ספר יקר

New member
../images/Emo247.gifאין לי מושג איך אמורה להתנהל זוגיות,

כי זו הפעם הראשונה שאני מנסה לנהל אחת כזו, אבל משום מה יש לי תחושה שהיא לא אמורה להתנהל באופן בו היא מתנהל ביני לבין חברי מזה כחודש ימים. הכל מתחיל בהרשמי לאטרף לפני כחודש. בתוך ימים ספורים שוחחתי עם כ-15 אנשים שם ונפגשתי עם שניים. עם הראשון זה הסתיים במפגש הראשון. עם השני (נקרא לו א') זה נמשך עד היום. נפגשנו בסה"כ 5 פעמים. הפעמיים הראשונות היו על ספסל בחוץ. הפעמיים השניות היו אצלו בבית. הפעם החמישית הייתה לפני שבוע, או 8 ימים והיא הייתה על ספסל בחוץ אתמול בצהריים דיברנו על מפגש בערב. בסוף הוא התקשר לבטל (עקב עומס בעבודה). כעבור שעה הוא שלך SMS שבעצם הוא יכול להפגש, אבל כבר התכוננתי לשינה ולא היה לי כוח. היום בצהריים אותו סיפור. סיכמנו שניפגש בערב, ואמרתי שאני פנוי אז שיודיע מראש וניפגש בזמן שנוח לו. אני שולח לו SMS ב23:00 וכמה דקות, האם עוד ניפגש היום. כעבור כמה דקות הוא מתקשר לומר שבסוף לא יצא, כי חבר הציע לו ללכת לפסטיבל הבירות אז הוא הלך איתו. למה הוא לא הודיע ביטול מראש לפחות? אבל הבעייה הרצינית היא שבאיזה שהוא מקום שמחתי כשהוא ביטל היום. כי אני כבר לא מרגיש שכיף לי איתו כמו בפעמים הראשונות. בפעמיים הראשונות היה ממש כיף. בעיקר הפעם השנייה, בה התנשקתנו לראשונה והתחבקנו והכל על ספסל בגינה עם רוח נעימה וכו'. אבל אז בפעם השלישית היינו אצלו במיטה ומבחינה מינית היה טוב, אבל אחרי זה הרגשתי ריקנות וכבר לא התלהבתי מהקשר. ומאז המפגשים הפכו להיות סתם כאלה. מדברים פחות או יותר על אותם נושאים. הוא אוהב לדבר, אני אוהב להקשיב ומדי פעם לשאול. זוג מתאים, בסה"כ. אבל אני לא רואה את עצמי חי איתו שנים. יש לו קטעים אגואיסטיים. נגיד, היו לו כאבי בטן והוא אמר שאולי זה ויראלי. אז שאלתי: "אז לא מתנשקים היום?" והוא ענה: "למה לא? מקיסמום תהיה קצת חולה ויעבור. וחוץ מזה לא בטוח בכלל שזה ויראלי. ואם זה ויראלי אז בטח כבר ממילא נדבקת ממני". והוא אמר את זה ברצינות. וזה נשמע לי מאד אטום. בפעם הראשונה בבית שלו הוא סיפר לי שהוא עבד מאד קשה וכל הגב תפוס. אז מיד הצעתי שאני אעשה לו מסז'. ואז קלטתי שזה בטוח מה שהוא ציפה שייקרה. וזה הרגיש לי שהוא מנצל אותי. אבל זרמתי. והוא גם הציע לי מסז', אבל לא רציתי. לא יודע למה. בפעם השנייה בבית שלו עזרתי לו לפרוש מצעים, כי הוא בדיוק כיבס את הישנים. וזה די הגיוני, כי אני משתמש במיטה שלו גם, אז זה נכון שאעזור. אבל מצד שני אני בחיים לא הייתי מבקש את זה, אם הייתה לי דירה משלי והייתי מארח אותו. הייתה פעם בין השנייה לשלישית שהוא רצה שניפגש בדירה שלו, ואמרתי שאני לא רוצה, כי אני יודע שאז זה יסתיים במיטה וזה לא מה שאני רוצה שהקשר הזה יהיה (וגם בהתכתבות באטרף הבהרתי זאת מראש). ובשיחה שהוא עוד ניסה לשכנע אותי הוא גם הזכיר שהוא ייצטרף עזרה בלהעלות קניות לדירה. ושוב, מצד אחד זה בסדר כי בפעם השנייה והשלישית (שבהן נפגשנו בדירה שלו) הוא נסע במיוחד להביא אותי ואז גם להחזיר אותי, וכל כיוון זה איזה 10 דקות. אז מגיע שאני גם אעזור קצת. מצד שני, שוב, בחיים לא הייתי מבקש את זה, אם המצב היה הפוך. ממש לא מרגיש לי בוער לפגוש אותו, אבל אולי זה סתם כי אני עייף כרגע. במיטה הוא די זורם עם הדרישות שלי, ולכן אני מעריך אותו ומבין שהוא מקריב עבורי ומתאים את עצמו אליי. אבל יש חלקים מסויימים באישיות שלו שאני לא אוהב. עוד לפני שניפגשנו בפעם הראשונה אני ביטלתי פעם אחת , והוא ביטל פעמיים ברגע האחרון. אני הרגשתי שהוא עושה את זה כדי להפגין קשה להשגה, כתגובה לביטול שלי (שנבע באמת כי ברגע האחרון נתקעתי איפה שהוא ולא יכולתי לפגוש אותו, וזה משהו נדיר ולא חזר על עצמו אי פעם ומקווה שגם לא יחזור). בפעם השנייה שהוא ביטל, זה היה ערב אחד, ונכנסתי לאטרף לחפש עוד אנשים שאולי אפגש איתם. ואז קלטתי שהוא מחובר לאטרף (אז למה לעזאזל הוא לא יכול להפגש איתי?) אז כתבתי לו משהו כמו "זה לא פאדיחה שאנחנו מדברים על דייט ראשון ושנינו ממשיכים לחפש באטרף?" והוא כתב משהו כמו: "יפה שאתה מעלה זאת. אם ניפגש ויהיה רציני אז נגיע אליי לדירה ונמחוק את הכרטיסים שלנו באטרף". זו כבר הייתה התחלה לא משהו. מצד שני, שנינו אוהבים לדבר על נושאים פילוסופיים ומדעיים, ופסיכולוגיה. ואחרי הכל הוא די חמוד. וחושב שאני חמוד, ואוהב אותי. וזה כיף להיות נאהב... (מפתיע, אה?
) אז בעצם אני לא רואה סיבה לחתוך את הקשר. אבל גם לא מרגיש להט עצום בהקשר של א'. מה אתם אומרים על הקשר הזה? מקווה שהצלחתם לעקוב.

