קריאת הרבנים

ביום חמישי האחרון אמור היה להתקיים ערב הצדעה לאחד מענקי הזמר החסידי – ר' בן ציון שנקר – זמר החצר של חסידות מודז'יץ. אינני יודע, כמה מבין הגולשים מתעניינים בחסידות זאת, וכמה מהם מכירים את בן ציון שנקר, על אף שאחד מלחניו של האדמו"ר ממודז'יץ מלפני כשמונים שנה (!) מושר בקרב רבים מתלמידי הישיבות הציוניות בקצב ה"מארש" לפיוט "לא תבושי" מתוך "קבלת שבת". לא זה העניין. בלחץ הרבנים מופע זה בוטל מחשש לתערובת גברים ונשים ר"ל מחוץ לאולם, על אף שבאולם עצמו הייתה אמורה להתקיים ישיבה נפרדת לחלוטין. מדוע ביטלו הרבנים הופעה זאת? באחד הפורומים של "הייד פארק" (ראו קישור מצורף) הובא הסבר פשטני לכך. האמת היא, שהקצף יצא על הזמר החסידי מרדכי בן-דוד, שהופיע שבוע קודם לכן ביחד עם יעקב שוואקי בירושלים ובתל אביב, על שום שדעת חכמים אינה נוחה ממנו. מיהם החכמים? אל תקרי חכמים אלא עסקנים. כל מוסד הרבנים גדולי הדור שליט"א איננו אלא מוסד של עסקנים מהליגה הנמוכה, שאינם צרה באנשים מסוימים, שאינם מוכנים להיות עבדים להם ולתרום למוסדות, המנוהלים על ידם כדמי אתנן. זה לא מתחיל ולא נגמר במוסיקה. דעת העסקנים היא זאת, המשפיעה על הרבנים, שאינם יודעים דבר וחצי דבר מהמתרחש מאחורי הקלעים. דעת העסקנים היא זאת, שהביאה להמצאת ה"פלאפון" הכשר ללא אפשרות שימוש באינטרנט אך גם ללא אפשרות משלוח הודעות כתובות (SMS). מדוע? כי לטענתם עלול המשתמש החרדי לכתוב לחברו הודעה רומנטית ר"ל... אז מה עושים כדי לעקוף בעייה זאת? מחזיקים שני מכשירים. האחד – השייך לקומה הכשרה, והשני – לכל מטרה אחרת. כמובן, שהמכשיר השני הוא בעל מספר חסוי, שאיננו מוכר אלא רק למי שצריך להכיר. כך גם מתגברים על בעיית האינטרנט (שאלו את גולשי הפורום הנוכחי ופורומים אחרים ב"תפוז" וב"הייד פארק" ותמצאו גדודים שלמים של בני ישיבות חרדים למהדרין...). לא אחת מתערבים העסקנים בצורה מניפולטיבית בעסקים כאלה או אחרים בכל תחום שהוא, שאינם מוכנים להשתתף בהחזקת המוסדות, שבניהולם, ומפרסמים פשקווילים שונים אודות עסקים אלו או אודות בעליהם. איסור לשון הרע?! מאן דכר שמיה? (= מי זוכר את שמו?) זה שייך רק באנשים פשוטים כמוני. לדעת העסקנים הם הפוסקים, מתי והיכן מותר לדבר לשון הרע, ונגד מי. כך היה גם בעניין מרדכי בן-דוד. מרדכי בן-דוד נתבע פעם לדין תורה בעניין כלשהו, וסירב להידיין בפני אותו בית דין. עקב כך הוצא נגדו "כתב סירוב" ופשקווילים נתלו בעניינו בכל חוצות העיר ירושלים תובב"א (ואולי בעוד כמה מקומות בארץ) ו... ליהודי הייתה שמחה וששון. עכשיו אתם יודעים, שחלק מהתרומות הנדרשות מיועדות בין השאר לקיום "ארור מכה רעהו בסתר", שכן הציבור איננו יודע, מי עומד מאחוריהם, ובאמצעים גרפיים-טכנולוגיים מעוותים את המציאות, כדי שהקוראים יראו את המודעה כאוטנתית ואמיתית. זה היה הרקע להודעת הרבנים. אז מה אשם בן ציון שנקר בן ה- 82? חלילה! הוא איננו אשם כלל. רק משום שההכרזה הייתה כוללנית ולא התייחסה דווקא לערב השירה לכבודו של בן-ציון שנקר, נאלצה גם חסידות מודז'יץ לבטל מופע זה כדי למנוע רינונים, מדוע הותר לה ולא הותר לאחרים. לכן אסרו הרבנים כל ערב שירה מכל סוג שהוא. כל השאר הוא פארסה. עכשיו אמרו אתם, חברי הפורום: האם מישהו מכם ביקר פעם במירון בל"ג בעומר? איך הצניעות שם? מרשימה! נכון? מדוע לא יבטלו הרבנים את ההילולה?... ואמרו נא לי עוד: האם מישהו ביקר אי פעם בנתיבות ביום ההילולא של הבבא סאלי זצוק"ל? איך הצניעות במתחם הציון? מקסימה! נכון? מדוע לא יבטלו את ההילולה?... ועוד: האם מישהו מכם ביקר אי פעם ברחוב מלכי ישראל בירושלים או ברחוב רבי עקיבא בבני ברק בערב חג המצות או חג הסוכות?! איך הצניעות שם? משהו-משהו! נכון? מדוע לא יורו הרבנים לאסור את הקניות במקומות אלו (לחילופין אפשר להציע שעות מסוימות לגברים ושעות מסוימות לנשים כמו בחוף "שרתון" בת"א...)? לעסקנים הנכבדים פתרונים. אתה הבנת את זה, מר ברוך (ישרא-ברוך = יעני ישרא-בלוף...)?!

