תוכנה

הדס ח

New member
../images/Emo32.gifתוכנה

מי יודע איך מוצאים תוכנה שנקראת OCR? תודה הדס

eliyhu

New member
OCR

אני קבלתי אותה עם סורק , אבל לא משתמש בה כמעט היא לא משהו אמורה להפוך טקסט סרוק למסמך שניתן לתיקון אמי

הדס ח

New member
כן..

קיבלתי ממישהו דיסקט עם התוכנה ועליו כתוב שצורף לסורק של HP .... הסורק שלי הוא UMAX ולכן אני לא בטוחה שיעבוד.... האם זה באמת משנה? האם יש כזאת תוכנה מותאמת גם לסורקים אחרים? הדס

wow1

New member
כמדומני שיש OCR לעברית ו- OCR

לאנגלית, כל תוכנה עומדת בפני עצמה. איל.

Melitz

New member
ה-OCR כגרסה חופשית (ודי עלובה) מגיעה בדרך כלל ביחד עם התוכנות הנלוות של הסורק כך שעדיף שתחפשי (זה מגיע בדרך כלל על דיסקט ולא סידי) בין התוכנות שהגיעו עם הסורק שלך, אם לא תצליחי, תשלחי לי את הדגם של הסורק ונראה מה אפשר לעשות. בכל מקרה, מנסיון, ה-OCR המיועד לעבוד עם עברית (זה שהופך מסמך סרוק בעברית לקובץ Word עברי) והמגיע עם הסורק, אינו שווה הרבה, ה-OCR הטובים והמקצועיים עולים הרבה (1000 דולר וצפונה) אלי

הדס ח

New member
אלי

הסורק שלי הוא מתוצרת UMAX והתכנה היחידה שהגיעה איתו היא התוכנה המאפשרת סריקה ועיבוד של התמונות. איפה אפשר לבדוק לגבי תוכנה טובה? הדס

Melitz

New member
OCR מה הדגם של ה-UMAX ? אני שואל מכיוון שלפי מה שזכור לי, הסורק הישן שלי שגם הוא UMAX הגיע עם תוכנת OCR ואם אמצא אותה אוכל לשלוח לך באימייל הדגם הוא חשוב מכיוון שהתוכנה כוללת דרייבר ייחודי לדגם ואם את מתקינה אותה כשהסורק שלך הוא מדגם שונה, את עלולה לצפות לבעיות שונות בהדפסה ועוד. בכל מקרה גם תוכנת ה-OCR (שכנראה) ברשותי היא תוכנה חופשית שלא שווה הרבה (כאשר סרקתי בעבר דף בעברית נקי לחלוטין עם טקסט בלבד, הקובץ Word שנוצר הכיל אולי 50 אחוז מהטקסט ואם הדף אינו נקי לחלוטין ומכיל קשקושים או קוים כלשהם, התוצאות הם יותר גרועות. לגבי תוכנה טובה = מקצועית, החברה היחידה לפי מה שידוע לי שעוסקת ב-OCR מקצועי לטקסטים עבריים היא ERA, קישור מצ"ב בו את יכולה לראות את רמות המחירים כאשר לפי מה שבדקתי לפני מספר חודשים עם מישהו מהתחום המשתמש בתוכנה, הגרסה היחידה ששווה היא הגרסה המקצועית שמחירה 4975 ש"ח והשאלה אם שווה לאדם פרטי להשקיע בכך, יש אגב כאלו שנותנים שירותי סריקה מקצועית לקובץ Word וגובים מחיר פר עמוד אלי

motyka

New member
יש בעברית שלוש תוכנות OCR

הכתוב כאן הוא דיעה אישית שלי, על פי נסיון שלי. הי-טקסט באה בחינם עם סורקים מסויימים, ושווה בערך את מחירה. אותיות של חברה בשם קוטב טכנולוגיות, עושה עבודה יותר טובה, התמיכה הטכנית שלהם אדיבים, באה חינם עם מספר מועט של סורקים ואם קונים אז מתאימה לכל הסורקים. ליגטורה - התוכנה היחידה שממש מקצועית, מאד יקרה, אבל עושה עבודה נפלאה. מתאימה לכל מי שסורק כמויות.

Melitz

New member
לגבי ליגטורה אני מסכים אך גם היא יקרה להחריד, את "אותיות" של קוטב, קיבלתי עם הסורק שקניתי והיא היתה די קטסטרופה, כשהתקשרתי אליהם, הוצעה לי באמת הגרסה הלא חופשית בכמה מאות שקלים אך גם עליה לא יכלו להתחייב על זיהוי טקסט עברי ביותר מ-50 אחוז מהדף הסרוק.

motyka

New member
מחיר הוא פונקציה של איכות

ליגטורה לא נועדה למשתמש הביתי. והביצועים שלה מצדיקים את המחיר לכל ארכיב / ספריה / משרד וכו'. הגרסא בתשלום של אותיות די טובה, לי יש אותה והזיהוי סביר ואפילו יותר. אם הקלט וא דף מודפס ממדפסת בגודל 14 באחד הפונטים המקובלים - הזיהוי עובד את ה 90 אחוז (יש בעיה עם קווי מסגרת ואנגלית משולבת). בסריקה מעיתון יומי מצהיב מגיעים ל 50-60 אחוז.

הדס ח

New member
ליגטורה

קיבלתי דיסקט של ליגטורה, ועליו כתוב שהוא מגיע עם סורק של HP.... כשניסיתי לפתוח היתה אזהרה שהגדרות האינטרנט עומדות להשתנות..... אני לא אוהבת איומים כאלה.... ולכן מיד סגרתי...... האם כדאי להמשיך? איך אוכל להחזיר את המצב לקדמותו אם זה לא יעזור? הדס

עדנה4

New member
זה מעניין, אולי כדאי להתייעץ עם

פורום המחשבים. הקולגות שלנו בתפוז. מישהו שמה בטח יודע. עדנה

למעלה