שיחרזדה

New member
שלום לכולם, פוזלת מהפורום השכן- הריון ולידה

שלום לכולם אני אמורה ללדת בן בעתיד הקרוב מאד מאד...(שבוע 39), ואנחנו כבר מנסים לארגן את הסידורים לברית, מקום כבר מצאנו וגם צלם, אבל לגבי מפעיל/ה לילדים (אירוע ביום שישי), אין לי מושג לגבי עלויות. מישהו יכול אולי ליידע אותי מה העלות של ליצנית, צעיר/ה, ל3-4 שעות אירוע ביום שישי? מדובר בכ- 15 ילדים בגילאים של משנתיים ועד 9... אשמח לתגובות על גבי הפורום או במסר. תודה מראש.

sgalgala

New member
שלום לכולן - האם מישהי יודעת במקרה?

הוצע לי לטפל בילדה בת חודשיים 5-7 שעות ביום, שלושה ימים בשבוע במהלך החורף (דצמבר-פברואר) הדבר כרוך בנסיעה בתחבורה ציבורית מתל אביב ליהוד (סה"כ כשעה מבית לבית). אני בת 33, משכילה, בעלת גישה טבעית לילדים ומנוסה עימם (ואוהבת אותם מאד... ) . מהו השכר אותו עליי לבקש בתמורה (בתוספת נסיעות) ? האם נהוג לשלם פר שעת עבודה או שכר גלובלי? עליי להחזיר תשובה תוך מספר ימים - כך שאשמח לכל תגובה מצידכם!! תודה מראש וסופ"ש נעים...

מים לתינוק

שלום. מותר להרתיח לתינוק מים בקומקום אלומיניום או שזה חייב להיות קומקום נירוסטה/קרמי/חשמלי? תודה

תעבדי רק לפי שעות

זה טוב לך ולמעסיק - אף אחד לא מרגיש מרומה. ואני כותבת את זה כמי שמכירה את שני הצדדים. שכר גלובלי מקורו בשכר לאנשים בתפקידי מפתח ובכירים (למרות שלדעתי אין תפקיד יותר בכיר וחשוב ממי ששומר על גוזלנו). לדעתי תבקשי 25 ש"ח לשעה לשמונה שעות ראשונות ומעבר לכך 35 ש"ח לשעה. נסיעות - תבקשי לפי העלות של נסיעה באוטובוס + 20 ש"ח לשעה ביטול זמן נסיעה (אגב אם לא מסכימים ל- 20 ש"ח הללו לא נורא - הם לא חייבים לשלם). תבקשי הכל כתוב. לא לשכוח שמגיע לך חופשה או פדיון חופשה לפי חוק (10 ימים למשרה מלאה של 5 ימים בשבוע). כלומר אם את עובדת 60% משרה במשך 3 חודשים מגיע לך פדיון חופשה של יום וחצי.

לא מכירה המלצה על סוג כזה או אחר

של קומקום. יש כאלה שעדיין משתמשים בכלי אלומיניום?

sgalgala

New member
הי בלה

קודם כל תודה על התשובה המפורטת והמלאה באינפורמציה חשובה. מכיוון ששעות העבודה יהיו כ-6 שעות - ורק שלושה ימים בשבוע אינני יכולה לבקש 35 ש"ח על מעבר לשמונה שעות,- המשרה מוגדרת מראש כפחות מכך חשבתי שגם עקב נסיוני עם ילדים וכן עקב שעות הנסיעה הארוכות (ת"א- יהוד) - לבקש 30 ש"ח לשעה - האם זה סביר? באמת יש דבר כזה- ביטול זמן נסיעה? האם זה מקובל לשלם למטפלת? (הבנתי שהם לא חייבים, אך האם זה נהוג?) באמת לא חשבתי לבקש הכל כתוב- כיוון שמדובר בחברה, אך את כנראה צודקת שזה כדאי בכל מקרה. תודה שוב על הנכונות, הסבלנות והתשובות!!! סגלגלה

בוליפלג

New member
30 שקלים נשמעת דרישה הולמת,

השאלה היא האם הצד השני יוכל או יסכים לשלם. בהצלחה

sgalgala

New member
כן, זו השאלה הגדולה...

מצד שני,היא ביקשה אותי, וחשוב לה שאני זו שאשמור על הקטנה... כך שאני מקווה שזה יסתדר. אנחנו חברות, ולכן זה לא תמיד נעים להעמיד בינינו ענייני כסף ומו"מ. תודה, בולי ושבת שלום

sgalgala

New member
חוצמזה...

