. דברים כאלה הנם פתח לעשיית "עליהום" על כל החברה החרדית, דבר שמקומו לא יכירנו בפורום שלנו או במפלגת "שינוי".

robbar

New member
תודה שאתה מתיחס לעולים בתור גוש אחד

מצידי שהסרבנים ירקבו בכלא . למה אני אמור לשרת והם לא? כותב שורות אלה שירת בסדיר ועושה ויעשה צמילואים. מה הסיבה שאחד בגילי לא יעשה מילואים . רק בגלל שהוא חושב שזה לא צודק ? מה זה דמוקרטיה בצבא . ילך וירוץ לכנסת . אם יבחר שיעביר החלטה שמחזירה את השטחים ואז גם אני לא אעשה שם מיטלואים . עד אז שיזדיין בשקט ויבוא לעשות מילואים. אני לא צריך לסכן את עצמי בשבילו . ושלא יגיד לי שזה לא בשבילו כי גם הוא ואביו ואימו ואחיו ואשתו וילדיו מוגנים על ידי .מספיק שטויות .

צודק למי איכפת???

לי ממש לא רציתם מלחמה קיבלתם מלחמה או שאולי חשבתם שתהרגו 600 ישראלים ואנחנו רק נמשיך לחפור קברים? וזה היה בושה אם בגלל כמה פלשתינים לא היו מציינים את הניצחון של חיפה ומי שצריך להתבייש מלהביע דעותיו בפומבי זה אתה ולא הרמטכל

זה לא על אותו משקל

כי מי שהקים את המדינה הזאת זה השמאלנים יפי הנפש שלך. החרדים, או שעמדו בצד או שמצצו את לשד המדינה.

Anne4

New member
נו טוב...

אולי בגלל זה, נראית המדינה כפי שהיא נראית... (בגלל השמאלנים "יפי הנפש" שלי)

לא בהתחלה היה ישוב

שהיה תחת שלטון בריטי עם ארגונים פרה-צבאיים כמו ההגנה והפלמ"ח (על האחרים אני לא מדבר כי האצ"ל והלח"י היו פשוט טרוריסטים שפלים), והכל היה נחמד היו קיבוצים, היתה תל-אביב של דיזנגוף עם בתי הקפה והתרבות האוסטרית של Gemotlich-keit והיתה אפילו רכבת מחיפה לדמשק, עד שבאו בן-גוריון והחבר´ה שלו ונתנו זכויות לכל מיני גורמים פליליים.

כן, אבל ישוב תחת שלטון בריטי

זה לא מדינה. אתה אמרת ש"המדינה ניראתה טוב עד...", לא "איזה סבבי היה לנו להיות תחת השלטון הבריטי" (ah, the good old days...)

המדינה כתחום טריטוריאלי

בתחומי הטריטוריה שהיום נקראת מדינת ישראל חיו אנשים במצב אותו הוא תיאר. זו לדעתי הייתה כוונתו וחבל להיטפל לפרטים. לא בגלל החופש מדת לא הוקמה המדינה....

מגי35

New member
"היו קיבוצים והיה דיזנגוף...."

זה מה שהברון יודע. קיבוצים וקפה בדיזנגוף. המושבות לא נחשבות. מושבי עובדים לא נחשבים. ערים וכפרים לא נחשבים. גולת התרבות של הברון: בית הקפה בדיזנגוף. איך אמר ביאליק: אכן חציר העם....

לא הבנת חלק מדבריו

הוא לא דיבר על לשבת בבתי קפה בדיזינגוף בשיא התרבות אלא דיבר על תל אביב בימי דיזינגוף. ההיטפלות למושג "בתי קפה בדיזינגוף" כסמל הרדידות החילונית זכור לי מימי ילדותי, מאז גדלנו והיום כל משמיץ מן הציבור הדתי (לא את מגי, לא את) מיד אומר "אלה יושבים בשינקין ולא מעניין אותם שאנשים נהרגים בארץ הזאת"... בכל מקרה לגבי העבר - המדינה אכן הייתה חילונית, אך דווקא אז הייתה גישה חיובית כלפי הדת (בעיקר משום שפשוט לא הייתה כפייה דתית והדת עדיין נדמתה כמשהו מגבש וחיובי). אנשים שמרו פה ושם שבת, עשו קידוש עוד שאר מנהגים מתוך רצון לשמור על תרבות יהודית (ולא מתוך אמונה דתית). כמובן שהייתה גם הציונות הדתית... בכל מקרה לגבי המושבי עובדים והמושבות - שם היה המרכז הסוציאליסטי ואנשים שם בהחלט לא נטו אל הדת.

מגי35

New member
ישראל טרום מדינה

כבר כתבתי על כך בזמנו, והיתווכחו איתי על כך, שרבים מהעולים של אז, היו מבתים דתיים או מסורתיים כולל את אנשי עליה השניה שהיתה בעיקר רוסית וסוציאליסטית עד מרקסיסטית. ולכן. באמת היו חיים משותפים בין החילונים לדתיים. גם לאחר קום המדינה עד 1967 וטיפ טיפה יותר, היו יהודים רבים שהיגדירו עצמם מסורתיים שבאו בימים נוראים ובשימחת תורה עם ילדיהם לבית הכנסת ו..אף אחד לא נשך אותם. גם ח.נ. ביאליק אותו אני מעריצה היה מקיים בערב שבת את מה שניקרא: עונג שבת. וקראתי שמאות צעירים היו מגיעים לביתו ומתענגים לשמוע אותו וחביריו בשירי שבת. כן. כן. היו ימים!! מה לעשות, ובצוק העיתים, קמה ממשלה. חוקקו חוקים. הדור החדש התפרק מנכסיו שלא יסולו מפז. מחפשים תקוות במקומות אחרים. מחפשים דתות באסיה. מחפשים לברוח מאתגרים. לא מוכנים לתת כתף למי שזקוק לכך. פשוט התפרקות. טוב. עוד מעט מתחיל מצעד האהבה ואני חייבת לרוץ להתרחץ ולהתמרק. מתפשטים. מצטלמים. יושבים על פלטפורמות. מחששים. מפקקים את רחובות תל-הביב. (ותחשבו אם אחרים כיו עושים זאת...). יש אהבה. אהבה מוחצנת. אהבה מזוייפת. אהבה שזקוקה למצעדים. כי אהבה טהורה לא עושים ברחוב. לא על טרקטור ולא מול המצלמות. אז אני רצה. אוהה, רק שלא אתפקק באיבן גבירול......

רובם מרדו בבתים המסורתיים והדתיים

אנשי העליה הראשונה והשניה בכלל זרקו את אלוהים לכל הרוחות (שם מקומו הראוי). ואת יכולה ללכת למצעד האהבה (שיא התרבות המערבית).

למעלה