תאחלו לי בהצלחה

אור לנו

New member
../images/Emo32.gifתאחלו לי בהצלחה

מחר מתחילה לעבוד אצלי בגן בחורה צעירה עם פיגור קל, לקחתי אותה כפרוייקט אישי שלי אחרי שהתרשמתי ממנה ומהמוטיבציה שלה. אני מקווה שההורים בגן יקבלו אותה כמו שהיא ויצליחו לראות את הטוב שבה מעבר למראה החיצוני, עשיתי להם הכנה ואם אצטרך אביא גם את החונכת שמלווה אותה ואני מקווה מאוד שזה יצליח ותהיה כימיה טובה בינה לבין ההורים. לגבי הצוות שלי אני לא דואגת - הן רגילות ל"שגעונות" שלי וגם לגבי הילדים אני לא דואגת - הם רק יפיקו מהעניין לדעתי.

המון בהצלחה שיהיה לכל הסובבים../images/Emo98.gif

מאחלת שתעשו דברים יפים וטובים לילדים אני מקווה שההורים יתרגלו ויראו בה כדבר חיובי

גאמי

New member
אור לך תקשיבי זה נפלא....

גם לבתי כאשר היתה פעוטה עדיין היו בגן עובדות עם פיגור וזה היה נפלא השילוב שלהן והתרומה שלהן לילדינו ובכלל. המון הצלחה

vered73

New member
כל הכבוד. וזה לא קשור לזה שאני אמא

לאוטיסט. זה קשור למי שאני לפני שנולד. איך כמוך. כל הכבוד.

אור לנו

New member
חשבתי על זה די הרבה זמן...

האם אני עושה את זה בגלל שיש לי ילד אוטיסט? הרי ברור לי שהאנשים ש"אוהבים" אותי יגידו שזו הסיבה אבל אני יודעת שגם אם לא היה לי ילד אוטיסט הייתי עושה את זה כי זו מצווה בעיניי. אני גם לא עושה את זה מתוך רחמים אלא מתוך מחשבה שלכל אדם מגיעה הזדמנות בחיים. ברור שאני לא יפת נפש ואם זה היה אדם עם עבר בעייתי מבחינת ילדים לא הייתי עושה את זה - הרי אני לא מחפשת צרות בכוח (יש לי מספיק - ע"ע שרשור הקיטורים שגאמי התחילה) אבל מה פשעה של הבחורה? היא גדלה בסביבה נחשלת ולא תומכת, חלק גדול מהזמן היא "בילתה" במוסדות וזה מה שיצא ממנה. כאשר התקשרתי אליהם - בעקבות מודעה שהם פרסמו באחד הפורומים, אמרה לי העו"ס שזה מדהים בעיניה שאני מסכימה לקחת בחורה כזו לעבודה ולי זה בכלל לא ברור - למה לא? למה לא לתת צ'אנס? אולי היא תהיה הבחורה הכי מדהימה בעולם עם ילדים? למה מראש לפסול אדם בגלל העבר שלו, הרי מדובר בעבודה פשוטה יחסית, אמנם עם הרבה אחריות אבל כשעובדים בצוות תמיד יש גיבוי של אנשים אחרים. אני מקווה שההורים יקבלו את זה כמו צריך, סה"כ כשסיפרתי להם קיבלתי תגובות טובות חוץ מכמה "נשמות" שיש כל שנה בכל גן שלא משנה מה - תמיד יהיה להם מה להגיד.

לאור לנו,

אני חושבת שמה שאת עושה זה דבר מאוד חשוב, ואני מקווה שיקומו עוד אנשים בעקבותייך ויעשו מעשה. רק לא הבנתי את המשפט: "למה לפסול אדם בגלל העבר שלו?" אם לבחורה יש פיגור קל, אז אין לה עבר, יש לה הווה. ואת מכניסה לגן שלך בחורה עם הרבה הווה של פיגור קל וזה ממש בסדר. לעומת זה, הייתי פוסלת אנשים עם עבר, שלא החזיקו במקומות עבודה, שהרביצו לילדים שטיפלו בהם, שעזבו באמצע היום או התקופה ללא טיפת אחריות. ויש כאלה לא מעט ואין להם טיפה של פיגור.

אור לנו

New member
עמליה - הכוונה שלי הייתה

שאנשים מסויימים יפסלו אדם בגלל העבר שלו. במקרה הספציפי שלי רק מהשיחה שניהלתי עם הבחורה ועם הצוות שמלווה אותה התרשמתי שמדובר בפיגור סביבתי. אני לא אפסול אותה בגלל שמזלה לא שפר עליה זה ברור וחבל לי שאחרים (לא כולם כמובן - אני לא רוצה לעשות שום הכללות) חוששים בגלל סטיגמות. כתבתי גם שאם היה מדובר באדם עם עבר בעייתי עם ילדים ברור שלא הייתי מעסיקה אותו.

