skazka

New member
זכאות לדמי אבטלה לאחר 4 שנות עבודה

היי, בעוד כחודשיים אני אמור לעזוב את מקום עבודתי לאחר 4 שנות עבודה, כשסיום ההעסקה הוא מהלך שמוסכם על שני הצדדים. שילוב של התפטרות ופיטורין, אבל מבחינה רשמית מדובר בהתפטרות שלי. לפי מיטב ידיעתי, לאחר תקופה כזאת של עבודה (רצופה, דרך אגב), אני זכאי לחצי שנה של דמי אבטלה. האם עדיין תקף? בגלל הסטאטוס הלא ברור של העניין, איך בעצם אני יכול להבטיח שלא ישללו ממני את הזכאות הזאת? במילים אחרות, כשאגש לביטוח לאומי, מה יידרש ממני להציג / לספק כדי שאוכל לקבל את דמי האבטלה? הבנתי שאם הנסיבות של הפסקת העבודה מספקות בשבילם, אז הזכאות היא אוטומטית, ואם מדובר בהתפטרות אז הבחינה של העניין לוקחת 90 יום. איך אני יכול להבטיח שהזכאות שלי תהיה מיידית? מה אני צריך לדרוש ממקום העבודה כדי להביא למצב הזה? תודה מראש

../images/Emo32.gif

בנושאים שקשורים לפורום דיני עבודה, אנאי פנו לפורום. קישור נמצא בצד השמאלי של הפורום.

moosison

New member
שאלה פיטרו אותי מה הזכויות שלי?

הייתי חתום על חוזה של 11 חודשים פיטרו אותי לאחר 5 חודשים בגלל צימצומים בחברה נתנו לי התראה של שבועיים וזהו האם אני אמור לקבל משהו במקרה ששברו איתי חוזה? לצורך העניין אם הייתי מתפטר ושובר את החוזה אני הייתי צריך לשלם 900 ש"ח על כל חודש שחסר להשלים את התקופה של החוזה

avital42

New member
מה כתוב בחוזה שלך

בחוזה רשום כמה אתה אמור לשלם בזמן שבירת חוזה, מה רשום במידה והם שוברים חוזה. במידה ולא כתוב, פיספת הפעם. לא נורא, מכל טעות רק לומדים, באופן עקרוני אחרי 5 חודשים לא מגיע לך כלום

Rinat83

New member
מה אתם חושבים על המשבר הכלכלי?

שלום לכל חברי הפורום, שמי רינת ואני סטודנטית לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון. במסגרת עבודת התזה שלי, אני מעבירה שאלונים העוסקים במשבר הכלכלי כחלק מצוות מחקר בינלאומי. כרגע יש לי ייצוג גדול של כלכלנים אבל אני מתעניינת דווקא בתפיסות של הציבור הרחב אודות המשבר ולכן ההשתתפות שלכם במחקר חשובה. אני אשמח אם תוכלו להקדיש כמה דקות מזמנכם ולענות על השאלונים שבקישור- זאת ההזדמנות שלכם להתבטא בנושא שכל כך נוגע לכולנו. השאלון הראשון הוא שאלון של דירוג והסכמה והשני הוא למצטיינים מביניכם וכולל שאלות פתוחות שבו ניתן להתייחס באופן חופשי אל המשבר ואל סיבות היווצרותו. כל הפרטים בלינקים המצורפים. תודה מראש על שיתוף הפעולה! רינת

benda2109

New member
מכתב תודה למזכירה באוניברסיטה

שלום, אולי זה לא הפורום הכי מתאים... אבל אי אפשר לדעת מאיפה לצפות לעזרה... שלחו לנו השבוע באונ' בן גוריון בקשה להמליץ על עובדים מצטיינים של האוני'. אני סטודנט שנה שניה באונ' ורוצה לארגן כמה חברה מהמחלקה למהליץ על המזכירה המצויינת שלנו. הבעיה שהתקשתי קצת להתנסח... רשמתי משהו - ואני אשמח אם ישהו יוכל להעיר- אולי יש דגשים נוספים שחשוב לשים אליהם לה, או דברים ניסוחים לא ברורים ובכלל כל הערה - תתקבל בברכה תודה זה הטופס שאנחנו צריכים למלא http://cid-f160a64f35445a8e.skydrive.live.com/self.aspx/.Public/attachment1.pdf זה המתכב שרשמתי http://cid-f160a64f35445a8e.skydrive.live.com/self.aspx/.Public/מכתב תודה לשרה.doc