אתמול הייתי ביום הולדת של חברה - ומכיוון שנכחו בה כמה וכמה חברים מהקהילה ההומו-לסבית (כולל כלת יום ההולדת) שיחקנו בדיוק את המשחק של בחירת שם של דראג לפי שיטת "החיה הראשונה שלי+רחוב ילדותי" יצאתי "שינקין הגלילית"...
אז זהו, הצחיק אותי לראות את החתימה שלך, כשיום לפני כן שמעתי על כך לראשונה... מדליק!!

בתאום עם המעסיק

תחליטו על גובה השכר לשעה. כזה שתוכלו להסכים עליו. אחר כך תחשבו את השכר החדשי לפי מספר השעות בחודש. אם יחול חג, לא תשארי ללא הכנסה. כך מקובל .

העקרון של שכר חודשי חשוב במיוחד בטיפול בתינוק

כי לפעמים, במיוחד כשמדובר בבן בכור, האם מחליטה לעתים קרובות להשאר אתו בבית, ואז, אם אין לך שכר חדשי, את מחויבת למקום עבודה שאינו נותן לך למעשה תעסוקה ושכר.

../images/Emo63.gif פטוניה - אי המלצה ../images/Emo10.gif ../images/Emo63.gif

מתוך הכריכה האחורית: "פטוניה, האוזה הטפשונת, מוצאת ספר ומחליטה שאם הספר בידה, היא ודאי מאד חכמה. פאטוניה רוצה לעזור לחברים שלה ונותנת עצות שגויות ומשעשעות לכל החיות בחוה" ספר שנראה בעל פוטנציאל, המנסה להעביר את המסר שבשביל להיות חכם ולייעץ צריך קצת יותר מאשר להסתובב עם ספר תחת ידך (או כנפך במקרה של האוזה), אבל... משהו בספר מפוספס. הסיפור לא זורם, השפה והתחביר לא סגורים עד הסוף (דבר שיכול להיות קשור לאיכות התרגום, אך בסופו של דבר אני קוראת את הספר בעברית לילדים ולא בשפת המקור). הדוגמאות שבסיפור לעצות השגויות של האוזה אינן מתאימות לילדים קטנים ואינן משעשעות. אצלינו בבית קוראים הרבה ספרי ילדים, חלקם טובים מאוד, חלקם נחמדים וחלקם כאלו של לקרוא פעם אחת ולהחזיר לספריה. את פטוניה, אני לא אקריא אפילו פעם אחת.

מי מתמצאת קצת באופיס - צריכה עזרה בעיצוב הזמנ

היי זקוקה לעזרה בפיניש של עיצוב הזמנה ליום הולדת של הנסיך שלי אשמח אם מישהי תמסרר לי כדי שאוכל לשלוח לה תודה

gallish

New member
את מוזמנת לשלוח לי ../images/Emo13.gif

ולכתוב לי כמובן בדיוק מה את רוצה....

../images/Emo22.gif../images/Emo32.gif../images/Emo22.gifהתתיעצות משקפיים

הי בנות, ההתייעצות בשבלי...הלכתי לאופטיקאי אחרי שנים שלא הייתי (והאופטיקאי שלי שליווה אותי פרש אחרי 40 שנה במקצוע
) להתאמת משקפיים. אני מרכיבה משקפיים מגיל 4 ומרכיבה עדשות מגע מגיל 13. ישל י מס' גבוה והבדלים גדולים בין המספרים בעיניים. מכיוון שאי אפשר (עקרונית) לסמוך רק על העדשות כי יש דלקות מידי פעם וכו', החלטתי שהגיע הזמן לעדכן את המס' ויצא משהו משהו - עין אחת 7.5 ועין שניה 12.5 (בערך כן?), בקיצור בחרתי מסגרת והכל טוב ויפה ואז הגענו לדילמה האמיתית - המחירים של העדשות למשקפיים(!), ממש ממש יקר...מכיוון שאני לא הולכת להשתמש במשקפיים כדבר מרכזי, אני לא יודעת אילו עדשות לקחת. האם מישהי מבינה בזה? יש מזכוכית ויש מפלסטיק וטווח המחירים הוא לפי עובי העדשה. ככל שהיא דקה יותר כך המחירים ק'ופצים ומגיעים עד 1700 שקל. הכי פשוט זה מזכוכית בעובי 1.6 (אאל"ט) אבל המוכרות המתאמות טוענות שזה קצת כבד ויוצא מעט עבה...אני טועה עד כמה ואם בתור אופציה לימי דלקות ועייפות זה מספיק או להשקיע. בעובי הזה זה 360 שקלים והעובי אחריו 1.7 , המחיר קופץ ל960 (!). אשמח למבינות, כי אני בדילמה מיום רביעי ועוד לא חזרתי עם תשובה אליהם......

למעלה