dkey

New member
אני בודאי לא אזרע מלח על הפצעים ../images/Emo140.gif

בתקופת השואה התוצאות היו עוד יותר הרות אסון. כל אדם קיבל את היכולת לחשוב ועליו להפעיל זאת ולא לקבל דבר כגזירה.

בוודאי התכוונת לא לזרות (אזרה)

אז משהו אקטואלי מפרשת השבוע. בפרשתנו נאמר: "ועשית ככל אשר יורוך... לא תסור... ימין ושמאל". לכאורה יש פה כפל לשון. אם עליי לעשות בדיוק כפי שהורוני רבותיי, מה המשמעות של "לא תסור ימין ושמאל"? מבאר רש"י: אפילו יגידו לך על ימין, שהוא שמאל, או על שמאל, שהוא ימין, עליך לשמוע בקולם. עד כאן אני חמסכים עם הקביעה (שהרי מי אני, שאחלוק על רש"י?). הבעייה היא, שכיום לאט הרבנים הם הקובעים. אל תחשוד למשל ברב עובדיה יוסף, שהוא בחר בפרס לנשיא המדיני. אלי ישי וחבר נאמניו הם, שבחרו בפרס, והרב עובדיה רק ענה "הן" לדבריהם. כך גם שאר הרבנים. הרבנים למעשה משמשים כ"עלה תאנה" לעסקנים השונים וכל דבר הלכה, שיוצא מפיהם, הרי זה כאילו יצא "מפי הגבורה". זאת הסיבה, שבדעותיי הפוליטיות אינני יכול לקבל את "קריאת הרבנים" בשום נושא, כי הרבנים הם, שמורים לןהצביע עבור יהדות התורה, אלא העסקנים. כמובן חבל עד מאוד לשמוע דברים אלו אבל חלילה לנו מלזלזל בכבודם של הרבנים, שלמרות הכל הם אנשים שראוים בהחלט לכבוד בלא כל קשר לדעותיהם. באשר לסיפא לא הייתי מעלה על דעתי להאשים את הרבנים בשואה הנוראה. השואה היא דבר בלתי נתפס בשכל האנושי. קם לו אדם, שהוא חלאת המין האנושי בכל הדורות, ומחליט להשמיד עם שלם בתוספת עוד כמה נספחים, שלא מצאו חן בעיניו, והעם שלו הולך אחריו "באש ובמים" ושולח שליש מהעם היהודי למשרפות ולתאי הגזים ועוד... זה בלתי נתפס. הרבנים, שהורו את מה שהורו, לא יכלו להעלות על דעתם את התוצאה הנוראית. גם אלה, שיעצו להישאר ברחבי אירופה, לא יכלו לחזות את הצפוי. המסקנה העולה מכל אלה היא כדבריך, לכאורה, אבל רק לכאורה. לכאורה, כי על כל אחד לפעול על מפי שיקול דעתו אולם בד בבד לשקול גם דעות