אני חושבת שאת נהדרת ../images/Emo13.gif

וגם אם את עושה את השירות הזה עבור אותה בחורה, מתוך החוויה שלך, כאמא המגדלת ילד מיוחד, זה בכלל לא פוסל את העיקרון היפה בבסיס של הנכונות הזו לשלב בעלי צרכים מיוחדים בעבודה. אני מאד השתניתי לטוב ולרע, בעקבות חווית האמהות השונה שלי, ומבחינה מקצועית, גם שיניתי מאד את הגישה שלי. אני בהחלט חושבת שחווית האמהות הזו מעצבת את כולנו ויוצרת בנו יותר נכונות לקבלה ורגישות גבוהה וטובה יותר, כלפי אנשים עם צרכים מעט שונים. כל הכבוד לך ואני מאחלת לך ולבחורה המון הצלחה!! גם אם ההתחלה לא תהיה לגמרי קלה- יתכן שדווקא המאפיינים שלה, יאפשרו לה להיות אהובה ומוצלחת עם הילדים. שולחת לך חיבוק, תלמה.

טל 0 0 0

New member
בהצלחה לה ולך.

כשגל היה בן שנה , ועדיין לא אובחן, הוא היה בפעוטון רגיל שעבדה בו, באופן קבוע וכאחת מהצוות, בחורה עם פיגור קל. החיבור בינהם היה מדהים. היא נקשרה אליו מהרגע הראשון ו"אימצה" אותו ובעיניו - היא היתה הפייבוריט . אהבה מהרגע הראשון. הוא כל כך אהב אותה. אחר כך, כשאובחן, פתאום חשבנו שאולי החיבור הזה לא היה סתם. אני חושבת שהיה לה קל להגיע אליו ואולי למצוא בשונות שלו משהו ממנה. הקשר בינהם היה כל כך יפה, ואנחנו דאגנו מאוד להחמיא לה עך כך. לאחר שעבר מסגרת הזמנו אותה והיא באה לבקר אצלנו בבית. כל כך התרגשה. גם היום, כשרואה אותי לעיתים רחוקות כולה התרגשות ואני תמיד מספרת לה על ההתקדמות ועל שלומו. הרבה דברים טובים יכולים לצאת מה"אימוץ" הזה שלך, אור.

כל הכבוד לך

בני היה בגן שהבת של המנהלת עם פיגור עבדה עם הילדים וזה היה ניפלה, היא התחברה לילדים והילדים האהבו אותה מאד בהצלחה

laura ashley

New member
וואלה,מעשה חשוב ויפה עשית

והכי מוצאת חן בעיני הצניעות שלך והעובדה שאת באמת מאמינה במה שאת עושה. כל הכבוד לך ☆ הלוואי שבעקבותייך ילכו עוד אנשים ואולי לילדים שלנו תהיה בעתיד אפשרות להשתלב יותר בחברה בגלל פתיחות וקבלה כזו.

rutimay

New member
מקסים ומרגש!../images/Emo140.gif

מאחלת לך המון הצלחה, והלוואי שההחלטה תוכיח את עצמה כמוצלחת עד כדי כך שכל אותן "נשמות" יתחברו באמת ובתמים לנשמות שלהם. כל הכבוד לך.

shavririt

New member
היתה כתבה במוסף של השבת האחרונה.

ב"ידיעות" או "מעריב", בדיוק על הנושא של שילוב המיוחדים שלנו בעבודה. ראיינו מעסיקים על החוויה הזו. רובם סיפרו כמה הם לומדים ונהנים מכך. רוב המועסקים אמנם בעלי פיגור קל אך יש גם בעלי קשיים בתקשורת (כך בכתבה). דיברו שם גם על המפעלים בבעלות המדינה שבהם השכר משפיל והעבודה קשה ומונוטונית לעומת המעסיקים הפרטיים שנותנים עבודה מגוונת ומעניינת ושיש גם אפשרות קידום. העובדה שמכעיסה אותי מאד היא שהיו מעסיקים שאמרו כי הם משלמים למיוחדים שכר מינימלי על עבודה זהה לעובדים "רגילים" שמקבלים שכר מינימום לפחות, ובעצם כל המעסיקים משלמים להם הרבה פחות מן המקובל. הוזכר שם גם העיוות של הב. לאומי שלא מאפשר להם להרוויח מעל 2000 שקל לחודש, מה שמבטל מיד את הקיצבה הנמוכה בלאוו הכי. ולך "אור לנו"- המון אור והצלחה!

mayarel

New member
הרבה בהצלחה!

גם אצלינו בקדימה עבדה הרבה שנים בחורה עם פיגור קל במעון עם הילדים והייתה מקסימה איתם. את מקסימה אור! ישר כוח!

כל הכבוד../images/Emo50.gif../images/Emo189.gif

כל הכבוד ,כן ירבו כמוך בעצם אם זה לא יתחיל אצלנו ונוכיח לכולם שאפשר לשלב ,אז איפה זה יכול להיות יותר מובן מאליו. לא משנה הסיבה התוצאה קובעת כל הכבוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יום טוב

למעלה