לי נראה שהבעיה פה זה לא בלה, זה אדוארד
וחוסר פרגון, כמה טיפוסי וצפוי. אני לא יכול לתעלם מזה שיש פה פשוט קנאה בבלה ושנאה עליה בגלל אדוארד, זה שקוף. מישהו חייב לומר לך את זה. כרגע אני יחפור פה קצת שישנאו גם אותי.
ועכשיו אני יעבור לנתוח אישיות של בלה(למרות שרק ראיתי תסרט), כי ברור לי שיש פה פשוט הוצאת דיבה וזלזול רב. קודם כל, אני מניח שבלה חופרת בספר, בגלל שהספר בסגנון "יומני היקר", ככה שזה לא רלוונטי לאישיות שלה בכלל, "היא" חופרת בספר, לא לחברים שלה או לאדוארד, זה אפילו מעלה. היא שטחית ? מה זה בשבילך שטחית, או אפילו יותר מעניין לדעת מה צריך לעשות כדי לא לחשב לכאלה. היא מפונקת ? לא עושה רושם של אחת כזאת, היא חווה חיים דיי קשיים ומסתפקת במועט, חוץ מזה אין שום דבר רע בלהיות מפונקת ובעלת סטנדרטים גבוהים, זה אפילו תכונה אריסטוקרטית במקרים מסויימים. בכיינית ? מתיי היא בוכה, לא יצא לי לראות, אפילו לא יצא לי לראות אותה מתלוננת או מרחמת על עצמה, לא בגלל כאב, לא בגלל חיים ולא בגלל אדוארד, להפך היא דיי חזקה יחסית לבחורה רגילה. אגואיסטית ? אחלה תכונה, במיוחד בעולם המכוער הזה עם האנשים הפרזיטים והנצלנים, שתחשוב קודם על עצמה ואחרי זה על אלה שחשובים לה, חכמה. תלותית במי ? דיי נראה לי שהיא לא צריכה אף אחד, אוליי חוץ מההורים שלה ואודוארד, וגם זה לא הפריע לה להפגין נוחכות ואפילו התעלמה מהם ועזבה לא מעט פעמיים, היא לא רוצה לחפש אף אחד או לתקשר, להציק, לחפש ולהעיק, מה בדיוק תלותי בא ?. וזה שאם היא חושבת שהיא לא טובה מספיק, עושה קריטיקה לעצמה, ומבינה מה היתרונות וחסרונות שבא, רואים כמה שהיא לא נרקסיסטית, מצד שני זה לא גורם לה לשנאה עצמית(כמו אצל אדוארד), ולאשליה שכל הרקוב סביבה הוא טוב. מזל שהחברה מפורום דמדומים לא כאן, הייתה מתחילה מלחמה אמיתית, אגב אני באמת נייטרלי.