אחרות. לבסוף אכן על כל אחד להכריע באופן אישי ועל כל אחד לכבד את החלטתו של הזולת גם אם בטוח, שהיא שגויה (למעט מקרים, שבהם קיימת ידיעה ודאית על סכנה צפויה). כאן בעצם טעון יסוד הוויכוח בין הציבור החרדי לחילוני. החילונים (מבלי לפגוע בכבודך כמובן) הם חלק מעם ישראל. הם נלחמים עבור העם והארץ וכמובן גם עבור אלה, שעוסקים בתורה עם כל חשיבותה, שאינני מזלזה בה כלל וכלל. המדרש על הפסוק "כפלח הרימון רקתך" (מתוך "שיר השירים") מבאר: אל תקרי (= תקרא) "רקתך" אלא ריקנך". מכאן אפילו ריקנים (מתורה) שבעם מלאים מצוות כרימון. באמת בחיי היום-יום שלנו אנו מוצאים גם לאר מעט מקרב המחנה הדתי או החרדי, שחוטאים בדבר זה או אחר, ואפילו במצוות, שבין אדם לחברו, נוהגים כ"חסידה" - הלא היא אותה חסידה, שנמנתה עם העופות הטמאים בפרשה, שנקראה בשבת האחרונה, על שום שעושה חסד עם חברותיה ולא עם שאר העופות. לצערי הרב כל עוד לא יכלו ה"עסקנים" (לא האנשים, חלילה), הרי התוצאה תהיה יותר ויותר זלזול בדעת תורה וההפסד יהיה מרובה מאוד על השכר. גם לדידנו אנו. ההומוסקסואל גם אם נגדיר אותלו על פי המדרש - "תועבה" = תועה אתה בה, הרי שים לב ללשון: תועה ולא טועה. הוא יודע, שהדרך, שהולך בה, איננה הדרך הנכונה, אלא שהוא תועה, כלומר: אובד בדרך ההיא. אילו היה הנמצא הפתרון, שהיה מתאים לכולם, יתכן שמרבית ההומוסקסואלים היו משנים את דרכם. כיוון שכך אסור לנו להתייחס לתועה כאל פושע. אם סבלנותך וסבלנותם של שאר הגולשים תארך עוד שבוע, אביא בל"נ רעיון נחמד על פרשת "כי תצא". בינתיים עלינו להרבות אהבה ואחווה בלי כל קשר לדעותנו, כי בכל מקום תמצא דעות שונות ומשונות, שהן לגיטימיות כשלעצמן אבל לא על חשבון השפלתו וביזויו של הזולת.

dkey

New member
פעם הייתי מתרגש מהטעויות ../images/Emo13.gif

חלילה לא טענתי שהרבנים הביאו את השואה. רק יכלו להציל. מצאתי ענין בנושא החסידה וממה שאני מבין כלל לא ברור אם מדובר בעוף אותו אנו מכנים חסידה.

זכאי!

