תהיות על כסף

passioneta

New member
../images/Emo32.gifתהיות על כסף

אז כמו שאתם יודעים אני מתחילה לעבוד שבוע הבא וזה אומר שפתאום "יש לי זכות" לבזבז. אבל בעצם, רוב הקניות שלי נעשו בגלל העבודה: בגדים שאני לא אוהבת, איפור ועגילים להשלמת ההופעה, תספורת וכו. וכמובן שוקולד כדי לנסות להרגיש פחות רע. אבל כל זמן שלא עבדתי רוב הדברים האלה לא חסרו לי. ובעצם אם אהפוך לסטודנטית, למשל, אוכל להוציא הרבה פחות כסף ולחיות ברמת חיים יותר נמוכה אבל אולי יהיה לי יותר כף? עם שיער ארוך ושרוול משוק הפשפשים - אן שאני סתם מתגעגעת לגיל 14... כמובן שנחמד לקפוץ לחו"ל כשרוצים אבל האם זה חשוב בשביל להיות מאושרים?

הפלא ה8

New member
את לוקחת את זה קשה מדי לדעתי...

את חוזרת לעבודה, כשכירה. העסק שרצית להקים נמצא ב HOLD. תהני מההווה! תכנס משכורת קבועה כל חודש, יש יציבות כלשהי... תקני בגדים שיהיה לך נוח בהם, לא רק בגדים שיראו יצוגיים - עם כל הכבוד לכולם - אם את מרגישה בנוח בבגדים שאת לובשת, את גם תקריני את זה החוצה. אז בגדים מחוייטים פחות נוחים, אבל גם בהם אפשר למצוא כאלו שיהיו כן נוחים או לקנות בגדים פחות מחוייטים אבל עם שיק מעניין, לא המוני ומרשים לא פחות. מה שאת מתארת כחיי סטודנטים - זה פשוט ההרגשה הזו של הנוחות שחסרה לך כל כך אולי. וכן - לקפוץ לחו"ל כשרוצים ובלי לחשוב יותר מדי ובלי להצטמצם ברמת החיים עד שיהיה מספיק כסף לטיולון בחו"ל - אם זה לא אושר, מהו אושר?!!! בקיצור - תהני ממה שיש! תעשי לך את ההווה נוח וכייפי וקחי כבר את עופר ללונדון !

3שרונית

New member
אם את לא אוהבת אל תיקני

תלבשי מה שנוח לך. יש סטודנטים שמתלבשים גם במותגים. זו רק שאלה של מה את אוהבת ומה עושה לך כייף...הוצאות תמיד יהיו....

את יודעת..זה נושא שגם אני

תהיתי עליו הרבה פעמים....והמסקנה שלי היא שכדי להיות מאושר בעבודה צריך שלושה דברים 1) שתרגיש שאתה מנצל את הכישורים שלך בצורה לפחות סבירה (לא "מבוזבז") 2) שמישהו יעריך את מה שאתה עושה (פידבק חיובי) 3) שלא תרגיש מנוצל מבחינה כספית אני לא חושב שצריך הרבה כסף בשביל להיות מאושר - זה יותר איך אתה יודע להתמודד עם מחסור. אני גדלתי בבית שאף פעם לא היה בו שקל מיותר. להורים שלי תמיד היה את האוטו הכי ישן מכל החברים שלי בכתה, היה לנו טלויזיה שחור/לבן שנים אחרי שלכולם היתה צבעונית (ובסוף קנינו צבעונית רק כי אני ואחותי תרמנו חצי מהסכום מחסכונותינו), לא היה לנו וידאו ושאר סמלי סטטוס וכו' - לא שהייתי ממש עני אבל היתה באוויר חרדה בעניני כסף ואני בטוח שזה השפיע עלי כי כשהלכתי לאוניברסיטה הלכתי ללמוד מקצוע יחסית מכניס ומשכורת טובה היתה תמיד אחד השיקולים החשובים לי. תמיד קינאתי באנשים שגם אין להם כסף וגם הם יודעים לעשות אידיאליזציה של העוני עד שהמחסור הופך לכל כך רומנטי שאתה מתחיל לקנא בהם. בגלל זה אני חושב שצריך לדעת להתמודד עם מחסור יותר משצריך לדעת להרוויח כסף. זהו....לא אוהב בד"כ לכתוב הודעות כאורך הגלות אבל היה לי הרבה מה להגיד על זה... תהני בעבודה החדשה :)

passioneta

New member
ב שלושת הקריטריונים

שהזכרת - העבודה החדשה תעמוד, נראה לי. גם אני גדלתי בבית שחסכו בו כל גרוש (ההורים שלך אקדמאים, במקרה?) אני פשוט לא שמחה על העבודה החדשה כמו שאני אמורה לשמוח ומנסה להבין למה. עוד לא הבנתי למה כדאי לי לקחת אותך ללונדון (פרח זה תמיד טוב אבל לא מספיק)

