offעוגיפלצתנמשך

../images/Emo32.gif שאלה על המילה "זיון"

מה הקונוטציה שהמילה "זיון" להטיותיה השונות מעלה בכם? האם היא מכילה בתוכה גם זיון מאהבה או שלכזה מן זיון אתם קוראים אחרת?? אני מכירה אנשים שנחרדים מהשימוש במילה זיון, אני ממש לא... אני מחבבת את המילה והיא אומרת בשבילי המון
מה איתכם?

תשובה

אני אוהב את המילה "רגל אדומה". נראה לי שזיון הפכה למילה די מקובלת, כבר מזמן אינה מחרידה אנשים, לא?

שאלה

המילה זיון טובה עבורך. זאת אומרת שאם מישהו מזדיין איתך, זו גם מילה לגיטימית. ואם מישהו מזיין אותך? זה בסדר או שככה את לא אוהבת לשמוע?

תגובה..אפשר..../images/Emo9.gif

זיון...התעלסות...מאייקינג לאבבבבב ( דביק ). הכל זה סוג של אותה הגברת בשינוי אדרת... אם זה מישהו או מישהי שאת מכירה ללילה..את יכולה לקרוא לזה זיון.... מערכת ייחסים...התעלסות.. זיון בשבילי זה סקס...יש משובח יותר או פחות... חלקו עם רגש כזה או אחר... וכן..אני חרד מאוד לעובדה שזו אחת המילים האהובות עליי במיוחד..
אם פרוייד היה כאן....הוא היה מתאבד.

newKiticat

New member
אני אישית לא יכולה להתעלם

ולא לעשות הפרדה בין המילים השונות. זיון זה בדיוק זיון. לא שאי אפשר להזדיין גם כשאוהבים... יש משהו יותר חייתי בצליל של "זיון" לטעמי. אני רוצה שהוא יזיין אותי חזק... לעומת- אני רוצה שהוא יעשה איתי אהבה- חזק...?

אני גם אוהבת את הצליל החייתי שיש במילה זיון

ואם אני במצב רוח יותר נינוח אז אני אומרת "תזיין אותי" פשוט בקול יותר שקט
מתה על המילה הזאת. לא אוהבת את המילים הדביקות "בוא נעשה אהבה" איכס! אהבה מרגישים לדעתי, וכשזה במעשים זה פשוט להזדיין בכל צורה!

Just לובלו

New member
../images/Emo45.gif

אחרי אורגזמה שהשאירה אותי רועדת עם דמעות בעיניים, הוא מחבק, צוחק ושואל אותי - "ומה עכשיו?" קמה, מפנה לו את ישבני ולוחשת בשקט, אחרי שכבר לא נותר קול בגרוני - "עכשיו תזיין אותי פה, מאחורה".

newKiticat

New member
בכלל כל האקט

חייב להיות משוחרר וחופשי אצלי. נטול עכבות מוחלטות. יש משהו מחייב בצליל הזה של "לעשות אהבה". בעוד ש"תזיין אותי, אלוהים תזיין אותי!" - זה הרבה יותר רגעי, חייתי, נכון לי אישית....

Just לובלו

New member
כמישהי

שמתשתמשת בשורש המילה על כל הטיותיה, מאד אוהבת את המילה. זה קשור לאקט של כיף, הנאה טוטאלית, התמסרות של הגוף (ואם זה בא מאהבה, אז בכלל. לצערי, עוד לא יודעת מה זה ממש להזדיין מאהבה. אני בדרך לשם
) להנאות של הנפש.

bugbuster

New member
Zיין Bלשנות ו-Hיסטוריה

המילה העיברית זין משמעה נשק. כלי זין, כלי נשק. עד שנות השישים היה הביטוי < מרוץ הזיון > ביטוי רווח שמשמעו <מרוץ- חימוש.> ומפי מיטב הקריינים כראומה אלדר, או אחיה, בעל הקול המרעיש משה חובב. טקסט כמו, "שר האבן פאפא חוץ* הביע מורת רוח מהזדיינותן הנרחבת של מדינות האזור, (כלומר מדינות- ערב, י.באג) בנשק סובייטי חדיש מה שמטה את מרוץ- הזיון לרעתנו, וכולי." גם הביטו מרוץ החימוש הינו יתכן כבר הסטוריה, והמילה שנכנסה בשימוש הינה <הסלמה> במיקרים רבים. העברית כשפה מודרנית, (יסלח מי שיסלח, גם די דלה יחסית לאנגלית, רוסית, צרפתית, ערבית ועוד,) היא שפה צעירה מאוד, בקושי 120 שנה. היכן שהו במהלכן כלומר מזמנו של אליעזר בן יהודה וצפונה נחבר למילה המבטאת כלי נשק, משמעות מינית ואיבר מיני גברי ואם כזה הרי פעולתו מעבר להשתנות היא גם לZיין ומיכאן כל שאר ההטיות. על ההקשר בין סמל פאלי לגכלי נשק לכך יידרשו אנתרופולגים וסוציולוגים, כשאין חולק על היות כלי נשק <אייקון פאלי.> רבות נאמר שעברית איננה השפה המתאימה במיוחד למינוחי וליבובי אהבה וסקס ואף בשרשור כאן כבר נאמר לגבי האבסורדיות המכוחכת שבביטוי "אז בעקרון, בואי נעשה אהבה ככה, כאילו כזה, בסבבה."
לשאלתך, המילה זין > זיון להטיותיהן הן בוודאי החחזקות שבהבעות. מעניין לראות באנגלית למשל את ההקבלה, המילה FUCK וישנה אמירה מאוד חזקה לאישה כשהיא אומרת <פאקק מי.> במונחים הארכאיים, המקוריים כביכול של העברית השורש שגל נראה מוזר, והוא זה שהיה לכאורה מתאים לו השפה הייתה נוהגת על פי החלטות האקדמיה ללשון, כך שיבוודאי ישנו היכן שהוא מחקר בלשני או היסטורי כלשהו לעניין התהוות המילה זיין כמילה במדשמעות מינית. כבר העיר דן בן אמוץ ותיבדל לחיים ארוכים וטובים נתיבה בן יהודה במילון שחיברו לעברית מדוברת כיצד המונח <מרוץ הזיון> כבר הוצא אז, (שנות השבעים,) מהמינוח הרשמי. כן? ומה לגבי סוכריות חמוצות? שפעם נקראו <סוכריות מציצה?>
לי אישית היה קשה לקבל את המילה כוס. לראות לא מכבר כמה ילדים בקנין משחקים "במי יותר גיבור" ואחד מהם מכריז על עצמו, אני כוסון היה ממש מדהים לצפות לשמוע ולעכל.
*פאפא בלטה = שר החוץ המיתולגי אבא אבן זכרו לברכה.

bugbuster

New member
חחח, מקבל,

אבל תזכור שמדובר בילדים! אלה שמחקים במי יותר גיבור / גדול / חשוב ואחד מהם ככה קורא: "... מי כוסון? אני כוסון! " בגאווה שכזו!

newKiticat

New member
אני בחורה...

ומה אני אגיד לך- לפעמים גם אני נעמדת מול המראה וקוראת לעצמי "כוסית".
(הכל כדי לגרום לעצמי להשלות ביופיי הלא קיים)

למעלה