לא חשדתי בך. גם אינני חושד ברבנים בדור ההוא, שלא עשו את מה שנצפה מהם. כל אדם שפוי, שנמצא במצוקה, עלול לאבד את שיקול הדעת הנכון. הרבנים אינם יוצאי דופן במובן זה ואי אפשר להאשימם בככך, שיכלו להציל ולא הצילו. לעולם לא נוכל לדעת, מה עבר במוחם של כל אותם קדושים, שהומתו בידי הנאצים ימח שמם. זה לא היה משהו נקודתי. לא תאונת דרכים, לא פיגוע טרור ולא מלחמה. חשוב לרגע, שמדינת ישראל, המונה כיום קרוב לשישה מיליון יהודים, הייתה נמחקת מהמפה, חלילה. זאת הייתה המשמעות של השואה. שישה מיליון יהודים כמניין כרל תושביה היהודים של מדינת ישראל. יש איזשהו יציר אנוש עלי אדמות, שיכול לקלוט ולהבין זאת?!... רגע אחד! יש לי שאלה הרבה יותר חזקה: האם אנחנו חולמים או מדברים בהקיץ? עם ישראל איבד שליש ממנו בשואה האיומה וראה זה פלא! עמים אחרים כבר מזמן נמחקו מהמפה במצבים קלים בהרבה ואילו עם ישראל לא מפסיק להעסיק את העולם. מה יש בו, שכולםן מתעניינים בו? כולם רוצים את השטחים שלו? אפילו את העם עצמו? סתם איזה עם קטן, שלא צריך להפריע לאף אחד, אבל כולם מתעניינים בו ודואגים לטובותו... פסססס..... זאת אומרת: לטובתם. ולעניין החסידה. על פי המסורת זוהי החסידה, המוזכרת בתורה, אולם בעבר נקרא שמה גם דיה. הגמרא במסכת "חולין" אומרת: אמיר רבי יהודה: "החסידה" (ציטוט הפסוק) זו דיה לבנה. ולמה נקרא שמה חסידה? מפני שעושה חסידות עם חברותיה. מאמר4 זה מלמד אותנו כלל בהלכות כשרות: רוב בעלי החיים, האסורים באכילה, הם בעלי חיים בעלי תכונות שליליות (דורסים, טורפים וכו'). והנה דווקא החסידה נראית צדקת גדולה (עושה חסידות עם חברותיה) ובכל זאת מנתה אותה התורה עם העופות הטמאים. מדוע? מי שיודע את התשובה, שיצביע (חוץ מטוהר...)!

dkey

New member
אמרתי לך שקראתי...

זוכר מה כתבת על המעטפה? בגלל זה הענין בחסידה
ואם לא הבנת פנה בפרטי. בקיצור, ממה שקראתי, היא חסידה רק לבני מינה ובעקרון דיי טורפת (אם כי דגים גם טורפים כך שלא ברורה לי האבחנה...) אגב, כנראה שעמים לא כל כך מהר נמחקים כמו שנוטים לחשוב. רק השבוע קראתי ששוקלים לפרק את.. בלגיה שכן שני העמים לא מוצאים עוד מכנה משותף.

אני לא זוכר

מה כתבתי לפני רגע, ואתה מצפה, שאזכור, מה כתבתי בשבוע הבא?! כשתגיע לגיל שלי...
דרך אגב גם בני אדם טורפים. אולי בגלל זה כנראה אינם כשרים לאכילה אלא אם כן יטבילו אותם בתוך דוד מים רותחים ולאחר מכן יצננו אותם בתוך מים קרים... השאלה תהיה, אם גם החתול שלי לא תהיה כשרה, כאשר היא פוחדת מהצל שלה, ואם תראה עכבר, היא תברח ממנו מרוב בהלה ופחד... מה אתה אומר?

dkey

New member
בכלל לא ברור לי ההגיון

במקום לאכול את הטורפים אנחנו אוכלים גם את הנטרפים המסכנים חסרי הישע, אוכלי העשב? חתולים שולטים!!!! אני חולה על חתולים!!! נ.ב.: המעטפה הגיעה, תודה!! ותועבר ליעודה. אתה מקסים!

אתה צודק!