כתיבת מכתב

היי, אם התבקשתם להחזיר למישהו תגובה בכתב , או שאתם צריכים לכתוב מכתב למישהו כי אתם רוצים :להתלונן/לבקש/להציע.. כל דבר.. ואתם נתקלים בקושי בכתיבת המכתב, אתם לא יודעים.. יש מחסום כתיבה... אני אשמח מאוד לעשות זאת עבורכם: אתם תספרו לי, אני אכתוב ראשי פרקים, ותוך יומים לערך המכתב יהיה אצלכם . יום טוב דניאלה

yakar3

New member
בקשת ייעוץ

לכל ברי החסד לאחרונה פוטרתי ממקום עבודתי לאחר שעליתי על גזל של מעבידי מכספי קרנות הפנסיה שלי למיניהן. בשל בירוקרטיה של מערכת המשפט נקבע לי מועד דיון ראשון בעוד זמן רב. על מנת לאבטח כי כספי יושב לי, המליץ לי העו"ד שלי להטיל עליו צווי עיקול שיבטיחו כי כספי שלי יושב לי. אך אליה וקוץ בה, השופטת מתנה את צו העיקול בהחתמת ערב צד ג' על הסכום הנקוב. לצורך העניין רציתי להחתים את אימי כערבה על הסכום, ולשאלתי רציתי לדעת כי במידה ויתהפך הגלגל כנגדי, האם הנכסים המשותפים לה ולאבי נמצאים בסכנת צו-עיקול כשיפוי על נזקים לכאורה שיטען מעסיקי לשעבר כי נגרמו לו. האם חשבון הבנק שרשום ע"ש אבי, אשר לאמי יש עליו יפוי-כוח בלבד, נמצא אף הוא בסכנת עיקול בגין פיצוי? ובכלל מול אילו סיכונים עליי להתמודד אף על פי שכנגד כל הראיות, מוסכם כי אכן היה גזל מכספי שלי עפ"י חוק?

oshiii

New member
שאלה בנוגע לחיוב במשכורת..

במקרה והגעתי לפורום הנכון, אני עובדת בבנק, באחד הימים היה לי חוסר של סכום מסויים בקופה ולאחר בירור של קופה ראשית ומחשבים הטעות היא כנראה טעות אנוש (משמע שלי) . נאמר לי שאני אחוייב בסכום המלא במשכורתי. אמרו לי שזה אסור על פי חוק כי ברגע שהמעביד מעסיק אותי הוא לוקח אחריות גם על זה. חיפשתי בחוק התעסוקה וזכויות עובד אך לא מצאתי משהו בנידון. האם מישהו פה יכול לכוון אותי לחוק המדובר או במקרה לומר אם זה נכון? תודה מראש.

noname98

New member
ממש מוזר

אני עבדתי ב-3 בנקים שונים כטלרית, ולא שמעתי על דבר כזה. הרי יש קופת עודפים/חוסרים למה שזה יבוא על חשבון העובד? אולי זה משהו חדש, בכל זאת עברו כבר כמה שנים טובות מאז שעבדתי בזה.

שיבא2

New member
שאלה דחופה בנושא הריון ומיצוי זכויות בעבודה

שלום רב, אני עובדת במקום העבודה שלי חצי שנה. חיכיתי חצי שנה, ואז נכנסתי להריון. ***כידוע, אחרי חצי שנת עבודה, מעסיק לא יכול לפטר אישה בהריון, אלא אם כן הוא מקבל אישור מהתמ"ת. בקיצור, הליך מורכב יותר לפיטורין, ומה שבא להגן על נשים בהריון עובדות. *** נכנסתי להריון אחרי חצי שנה של עבודה, ביודעין, כדי להנות מהגנת החוק. מצד שני, אני יודעת שמעסיקים "לא אוהבים נשים בהריון", לא אוהבים "חופשות לידה" ופגיעה ברצף העבודה. אז אמרתי להם, שבכל מקרה, את העבודה הדחופה אעשה גם בחופשת הלידה. לא דרשתי תשלום בנפרד, ולא כלום. אקט של אנושיות, כי אם אני לא יעשה את זה, יעשה את זה הבוס (מישהו אחר לא יוכל לעשות את העבודה הזו) ואין לי רצון להעמיס עליו. (למרות שיהיה לי קשה אחרי לידה, להתחיל לעבוד, לעזוב תינוק קטן אצל אמא של בעלי וכיוצא בזה. אבל למען "שלום בית ושקט בעבודה", אני מוכנה גם לזה). כשהתקבלתי לעבודה, נאמר לי ע"י הבוס, שאחרי שלושה חודשים אקבל קרן מנהלים. פניתי למנהלת האדמיניסטרטיבית שלו (כי הוא מעדיף שהדברים יעברו דרכה, ופחות דרכו- נראה לי שאין לו כוח להתעסק בדברים האלה בכלל....). פניתי אליה, והיא אמרה לי , שהוא אמר לה שאקבל אחרי חצי שנה קרן מנהלים, ואקבל את הקרן מהיום בו התחלתי לעבוד. עשיתי פרצוף. כי זה לא מה שסוכם בנינו. והיא אמרה לי: "את יודעת שהוא סנילי כבר. תחכי עוד קצת, ותקבלי כמו שכולנו קיבלנו, אחרי חצי שנה..." מה יכולתי לעשות? שתקתי. ועכשיו השאלה (סוף סוף.... חחח) הבוס קמצן (חבל על הזמן) ויש לי הרגשה שהוא ישחק לי עם הקטע של ההריון, ולא ירוץ לקיים את מה שהבטיח. אני לא רוצה "להתפוצץ" עליהם.... אבל מצד שני, גם בא לי קרן מנהלים, ולא בא לי להיות מנוצלת (הם מנצלים אותי כהוגן שם בעבודה. אני עושה הרבה מעבר למה שסוכם מראש....) (ואני באמת עובדת זריזה, אחראית, דייקנית, קולטת מהר). מה עושים? ומה עושים בצורה הכי דיפלומטית, כי זה עבודה, ולא קייטנת קיץ? איך מקבלים הצעה שלא נראית לי ופוגעת בי? אני לא חושבת שהחוק לצידי (לא בטוחה שיש חובה לקיים מה שבוס אומר! חובה לעשות קרן מנהלים/ קרן העובדים הסוצייאלים/ קרן כשלהי....) (אני עובדת סוציאלית). אשמח לתשובות מהירות, כי אני כבר על "תורים של עצבים" איתם. חג שמח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שאלתך

