למדו לקח
אתמול באתי לקחת את משכורתי (כמה מאות שקלים) על שבוע וחצי של עבודה שפוטרתי ממנה, כשהגעתי לקחת את הכסף התחיל וויכוח ביני לבין המעסיקה על מס' השעות בהם עבדתי, היא התעקשה שעבדתי פחות משלושים שעות ואילו אני, שבידי היו רישומים מדוייקים של השעות בהם עבדתי טענתי ההפך. היא צעקה עליי שאני מרמה אותה, שהוספתי שעות, שהיא תתבע אותי, שגרמתי לה הפסדים כספיים, לקח לי שעה וחצי (בעזרת הבן שלה ובעלה) לגרום לה להבין שהיא חישבה את משכורתי הסופית לא נכון, טעתה בשכרי לשעה ( 16 ש"ח במקום 17.80) ולא ספרה את השעות בהם עבדתי לא נכון. אפילו שהראינו לה שהיא טועה, היא המשיכה לאיים בתביעה ובפיצוי כספי מצדי, לבסוף היא שלמה לי, אך רק לאחר שוויתרתי על חצי שעה של עבודה עליה היא התעקשה שאני משקר. מה הלקח ולמה אני מספר לכם את זה? לרשום את השעות לעצמנו זה לא מספיק, חשוב לרשום את השעות בגמר העבודה ולהראות את רישומן למעסיק\ה כדי שיחתום עליהם, המעסיקה איתה עבדתי הגיעה למצב של כמעט טירוף, אם לא הייתי נחוש ודרשן היא לא הייתה משלמת לי, כל זה היה נמנע אם מלכתכילה הייתי מחתים אותה על שעות העבודה שלי, שם לב שהסדרי השכר מסודרים וידועים ובעיקר מבין ויודע בעצמי את חוקי העבודה לנוער (כמו שאסור לנכות לנוער כסף מהשכר, לתבוע או לאיים). בסופו של דבר קיבלתי את הכסף במלואו, אבל נשארתי חשדן ובהרגשה לא טובה, וגרמתי לבנאדם כעס והבאתי אותו למצב מאוד רע.