3שרונית

New member
"מבחן הראי"

זה בעצם אומר שכל אדם לפני כל דבר צריך לבחון את עצמו בשלושה פרמטרים 1. האם אני רוצה לעשות את מה שאני אמור לעשות ? 2. האם אני אוהב לעשות את מה שאני אמור לעשות? 3. האם אני יכול לעשות את מה שאני אמור לעשות? זה עובד לא רע, שווה לנסות...

3שרונית

New member
לא רע , לא רע

את לא רוצה לעשות את העבודה כי את מעדיפה לפתוח עסק עצמאי, אבל את אוהבת מה שאת עושה ויכולה לעשות את זה. 2 מתוך 3 זה לא נורא בכלל... אז תסתכלי על זה כעוד משהו שחייב לעשות ע"מ להגיע למטרה. תחשבי על זה כתקופת לימודים, משהו זמני...ירידה לצורך עליה.. אני בטוחה שבסוף תגיעי למטרה. בהצלחה

נימשון

New member
למה כל כך קיצוני../images/Emo35.gif

את לא יכולה לשלב בין בגדים שאת אוהבת ומראה יצוגי

passioneta

New member
לא ממש

זה לא שאני לא אוהבת את הבגדים האלה רק שפתאום אני מרגישה שאני חוזרת ל"מדים": השיער תמיד מסודר, בגדים מחויטים, איפור תואם ואביזרים כמו שצריך. אני אראה טוב וארגיש נוח, אבל פתאום בא לי שיער ארוך ופרוע, שרוואל, סוודר מחבק ונעליים בצבע מטורף....יותר ענין של מצב נפשי מאשר של נוחות...

בארץ הקוד לבוש כל כך חשוב?

תמיד יש כמה שבאים עם שארוול ונעלי בית....נראה לי שמתרגלים וסולחים להם...

אני יודע..לקחתי דיסק און קי והעתקתי

ממך...עכשיו אני עובר על כמה עבודות שלך בקורס יעילות של חישובים...דווקא נחמד..:)

אני עשיתי את הקורס הזה

וזה לא ממש הפך אותי ליעיל....וגם לא למחושב :) וחוצמזה את אולי לא יעילה אבל את מענינת וזה הרבה יותר חשוב בפורום הזה.

תראי אותי (דוגמא לא טובה)

יש לי עבודה מאוד נחשבת (לא רוצה להשמע שחצנית) אבל... כשקר לי אני יכולה לבוא לעבודה עם טרנינג, בתנאי שאין לי ישיבות באותו יום. אני כמעט ולא מתאפרת כי זה פשוט לא אני. ואם לא בא לי להסתרק בבוקר אני לוקחת ג'ל, מותחת את השיער אחורה ועושה קוקו. זה נראה מסודר וזה מספיק. אומנם אצלנו אין קוד לבוש, אבל לפעמים אני מגזימה, כמו שבקיץ הגעתי עם כפכפי אבצע והעירו לי. אבל בגדול את יכולה למצוא כל מיני טריקים שיעזרו לך להתלבש יותר בסבבה.

passioneta

New member
זה לא בדיוק ככה

זה לא בדיוק שיש קוד לבוש. אבל כשאשה שנראית צעירה (בד"F חושבים שאני בת 32 ולפעמים גם 26) נכנסת לתפקיד בכיר יחסית בעולם גברי היא (אני) צריכה ליצור את התדמית הנכונה וחלק מהענין זה מראה חיצוני. ברור כשזה אחרת כשמכירים אותך. זה גם אחרת כשאתה בפיתוח או כשאתה גבר או כשרואים עליך מה הגיל שלך. בכל מקרה הבעיה היא לא ה"תחפושת" אלא מין הרגשה כזו של "בעצם בשביל מה כל הכסף הזה אם הוא לא עושה אותנו מאושרים"...

למעלה