היא בענייני חוק. זה לא הפורום המתאים. אנא פני לפורום דיני עבודה. עד כמה שידוע לי על פי חוק מגיע לך ביטוח מנהלים לאחר חצי שנה.

omer 23

New member
התייעצות...

שלום לכולם, אני עובד בחברת הייטק מסויימת כבר שנה וחצי. אני אחד העובדים המוערכים יותר בחברה. לפני כשבועיים ניגשתי לראיון עבודה בחברה מאוד גדולה כמובן שיידעתי את המנהל שלי על הראיון. בסיכום הראיון נאמר לי שהתקבלתי ושהתפקיד מתחיל בתחילת יולי. מה שנשאר כרגע הוא לחתום על חוזה אך עיניין זה מתעכב וכנראה לפי התייעצות שלי עם אנשים מתוך אותה חברה זה יקרה שבוע לפני תחילת העסקתי. השאלה שלי היא האם להודיע למעסיק על התפטרות או על סטטוס קבלה לאותה עבודה. היוםן אנחנו נמצאים חודש לפני המועד המיוחל וכמו שאני מכיר את המדינה שלנו והמקומות עבודה שום דבר לא סגור עד שהוא חתום לגמרי! מה לעשות? להודיע למעסיק על סטטוס ? על פיטורים? תודה למשיבים...

שלום עומר

לפי החוק אתה חייב לתת הודעה מוקדמת של חודש. אנא תברר גם בפורום דיני עבודה, כי זה לא הפורום המתאים.

EDAS

New member
דמי הבראה הפחתה

בהתאם לתכנית הכלכלית תחול הפחתת דמי הבראה ל עובדי המיגזר הציבורי . האם הפחתה זו תחול גם על עובדי המיגזר הפרטי

orenlb

New member
פיצויים עקב הרעה משמעותית בתנאי העבודה

עבדתי במקום עבודה בתור סטודנט 4 וחצי שנים. לפני כחצי שנה הודעתי למעבדי כי סיימתי ללמוד ואני מחפש עבודה במקצוע בו למדתי. כתוצאה מכך הוא קיבל עובד חדש ובחודש האחרון הוא הוריד לי את המשרה מ 4 משמרות בשבוע ל 3. האם אני יכול להתפטר כתוצאה מכך ולדרוש פיצויים עקב הרעה משמעותית בתנאי העבודה ?

כוכה

New member
כיצד מחושבת הפסקת צהריים בעבודה

במקום עבודתי עבדו עד כה 8 שעות שבועיות כולל, כך נהגו שנים. באה ההנהלה וטוענת שלאור תקנות העבודה החדשות, שבוע העבודה הוא 1/2 42 כלומר 8 וחצי שעות יומיות וכן שהפסקת הצהריים חלה על העובד , כלומר 9 שעות. האם זה נכון? האם חוקי? האם ומאחר והיה נהוג אחרת - פייר לעשות זאת??? תודה על תשובת בר-סמכא.

bisty

New member
שאלה../images/Emo26.gif

בעלי עובד בחברת הייטק. לפני כחודש הודיעו שם על הפחתה בשכר. לאחרונה קיבל בעלי הצעה מחברה אחרת והוא שוקל לקחת אותה. 1. האם בגלל הקיצוץ בשכר יש לו אפשרות לעזוב "כמפוטר" על כל המשתמע מכך? 2. רק בעוד כשבועיים בעלי סוגר שנה במקום העבודה הנוכחי. בכל מקרה הוא יעבוד שנה + בגלל תקופת ההודעה המוקדמת. האם עדיף לחכות עם הודעת העזיבה עד שתעבור שנה (לצורך קבלת פיצויים) או שזה לא משנה?

seo2

New member
דמי הבראה

אני עובדת במקום עבודה 4 שנים החברה היא קטנה 8-10 עובדים תמיד המצב הכלכלי לא משהו מה שבטוח זה מה שהנהלת משדרת לעובדים אני יודעת שהמצב לא טוב בכל מקום וגם אצליינו לא משהו כל שנה עושים לנו בעיות עם ההבראה משלמים בשני חלקים ותמיד יש בעיות. אני ממש זקוקה להם השנה וגם מתוך עיקרון לא מוכנה שידחו לי. לעצמם הדרג העליון המנהלים מרשים להתבזבז מה עושים? לא בא לי שידחו לי נא ייעוץ

למעלה