James Calvell

../images/Emo32.gif James Calvell

אולי דווקא לא כל כך OFF. בכל מקרה, לאחרונה גיליתי שבמקביל לספרו המפורסם "שוגון" לסופר הזה יש שורה של ספרים שעלילותיהם מתרחשות ביפן. אני לא יודע עליו כמעט כלום. גם לא על שוגון. גם לא על שאר הספרים כאמור. יש מישהו שקרא את ספריו ויכול לספר קצת על תכנם, על האיש עצמו ועל מידת האותנטיות והדיוק ההסטורי והתרבותי של ספריו? זאב האם קראת? בתודה, לורנס

nage

New member
אני קראתי לא מעט מהספרים שלו

רובם דוקא לא על יפן, למעשה אני לא זוכר אף אחד על יפן למעט שוגון, אלא על הונג קונג (בית האצילים, טאי-פאן) ואח"כ הוא עבר עוד קצת מערבה בסופה (איראן), הוא ידוע כאחד שמבצע תחקירים מאוד מעמיקים לפני שהוא כותב ספר. הוא התאהב במזרח הרחוק בזמן מלחמת העולם השניה, הוא היה בשבי היפנים איזה שנתיים או שלוש, והתרבות המזרחית ריתקה אותו. את הספר הטוב ביותר שלו (לטעמי) מלך עכברוש, שהפך גם לסרט מצויין הוא כתב על התקופה הזו, וזה הספר היחידי שלו שאינו בדיוני. מקווה שעזרתי במשהו.

Tonjin

New member
יש עוד ספר שלו על יפן - "גאיג'ין",

מאחר והוא ארוך יכול להיות שראית אותו בשני כרכים... ואגב מלך עכברוש, נמל התעופה (צ'אנגי) של סינגפור הוקם על חורבותיו של המחנה המפורסם.... (אם כי שמעתי שיש עכשיו גם מוזיאון איפשהו באיזור), ככה שאם יצא לך לטוס דרך סינגפור (או לסינגפור) אז היית בצ'אנגי...

למעלה