(to be(log) or not to be(log ...

פאקא

New member
../images/Emo32.gif (to be(log) or not to be(log ...

כבר כמה זמן שאני חושבת על בלוג ומתלבטת. רוצה לשאול את אלו מכן שכותבות אחד ... איך אתן מסתדרות עם החשיפה? מה היו הסיבות שלכן לפתיחת בלוג ? האם אתן כותבות על מעגלי ההורות ואובדן או על נושאים אחרים? גם וגם? (יש לי עוד שאלות אבל מנסה לצמצם כדי לא להבהיל ולקבל אולי.. תשובות... :) אשמח מאד מאד לשמוע תודה פאקא

פלגיה

New member
מאחת שכותבת (יותר מאחד ../images/Emo3.gif)

בעצם נכנסתי לתפוז בשביל לכתוב בלוג, לא בשביל לקרוא בלוגים, בטח שלא בשביל פורומים וקומונות שכמעט לא הייתי מודעת לקיומן. המניע שלי בפתיחת הבלוג היה לאוורר רגשות שהיו לי. אני נפצעתי בפיגוע וסבלתי מהלם פוסט טראומתי והיה חשוב לי לאוורר רגשות. במידה מסויימת היה חשוב לי גם ליצור מודעות לטראומתיות של פציעה קלה ולדברים שחשתי. החשיפה. החשיפה היא נושא לא פשוט (אבל החשיפה קיימת גם בפורומים, בעיקר בעידן מנועי החיפוש המשוכללים). בחרתי ניק, כי לא רציתי שמעסיק פוטנציאלי יגגל את השם שלי ויגלה פוסט טראומה. זה לא מוסיף נקודות בריאיון עבודה (ולכן יש לי גם בלוג ענייני לחלוטין, על השם המלא שלי בצירוף תמונה. מעסיקים מגגלים, מוצאים, וזהו. יופי). אני מסתירה פרטים מסויימים (השם שלי, מקום המגורים המדוייק, המקצוע שבו אני עוסקת, שמות הילדים ועוד). אני מודעת שזה עדיין לא הסתרה מלאה ומי שמאוד ירצה לחקור יעלה על כל ההקשרים, אבל עדיין אלה לא דברים שעולים בשליפה מהירה. אני לא כותבת על מעגלי ההורות והאובדן. האובדן בכלל קדם לבלוג, וכמעט לא העסיק אותי בעת פתיחתו, ועל המשפחה יש לי מקומות אחרים לכתוב. מה שכותבים הוא תלוי אישיות. אפשר גם לחלק בלוג ל"מדורים" ולהקדיש כל אחד לנושא נפרד. והבעיה - שנוצרה לי אישיות וירטואלית מוכרת ועגולה. ולכן יש נושאים ועניינים שאני לא יכולה לכתוב עליהם בבלוג הרשמי שלי (אימא שלי קוראת בו, למשל). בשבילם אני פותחת ניקים בדויים, ובלוגים בדויים, ומנסה לנתק קשר ככל האפשר בין הבלוגים השונים. הערה: כשאני מדברת על הבלוג שלי זה לא הבלוג שהקישור אליו בחתימה. הקישור בחתימה מוביל לבלוג אחר לגמרי, חצי מקצועי, שמורכב מאוסף תשובות שנתתי בפורומים בארבע וחצי השנים האחרונות.

פאקא

New member
מענין...

אז בעצם יש לך בלוגיה שלמה... וברצינות, אז מי בעצם קורא את הבלוג אם את לא מפנה אליו, לא מהשם שלך ולא מהניק בתפוז? כי כמו שאני רואה את זה, אם אני לא רוצה שיקראו, אז אני יכולה לכתוב "למגרה" (או לסתם קובף במחשב) ואם אני רוצה שיקראו, אז... אני ... לא יודעת, אם זה בניק שלי, אז זה נשאר בעולם הוירטואלי וישאיר, שוב, את האנשים ה"אמיתיים" בחיי מחוץ למה שאני עוברת. ומצד שני אין סיכוי שאני מכניסה אותם, אז זה אומר לא מעט טיוחים והסתרות ואז למה לי בלוג... בקיצור אני מסתובבת סביב עצמי בעניין הזה. ו
תודה רבה על התשובה, לעשות "הפרדת רשויות" זה בהחלט פתרון טוב, אחשוב על זה... פאקא

פלגיה

New member
אני מפנה אנשים ספציפיים

כלומר שולחת קישור במסר אישי או במייל לאנשים שאני רוצה שיקראו וישתתפו. אבל לא מקשרת בצורה פומבית. ויש גם מי שמגיע באקראי, ולא יודע בכלל מי אני.