Nחמן

New member
אין לי מה לומר

על מה שאינני מאמין בו. אומנם ידועים לא מעט מקרים של קשרי זוגיות חד-מינית אבל על קשרים כאלה, שמחזיקים מעמד זמן רב (ראה ערך "גיי גברי40" ו"תל אביב10"), הם נדירים. מדוע? במאמר מוסגר - אנא! כל מי שמתכוון לתקוף את דבריי, יעשה זאת בעדינות. אינני אחראי חהם ואני יודע, שהם אינם מבוססים. את ההכרעה אני משאיר בידי כל אחד ואחד. עכשיו חזרה אליך. כאשר זוג סטרייט מקים בית, הרי הכוונה לבית של אבא ואמא וילדים משותפים. לפעמים הילדים לא באים בקלות ובני הזוג עוש/ים כל שלאל ידם להתגבר על הקשיים. בזוגיות מעין זאת בדרך כלל בני הזוג מנהלים הכל במשותף. כולל חשבון בנק. המין תופס מקום חשוב בחיי הזוג עד כדי כך, שהאשה זכאית לקבל גט מבעלה, אם איננו מקיים מצוות "עונה". עם זאת העיקר הוא השיתוף כנ"ל. בזוגיות חד-מינית לעומת זאת עיקר הקשר הוא מיני, שכן בני הזוג לעולם לא יוכלו להביא ילדים לעולם. ישנה אופציה של הולדה באמצעות אם פונדקאית אולם השותף השני, שלא מזרעו יצא הילד, הוא בסך הכל מאמץ. לעולם לא יהיה אביו האמיתי של הילד. לכן כדי ליצור קשר חד-מיני, שיתבסס בעיקר על חיים משותפים, יש צורך בוויתורים מפליגים מצד כל אחדג מהצדדים, שיודע, כי הקשיים יהיו מרובים מאוד. לא נכנסתי כאן לצד ההלכתי או המוסרי אלא רק לצד הטכני. בהזדמנות זאת אני מבקש להגיב על דברי כמה גולשים, שתקפו את הרבנים, שחזרו בהם מהסכמתם למיזם השידוכים של "כמוך". ידידיי היקרים פורט ו"תל אביבי"! לא צריך לשלול כל דעה, שאיננה תואמת את דעתכם. בפרשת השבוע כתוב: "צדק צדק תרדוף". מדוע פעמיים "צדק"? קראתי בשם רבי מאיר שפירא זצ"ל מלובלין (ראש הישיבה "חכמי לובלין" ומייסד הדף היומי), שגם אחר הצדק יש לרדוף בצדק. כלומר: לא צריך לומר "כן, המפקד!" על כל דבר גם אם נראה חיובי מבלי לבדוק אותו לעומק. מעבר לכך נאמנים עלינו דברי חז"ל: "אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו". הבה ננסה לברר תחילה את המניע של הרבנים ורק אחר כך נוכל להבין יותר לעומק. רק לפני כן שאלה: האם יוזם המיזם הוא אדם אמין? רבו השאלות על יוזמות רבות, שנלקחו מאחרים כאילו היו פרי מוחו בלבד. אולי הרבנים גילו זאת ולכן משכו את ידם מכל יוזמה? שבת שלום ומבורך נח