כבר כתבתי לפני כחצי שנה על "חד גדיא", שבו שרשרת האירועים מצדיקה באופן מוחלט את הגדי המסכן, שלא הזיק לאף אחד, אך לבסוף נמצא כאילו הקב"ה לא צודק, כשהרג את מלאך המוות. אנו כבני אדם כנראה איננו תופסים נכון את המושגם "טוב ורע" ולכן נראה לנו, שיש הרבה רע ומעט טוב. אולי לעתיד לבוא, כשיבוא המשיח, נהיה חכמים יותר. מממ... מיאו!...
לא! זאת לא החתול שלך! זאת החתול הזקנה שלי (זקנה יותר ממני. כבר בת 16 וחצי עוד מעט...)

מנסון1

New member
בהקשר זה הנה רב שהיה דמות מופתית

וששמעתי על הנהגותיו בשואה כבר מקרובים שלי, הרב קרליבך הרב של המבורג http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=861

מנסון1

New member
והנה אתר בו מופיעות תמונות

שלו ושל משפחתו http://zachor.michlalah.edu/inquiry/arch.asp?num=134&mesT=2&month=22&sortT=1

dkey

New member
תודה.

פשוט מצמרר לקרוא כל פעם מחדש על התקופה. דעתי בנושא מאוד שונה. אני אדם לא מאמין ולכן בעיני אין מקום ליהדות ולעם היהודי. אך בודאי שאין מקום להרוג ולטבוח במי שמחזיק בדת, דעות או אורח חיים שונה.

DushCoffee

New member
חמישי ב'דוש' - ערב סרט ../images/Emo83.gif

'דוש' - מקום לבנות ובני נוער חברות יקרות, חברים יקרים, ביום חמישי הקרוב (16/08) ב'דוש', נצפה יחד בסרט - "סיפורו של מת'יו שפרד" הסרט מגולל את סיפור חייו ומותו של מת'יו שפרד, צעיר בן 21, שנרצח בארה"ב בשנת 1998 בשל היותו הומוסקסואל, ואת תהליך המשפט הטעון שניהלו הוריו של מת'יו מול הרוצחים של בנם. עוד על מת'יו שפרד ניתן לקרוא במאמרי הקהילה של "גאווה-צעירים" (בלחיצה) סרט עצוב ומרתק, מרגש ונוגע ללב הלהט"בי.
אתן מוזמנות! אתם מוזמנים! הפופקורן עלינו. וגם הממחטות...
מתי? יום חמישי הקרוב, החל מ-19:30 ועד האוטובוס האחרון (הסרט יחל בשעה 20:15) איפה? בבית "הפורום החיפאי", רח' הלל 47 הכניסה חופשית אנחנו גם כאן - [email protected]

מפגש להומואים דתיים. חיילים ביניש"ם וסטודנטים

יקירי ויקרותי מה שלומכם ושלומכן? מקווה שבסדר. שמח להודיע ולהזמין לפגישה שמיועדת ל: חיילים, בינישי"ם, וסטודנטים שהם הומוסקסואלים דתיים ושנמצאים בקו התפר בין הומוסקסואליות לדת. הפעילות בפגישה היא: חבר שהוא הומוסקסואל דתי בשנות השלושים לחייו יספר סיפור חיו, ויתמקד בחייו שקשורות ורלוונטיות לחיים שלנו כהומואים ודתיים. זה סיפור שהחבר מספר במשך 30-20 דקות, ושמספר גם לקבוצות אחרות. בפגישה תשתתף אחותו של חברנו ( שהיא מאוד מאוד גיי פרנדלי ). הפגישה תתקיים בתאריך: ב" באלול תשס"ז 16 באוגוסט למנינם. בשעה 20:00 בדירה פרטית במרכז תל-אביב. ( הפרטיות של החברים מובטחת) לפרטים ניתן לפנות לפאלפון מספר: 7809585 = 050 נשמח להשתתפותכם. באהבה אסף.

הפגישה עם הרב יובל שרלו תגובתי מס 2.

