אני אשרשר לכאן
אבל אתייחס למה ששניכם אמרתם 6%דבר ראשון הפרש זה לא הפרש קטן בכלל, בהפרש דומה היו ה'מהפכים' שהזכרתי קודם שנית שטי, אל תיעלב בשם הצרפתים במטותא, זה לא היה אישי. אמרתי את זה על אנשים בכללותם, לא רק על הצרפתים. כנראה שאני יותר ציני ממכם במחשבה שלי על טבע האדם, אלא אם כן, אתם סבורים שהצרפתים באמת הרבה יותר מעמיקים מכל שאר העולם (ואז זה מסביר הרבה מאוד דברים...) אגב, אם התודעה הפוליטית של הצרפתים כל כך מתוחכמת לטענתכם, כיצד אתם מסבירים את העובדה ש LE PEN קיבל מעל 10% (ובבחירות הקודמות מעל 20%)? האם גם מאחורי זה עומדת משנה פוליטית מעמיקה? האם אתם גם טוענים שאחוז כל כך ניכר מהצרפתים הוא פאשיסטי גיזעני ואנטישמי? מדאיג מאוד... כמובן שזה לא המצב- אנשים הולכים אחרי סיסמאות לא מתוחכמות וקל להם להאשים את הזרים באבטלה (בכתבה משעשעת שקראתי לפני הבחירות ראיינו איזה שני כפריים תומכי לה פן שבאיזור שלהם אין בכלל זרים, מה שלא מנע מהם להאשים אותם באבטלה) לגבי, האנשים שדיברתי איתם אלה היו בעיקר חבר'ה צעירים. המורה שלי לצרפתית בלונדון, שחקנית בתחילת דרכה. שני אחים בניס, בתחילת שנות העשרים. אחד מלצר ואחד מובטל ועוד בחור פריסאי בסוף שנות העשרים לא ברור לי למה השפה משנה כל כך, אבל אני משוכנע שלא היית מעלה בדעתך חס וחלילה להתנשא על יכולת של ההבעה של צרפתים באנגלית או שלי בצרפתית. בסופו של דבר כולם דיברו על הכלכלה, על הקושי למצוא עבודה, ועל החוויות שלהם באנגליה בה הרווחה הכלכלית הייתה מאוד בולטת, ויותר משדירתי איתם על הדיעות הפוליטיות הפרטיות שלהם (כאן זה נחשב למשהו שלא מאוד מנומס לשאול), שאלתי אותם על מה לדעתם "הצרפתים חושבים" גם אם רויאל היא ביצועיסטית מעולה אני לא חושב שזה יעזור לה או למפלגתה. כאשר הדיעה הכללית היא שצריך רפורמה (קרא: שינויים מרחיקי לכת) אנשים לא נוטים לתת את קולם לאיזה ביורוקרט מוצלח ונבון במיוחד אלא למי שנתפס בתור זה שיביא את השינוי. שוב אני חוזר ואומר, כי נדמה שפיספסת את זה בפוסט שלי, שאני לא מנסה לטעון שזה מייצג אמת כלשהיא, אלא רק את הדימוי שיש לאנשים ולנירוונה: אני מסכים איתך לגמרי שיש היבטים מאוד מדאיגים בדיעות של סרקוזי. להזכירך השוויתי אותו לת'אצ'ר, אחת המנהיגות היותר חשוכות שהיו באירופה בעשורים האחרונים, ולא חסרות התבטאויות מזעזעות שלה (או שלו) לא יפליא אותי בכלל אם בתקופתו תהיה נסיגה בתחומים הומנטירים רבים, ואין לי ספק שלפחות חלקית הוא נישא על גלי תמיכה כתוצאה משינאת הזרים (קרא: שינאת ערבים ושאר לא לבנים) המתגברת בצרפת ובאירופה כולה מצד שני, באופן קצת פטאליסטי, אני חושב שיכול להיות שהוא רע הכרחי. שלב שצרפת צריכה לעבור בדרך לעתיד יותר טוב (קרא: עתיד שאותו הצרפתים מאחלים לעצמם), באותו אופן שקשה לדמיין את אנגליה של היום ללא הרע (אבל גם התועלת) שבתקופת ת'אצ'ר