שמתם לב לזה?

tapas tapas

New member
../images/Emo32.gifשמתם לב לזה?

שמתי לב שבעברית אומרים שניה. כלומר מקום שני בלשון נקבה. ובאנגלית זה SECOND. שזה גם מקום שני. וגם בעברית אומרים דקה, שזה מעובי דק. ובאנגלית אומרים MINUTE שאם תסתכלו במילון זה גם מילה לעובי דק. כשמתכוונים לדק באנגלית אומרים מינוט עם שורוק בוו.

The Evil Rabbit

New member
גם אני שמתי לב...

יש עוד מילים באנגלית שקשורות למילים בעברית לדוגמא Camel. יש תיאוריית קשר של המורה לאנגלית שלי לשעבר, שאומרת שהמילה Government קשורה למילה גבר בעברית, כי פעם (ועד היום למען האמת) בממשלה יש בעיקר גברים. ואני זוכר שלא מזמן מצאתי עוד קשר בין מילה בעברית למילה באנגלית, אבל אני כבר לא זוכר מה זה היה

Serpent Axis

New member
המורה שלך צריכה לשקול החלפת

קריירה, ביחד עם כמעט כל שאר המורים במערכת החינוך המקרטעת הזאת...

זה די מקרי

כמו שBELIVE מזכיר קצת את "בלב". יש כמה טיפוסים חשודים שמנסים לבסס על הדמיון הדי-מקרי הזה את הטענה שהעברית היא מין "שפת מקור" ממנה התפתחו כל שפות העולם, ולכן השפה של אדם וחווה, אך בלשנים די קטלו את התיאוריה הזו. בערך באותו עניין - בגרמנית יש מילים שמקורן בעברית, ואלו מילים משפת עולם הפשע... Ganov - גנב Geisel - בן ערובה (נשמע כמו "גזל") schmire stehen -"לעמוד על המשמר" כשהמובן הוא לשמור בזמן שמישהו פורץ לבית ולהזהיר אותו אם בא שוטר.

לא כזה מוזר

זה לא ממש נשמע אותו דבר, וזה שאותה מילה משמשת באותן משמעויות זה עניין שנובע מאסוציאציות ותרגומים. והמילים הפליליות בגרמנית? זה בגלל שהיו הרבה עבריינים יהודים. מאותה סיבה שהבנאים והשיפוצניקים היקים תרמו לנו את השפכטל.

tapas tapas

New member
זה לא נראה לי מקרי

אני חשבתי שזה פשוט תוצאה של תרגום. או שכשהחיו מחדש את השפה העברית החליטו שצריך לתת מילים לשיטת הזמן האירופאית. אז פשוט תרגמו את זה. או שעוד בתקופת המקרא המילים האלו שימשו לתאור הזמן, אולי זה היה כתוב בתנ"ך, ואז מי שהמציא את שיטת הזמן האירופאית השתמש במילים המקבילות באנגלית בשביל לתאר את הזמן. אבל נראה לי שההסבר הראשון הוא הנכון.

tapas tapas

New member
זה באמת מזכיר את הטרמפיסט

אנחנו משתמשים בשפה עתיקה ואנחנו לא יודעים בדיוק מה המקורות ומי המציא את כל המילים האלו ולמה.

The Evil Rabbit

New member
אני בודק.

שלחתי דואר אלקטרוני לאקדמיה ללשון העברית ושאלתי על מקור המילים שניה ודקה. אני אעדכן כשהם יענו.

Ihavenonick

New member
../images/Emo32.gif אחר בקשר לתרגום של הסרט CARS

עצבן אותי תרגום מסוים שהיה לאורך כל הסרט. למכונית Lightning McQuee המתרגם החליט לקרוא לו ספידי מקווין. מה רע בלקרוא לו ברק או הברק. בגלל התרגום המאפן של המכונית, הבדיחה שלו עם המכונית הירוקה (לא רוצה לעשות ספויילר, למרות שזה לא כל כך ספויילר) כל כך לא קשורה. מי זוכר רת הקשר של השם בימינו? נכון שיש אנשים כאלו אבל עוד פעם, התרגום לא נעשה ברוח הנכונה של התקופה.

יש מקרים יותר גרועים

לדוגמא, בעוד כמה שבועות, יוצא סרט שנקרא באנגלית "click" שבקלות אפשר לתרגם אותו ל"קליק". אבל, יצא לפני שבועיים סרט שנקרא "imagen me & you" (לא ככה כותבים אימג'ן, אבל תרדו ממני) ומסיבה תמוהה כלשהי הוא תורגם לשם "קליק"!!!

atkinson

New member
זה לא צירוף מקרים

המילה second (במובן של זמן) נובעת מהביטוי הלטיני: in pars minuta secunda, שתרגומו באנגלית: the second small part of an hour. מאן שהשנייה בשעון, היא באמת "שנייה" (הראשונה היא, מן הסתם, הדקה).

JuffoWup

New member
נצל"ש: Post your WOW

אני מעונין לדעת מי משחק איזה דמות ובאיזה שרת ב-WOW, אני אתחיל ואני מקווה שאתם תשתפו פעולה! שם הדמות: Shor גזע: Tauren מקצוע: Warrior שבט: Clan of the Risen Sun שרת: Moonglade

למעלה