מי שחסר תקנה זה אתה ורק אתה
מסתבר שאתה שמערבב תחומים זה בזה. בעיניך, שאני כותבת על יהדות הרי אתה רואה רק שחור. חרדים ותו לא.ואתה חסר תקנה מוחלט!!ומצידי, שזה יראה אישית. משום שאתה מגיב עם הראש בקיר.... יהדות זה לא רק חרדים. יהדות זה גם כל המלחינים היהודים. המשוררים. הסופרים. הממציאים. אלו שקיבלו את פרס הנובל. ואלו שלא. תמיד כאשר יכתבו עליהם יזכירו את מוצאם היהודי.לא יעזור בית דין. מאחר ובעינך יהדות זה חרדים, הריני לחזור בפעם המי יודע: יש לנו על מה לסמוך. על התנאים. על הגאונים. על נושאי הכלים. על הפוסקים. כולם הוציאו תחת כתב ידם מאות ספרים. ספרים בנושא ההלכה. ספרים בנושא התנהגות בציבור. ספרים שעונים על שו"ת שהאירו לבני הקיהלות את דרכם. זה שהוד מעלת האירופאים הנאורים, המעולים, התרבותיים ה..ו..ה..ו..ה..מחוללי שתי מלחמות עולם --לא אימצו את תרבותינו, את מורשתינו, את היופי שבנו זה משום: א. הם נוצרים שיש להם חשבון עם היהדות ב. משום שיש להם את גאוות היחידה שלהם ומאמצים לעצמם אך ורק את תרבותם שלהם. אנחנו היהודים, ואני מתכוונת רק ליהודים, אוהבים לאמץ גישות שונות. תרבויות שונות. אבל, עם סייג אחד: בתנאי שזה יהיה נוח לנו. כיף לנו. משהו כמו קפוצינו בסנט מרקו בונציה. איפה שזה מכביד עלינו, אנחנו לא שם...כך בתרבויות הזרות וכך בתרבות היהודית. ברון נכבד מאוד, לדעתי אין לך כל מושג מה זה יהדות. אין לך כל מושג מי זו היהדות.(אפשר להסיק זאת מתגובותיך ) אין לך מושג כמה אתה מפסיד. וחלילה, אני כלל וכלל לא מתכוונת- בשלב זה- לענין הדת. יהדות נטולת דת פנים רבות ויפות לה. יהדות כולל דת הינה כליל תפארת היצירה. לא חייבים לאמץ אותה, אבל, מותר להכיר אותה. לדעת אותה . אף לא אחד מת מזה.....