גירא

New member
עיקר הקשר הוא מיני??? האומנם?!

נחמן, אני ממש ממש לא מסכימה עם הדברים שלך. בתור מישהי שיש לה זוגיות חד מינית - המין הוא תוסף נלווה ונחמד מאוד אבל בהחלט לא העיקר. מאיפה באה לך המחשבה הזאת בכלל? אני מבינה שזוהי דעתך, אבל על מה היא מבוססת?! כל-כך מעליב לקרוא את זה. וגם כל-כך מקומם. לא יכולה ולא מצליחה להבין מאיפה הטענה הזאת בכלל. בכל מקרה, לגבי ההתלבטות שלך ספר יקר.. לפי מה שאני מבינה אתה בתחילת דרכך ואני מניחה שישנה צפייה גדולה לאהבה ולזוגיות ולביחד.. אני בשלב הזה, לא הייתי מתפשרת. כאילו, אם אתה מרגיש שזה לא זה אז תקשיב ללב שלך. זאת לא רמה של זוגיות שוואלה, עושים וויתורים ומתגמשים וכאלה - כאילו ברור שבזוגיות יש המון וויתורים והמון התגמשויות אבל בשלב הראשוני, לדעתי, זה לא צריך לבוא לפני ה"להט". מה שכן, אם אתה מתלבט וכשאתה מנסה להקשיב ללב שלך אז אתה מתבלבל יחד איתו- תנסה להפגש עוד פעם-פעמיים ותשים לב מה אתה מרגיש בזמן הפגישה, לפני הפגישה וכו. אחרי הכל עמוק בפנים אנחנו בדרכ יודעים את התשובה.. שיהיה בהצלחה!

Nחמן

New member
לא פסקתי הלכה

בהודעתי כתבתי במפורש, שהיא מבוססת על השערה בלבד. בכל מקרה אני מניח, שבוודאי יש אמת בדברייך ובדברי זוגות נעוספים, שחיים בקשר זוגי. עם זאת עדיין אני בדעה, שפיתוח קשר מעין זה איננו כה טבעי כמו קשר זוגי סטרייטי. הראייה: מספר הזוגות שחיים יחד זמן ניכר הוא מועט. כמובן אני מתנצל על אי ההבנה ומאחל לכל הזוגות החד-מיניים המון הצלחה בחייהם המשותפים. שבת שלום! לגבי ספר יקר הנדברים מקובלים אך ורק, אם הצד השני חפץ בכך. ללא הסכמה הדדית לא ניתן לבנות אפילו קשר סטרייטי.

ספר יקר יקר

ההתלבטויות וההתקרבויות וההתרחקויות ביניכם נשמעים כמו זוג-צעיר-מאד, טיפוסי. אולי אפילו אהבת בוסר. כל הביטולים האלה מצידו וגם מצידך מראים על היסוס וספיקות בנוגע לרצון או מוכנות לקשר הזה. האם הוא מבוגר ממך? האם הוא יותר מנוסה ממך? רק אתה והוא תוכלו להחליט אם לבסס את הקשר, או לעבור הלאה...

ספר יקר

New member
אומנם באיחור רב, אבל תודה רבה

הפגישות הולכות ומתמעטות. אני לא מרגיש פרפרים בבטן כשאני חושב עליו. אולי אני צריך לנסות יותר. הוא בן 27 והרבה יותר מנונסה ממני.