עונה לגבי שני בלוגי

איך אני מסתדרת עם החשיפה
מצנזרת. אני בהחלט כותבת בידיעה שמישהו מציץ לי מעבר לכתף, לכן יש בהחלט דברים שלא נכתבים עד הסוף או לא נכתבים בכלל. במילים אחרות, לא כותבת מה שבאופן חד משמעי לא רוצה שידעו. את הבלוג "מעגל האהבה של יואב" פתחתי לצורך זכרון. באמת רציתי ליצור מעגל אהבה שיקיף אותו ואת זכרו. וזה גם היה מטעמי עיבוד הטראומה. ולמעשה, גם דרך לעדכן הרבה אנשים שרצו לדעת מה שלומי בימים שבקושי יכולתי לדבר. את הבלוג "התגשמות" פתחתי לכבוד ההריון של המנטוס, אבל לא הצלחתי להתחיל לכתוב בו דבר, עד שההריון קצת (הרבה) הסתבך, ואז מעט העזתי. כיום אני כותבת בו על מגוון נושאים, למרות שבעיקר על ענייני "מעגל החיים" למיניהם. מאחלת לך בילוג נעים!

פאקא

New member
אני קצת בעייתית ב"אפורים"...

וצינזור כמו שאת מתארת הוא מן שטח אפור ודורש למצוא איזון כל הזמן והמון חוכמה... הלוואי, אבל לא בטוחה שאצליח בזה. תודה ! פאקא

נייטי

New member
לא כותבת בלוג ומעולם לא כתבתי

וגם מודה שלא ממש דיגדג לי העניין הזה. לא יודעת למה זה לא מושך אותי, מאוד מתאים לי דווקא כן לעשות את זה. לעניין החשיפה, אני חושבת שכל כתיבה באינטרנט היא בגדר חשיפה. אני לוקחת בחשבון שכל מה שאני כותבת יקרא ע"י מי שאני כותבת עליו ושתמיד אפשר יהיה למצוא אותי ולקרוא אותי אם באמת יתאמצו. לכן, למרות שאני ככלל מאוד חשופה באינטרנט ונדמה שאני שוטחת את החיים שלי על דפיו בלי מעצורים, בתכלס, אני כותבת רק מה שממילא לא אכפת לי שידעו. דברים פרטיים באמת (ואין לי ברבה כאלה אבל כשיש זה באמת פרטי), לא יכתבו באינטרנט בשום פונקציה, לא פורום ולא בלוג. בעיניי כתיבה באינטרנט אלא אם באמת אין לך שום דבר פרטי, היא תמיד מסוננת במידה מסויימת. כל אחד והסינון שלו והגבולות שלו אבל בתכלס, זאת כתיבה שיש עמה ידיעה שמשהוא יקרא ולכן זה לא כמו כתיבה למגירה, שהיא מן הסתם הרבה יותר כנה (לפחות אצלי זה ככה). יקירתי, בהצלחה בהחלטה, ואם תחליטי כן לכתוב בלוג, אז בהצלחה בכתיבה. מודה, מאוד מסוקרנת לקרוא אותך. נשיקות.

חייבת לציין, שגם כשכתבתי "למגירה"

או כשכותבת יומן (שזה בעיקר יומן מסע, כלומר, כותבת בטיולים) אני כותבת מתוך ידיעה שיום אחד לא תהייה לי שליטה על מי יקרא את זה, ובהחלט מצנזרת גם שם.

פאקא

New member
כן, זה נכון

אחד הדברים שמזמן כבר מטרידים אותי זה הקטע הזה שמתישהו מישהו יקרא את כל השטויות שכתבתי (במיוחד כשהייתי צעירה ו..). מצד שני אין לי לב להשמיד... אבל בגדול את צודקת, לא חשבתי על זה ככה אבל זה מאד נכון.
פאקא

פאקא

New member
דיגי דיגי..

מדגדגת לך כדי שתכתבי
אצלי יש תחום ביניים די נרחב של דברים שהם לא "סוד כמוס" (כאלה יש מעט) אבל גם לא נחלת הכלל. תחום שבפורמים אני כותבת עליו אבל אנשים שמכירים אותי ביומיום לא יודעים או יודעים ממש (ממש) מעט. אני רוצה קצת לפרוץ את החומה הזו (שאני כמובן הקמתי) אבל גם לא רוצה, בו זמנית... זה לא הגיוני בהכרח, אבל לכן אולי ההתלבטות. בסוף משהו יקרה... תודה על התגובה, פאקא

זו שאלה מרתקת בעיניי

וגם אני התעסקתי עם השאלה הזאת דווקא בתור מי שלא לגמרי מתחברת לז'אנר (מהצד הכותב). השאלה האמיתית היא למה את רוצה לכתוב בלוג. אין ספק שישמשהו תראפויטי בכתיבת בלוג, והעובדה שזה מגיע עם עיצוב ויזואלי וטקסטואלי (קישורים, תמונות, עיצוב רקע וכו') הופכת את זה לפלטפורמה עם איכות שאף קובץ לא יתן לך. ואת תמיד יכולה לפתוח בלוג ולא לספר לאף אחד עליו (ואני לא יודעת לומר אם אז אפשר למנוע שמישהו יגיע אליו במקרה). לי אישית, כשיש לי משהו שאני צריכה "לעבד" גיליתי שיותר טוב לי לספר לכמה אנשים (=חברות) מאשר לכתוב. איכשהוא החזרתיות בקול רם על מה שקרה עזר לי יותר מאשר כתיבה חד פעמית. ומסכימה עם נייטי - בטוח יהיה מעניין לקרוא (-:

למעלה