זאת היא אינה הודעה חדשה, הודעתי זאת כתבתי בעבר . הפגישה עם הרב יובל שרלו תגובתי מס 2 ו אסף זהבי 45 ו 17:04 | 16/07/07 לפני שאכתוב תגובתי הנוספת על הפגישה עם הרב יובל שרלו והרב הנוסף אשמח לכתוב: תודה רבה ל: לרב יובל שרלו= ראש ישיבת פתח תקווה- תושב הישוב אפרת בגוש עציון- מראשי ארגון רבני צה"ר- וחבר ההנהלת הארגון, לרב הנוסף= ראש ישיבה תיכונית לשעבר. שהואילו להשתתף במפגש חשוב מאוד זה. לארז ברוכי בעל הדירה היקר שהעמיד דירתו למטרה חשובה זאת. ( שלביינתים הכניס את בנו בברתו של אברהם אבינו) ל 26 החברים הצעירים "הנחשונים- הפורצים לפני המחנה" החלוצים ( כהגדרת הרב יובל שרלו), ובינהם הנהלת הפורום, ולחברים הנוספים שהשתתפו במפגש, וכך הגענו לקבוצה מרשימה בת 31 חברים שבליל כ"ו בתמוז תשס"ז 12 ביולי 2007 למנינם קבעו תקדים ציבורי וגלוי. תודה רבה רבה לכולכם. בפגישה נערך דיון פומבי ומרתק על נושא ההומוסקסואליות הדתית בחברה הדתית לאומית, ועל מקומו של ההומוסקסואל הדתי בחברה זאת. לא נאמרו חידושים הלכתיים. נאמרו אמירות חברתיות ברורות וחדות ביותר על חשיבות ברור הנושא בחברה הדתית. ועל כך שישנם הומואים דתיים בחברתנו ואנחנו חלק בלתי נפרד מהחברה. ולא ניתן להתעלם מאיתנו, וגם שמענו אמירות מאוד אוהדות לנו מהרב יובל שרלו והרב הנוסף, ועל כך שיש צורך להמשיך ולהעלות הנושא שלנו לסדר היום של החברה הדתית לאומית. כל הדיון הוקלט על קלטת רשם קול רגיל, וגם על ידי מכשיר mp3 בהקלטה דיגיטלית , והועלה על קובץ מחשב. בשלב מסויים הקלטת תתומלל ותשוכתב ועיקרי הדברים יועלו ויכתבו על קובץ "וולרלד". והם יפורסמו בפורום. השתתפו במפגש חברים צעירים שלומדים כיום בישיבות הסדר, חברים שלמדו בעבר במוסדות ומסגרות של הציונות הדתית ומסגרות דתיות, ( אין הכוונה במשפט זה שכתבתי לפגוע חס וחלילה בחברים אחרים שלא נמצאים או היו במסגרות כאלו ואם פגעתי אז אני מבקש סליחה) ההערה לגבי החברים שלומדים ולמדו במוסדות ובמסגרות דתיות נועדה להבהיר שניתן לשלב בין הומוסקסואליות ולחיים דתיים שלמים ואדם אינו צריך לוותר על חיו השלמים כהומו וכאדם שקשור למצוות לדת וליהדות. וההומוסקסואליות הינה עוד חלק באישיות שבו. והינו אדם הוליסטי ושלם. והשתתפו במפגש גם חברים שהם דתיים לשעבר ושמשפחתם דתית , ושהם נמצאים בקו התפר בין הומוסקסואליות לדת. ואכתוב מספר משפטים לחברים שכותבים בפורום ואינם משתתפים במפגשים החברתיים שאני מארגן -ומנהל, ולחברים שהינם קוראים סבילים בפורום,. אני יודע שקשה לכם- ואתם מאוד חוששים, ולמרות זאת: אתם מוזמנים להתקשר אלי ולשוחח איתי בסודיות מוחלטת, ואם מתאים לכם להצטרף לפגישות החברתיות שנערכות בבתים פרטיים באוירה דתית ומסורתית נעימה צנועה ובעיקר: בפרטיות מוחלטת וללא החשפות. אנו מבינים מאוד אותכם ולכן הקבוצות החברתיות הוקמו למענכם, ותמיד אתם מוזמנים להתקשר לפאלפון מספר 7809585 = 050 ולשוחח איתי. כאמור כפי שכתבתי. הקלטת תתמולל ותשוכתב ועיקרי הדברים יכתבו ויועלו (בלי נדר) על ידי בהודעה נפרדת. לבינתים שמרו על עצמכם באהבה אסף.