היי ספר יקר :)

אין לי דוקטורט באהבה אבל אני אתן לך לדעתי "טיפים" מתוך הזוגיות שהייתה לי במשך 3 שנים שנמשכת עד היום כחברות עמוקה ואהבה גדולה (ממש כמו זוגיות בלי סקס) אני אזרום עם הכתיבה אני מקווה שיצא משהו בן השורות ראשית אני מבינה את המקום שלך שאומר עליו שהוא מנצל אותך בעניין המסאז' הקניות וכו'.... יכול להיות שיש משהו בדבריך ונפלת על בחור שמחפש טובות הנאה על הדרך יכול להיות מאוד מצד שני שהוא פשוט שונה ממך, שאצלו במשפחה זה לא "פדיחה לבקש" והוא מרגיש יותר מיד נוח איתך כדי לומר לך שתעזור לו. שקראתי לראשונה את מה שכתבת מיד חשבתי "איפפפ איזה בחור" ואחר כך עלתה לי מחשבה אולי הוא טיפוס מפונק, עצלן, ככה הורגל. תבדוק את זה ותחליט אם זה מתאים לך אני חושבת שבחיי למדתי שזוגיות = ויתור= הקרבה = לתת אבל מה?! לא על חשבון על עצמך ולא מהכרח אלא מרצון אני אתן לך דוג' אני מכירה מקרוב זוג שהם ממש זוג יונים, רק אצלהם יש היפוך תפקידים, האמא מפרנסת הבעל מקלח ומחתל את הילדים והאמא לא נוגעת כמעט במטלות הבית, הם חיים כמו הדור הישן שהאישה עושה הכל והגבר מפרנס ומחנך רק ששם זה להפך. הבעל הוא הגברת והאישה היא הגבר והם דוסים לגמרי. כל המשפחה של הבחור יצאו עליו "היא מנצלת אותך! עשתה ממך סמרטוט! איזה השפלה! " ושמעתי את השיחות האלו.. וראיתי אותו עונה "אל תתערבו, אני אוהב אותה ואוהב לחיות ככה" ובאמת נראה שטוב להם יחד אבל מי שלא מכיר את העובדות חושב שהוא נעשה שפחה. מה שאני באה להגיד זה שבמקרה של הבחור הנ"ל מהסיפור ההקרבה שלו לא באה על עצמו כי הוא חווה הנאה מעשיית הדברים אך אם היה קשה לו לעשות אותם והוא היה נרמס אז פה בעיה לכן אם חבר שלך מבקש ממך לעזור לו או רומז בצורה גסה ואתה מרגיש שאתה עושה זאת בחוסר חשק, תעשה 2 דברים! או שתסרב בנימוס או שתמציא סיבה ותראה איך הוא מגיב (משהו כמו "אני מת מעייפות, אין לי כוח להרים כלום!") ותראה איך הוא מגיב אם הוא כועס זה רע, כי בנינו אתה לא חייב לו. אם הוא אומר סבבה יתכן שהוא סתם התפנק... בקשר לנשיקה עם החולי לדעתי הקטנה זה סימן הזהרה ברור שיש פה בעיה. עם כל הכבוד כשהייתי חולה או להפך מעולם לא התנשקנו בידיעה כזו. הבאנו חיבוקים וכו'.. אבל לא בפה. כי מי ירצה שהאהבה שלו תחלה?? משהו נוסף, אני מאמינה שזוגות שונים באופי יותר מסתדרים בחיים לא האמנתי שאני העממית, הרעשנית והפועלת תהיה יחד עם אסטניסטית פרפקציוניסטית ורגשנית
אבל עובדה שזה עובד ויכול לעבוד תדע בזוגיות הכי חשוב להקשיב ללב שלך, ויחד עם זאת להיות קשוב לשני, לזכור שהוא בא מרקע אחר מחיים אחרים ששם מה שנורמטיבי בשבילך לא הגיוני בשבילו ולהפך..... ב"הצלחה! אני בעבודה אז אני כותבת במהירות בלי לקרוא מה שכתבתי אז סוריי אם זה לא מובן או אם יש שגיאות הקלדה או אם שכחתי משהו או אם חפרתי

ספר יקר

New member
תודה לך, הל"פ היקרה!

עזרת לי לבחון את הדברים מנקודת מבט של מישהי שיש לה ניסיון בזוגיות. אני אעדכן מה קורה עם הקשר...

הגיע הזמן להפגין בפני רבנים הומופובים שכאלה

לפני שבאים להקיא את מרכולתם הרעה, שילכו ללמוד את נושא ההומוסקסואליות. ולכך, עמית, שם בדוי, אני מציע טיפול פסיכולוגי ארוך.

ספר יקר

New member
נא

להמנע מהמלצות על טיפולים פסיכולוגים.. כולנו חפצים באווירה נעימה בפורום.

למעלה