inoyh

New member
הפגישות- מזל טוב

שלום שלום, אני רוצה לברך על הפסקת בדיקת תעודות הזהות בכניסה למפגשים. טוב לפעול עניינית ויעיל. אני מאוד מקווה שאכן כך הדבר, בכל מקרה כך נאמר לי. נתראה, בעז"ה.

../images/Emo34.gifיעל דיין בתפוז../images/Emo43.gifאנשים

חברי להקת התקווה 6: עמרי, שלי, רון ועידו, יגיעו הערב בשעה 17:00 לפורום הרשמי,ויענו לשאלות גולשים. אתם מוזמנים לשרשר שאלות כבר עכשיו: http://www.tapuz.co.il/forums/main/viewMsg.asp?id=1754&msgid=103813393
ד"ר פואד עזאם מומחה במיילדות וגינקולוגיה, רופא בכיר ביחידת ה-IVF בבית החולים איכילוב יתארח אחה"צ בפורום פוריות וישיב לשאלות בנושא פריון האשה והגבר הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=180&msgid=103814493
זכויות אדם וגאווה היום בשעה 20:00 תגיע לפורום בנים בלבד, יעל דיין, סגנית ראש עריית תל אביב- יפו וחברת כנסת לשעבר. דיין תענה לשאלות הגולשים בנושאי זכויות אדם וגאווה. אתם מוזמנים להעלות כבר עכשיו שאלות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=255&msgid=103916428
דימו המכונה living dead fashion tips for murder victims., מגיע להתארח בפורום אופנה אלטרנטיבית ויענה על שאלות בתחום. האירוח יתקיים במוצ"ש החל מהשעה 20:00 ואתם מוזמנים לשרשר לו שאלות http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1360&msgid=103968915
קובי פרחי, סולן להקת Orphaned Land, יתארח הערב בשעה 20:00 בפורום מטאל, וישיב לשאלות גולשים. ניתן להשאיר שאלות בשרשור האירוח: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=58596
תחרות האיפור הגדולה: חצי הגמר
לאחר שבועיים של איפור במראה קייצי מגיעה תחרות האיפור הגדולה בפורום איפור וציורי גוף לשלבים המכריעים. בואו גם אתם לקבוע מי הן 10 התמונות הכי טובות שיעלו לגמר הגדול ויזכו בפרסים שווים!! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=413&msgid=103958367
בחרו אגדה קלאסית מוכרת, כתבו אותה בסגנון מודרני בפורום הורים לאחר טיפולים, ואולי תזכו בכרטיס זוגי להצגה בפסטיבל קסם של אגדה הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=424&msgid=103740522
מדי יום תוכלו לזכות בדיסק מתוך "השמיניה השולטת" - שמונת האלבומים החמים ביותר של קיץ 2007. לפרטים נוספים על הפעילויות ולהשתתפות, הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=58721

../images/Emo41.gif פורומים חדשים בתפוז אנשים ../images/Emo41.gif

כל מה שכשר ואפשר לאכול, בפורום שכולו אוכל כשר. בואו לדבר על אוכל, מתכונים, מסעדות והלכה יהודית http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1819
הן כבר לא So Far, הן ממש כאן איתנו. אז גם אתם יכולים להכנס לגרוב בפורום הבנות נחמה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1823
לאן לא הגיעו ישראלים בעולם? אנחנו שמחים לבשר לכם שהם הגיעו גם ליבשת השחורה. פורום ישראלים באפריקה פותח את שעריו! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1824
למה ללכת לקנות נרות כשאפשר להכין בעצמנו? הכנסו לפורום אומנות בנרות והתחילו ליצור! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1825

למעלה