מנסיון של המישפחה שלי...
מנסיון של המישפחה שלי... השמות בכלל לא מעידים על שום דבר. יש לנו בעץ המישפחה (שנחקר מאז 1730) שמות פרטיים מאוד לא יהודיים כמו KATHARINA, STEPHANIE, CAMILE, וכולי. אבל זה גם תלוי באיזור... כי בצד הפולני של המישפחה שלי של יהודים מאוד שורשיים ואורתודוקסים לא תמצא שמות כאלו. לגבי שמות משפחה, גם זה לא אומר כלום כי כמעט לשום יהודי אין שם משפחה שבנוי ממילים עבריות. במיקרה של המישפחה שלי, יש כל מיני דוגמאות מעניינות בנושא: - סבא-רבה שלי 7 דורות לאחור נאלץ להחליף את שם המישפחה שלו מ-LOEBL (כפי הנראה "לוי" במקור, "אריה" בצ'כית) לשם אחר לפי הצו של הקיסרית מאריה תרזה שליהודים צריך להיות שם מישפחה גרמני. ובמיקרה שלו, זה גם השתלם לשלטונות כי הוא היה עשיר ויכול היה לשלם "תשלום פעוט" עבור התענוג של החלפת שם. אז הוא בחר בשם HERRMANN ב-1766 שזה שם מישפחה מאוד גרמני ולא יהודי כי בעיירה שלו הייתה טירה של משפחת HERRMANN (עדיין קיימת עד היום). - בצד אחר פולני אורתודוקסי, יש שם מישפחה פולני של ROGOWYJKAMIEN שפירושו בעברית הוא "אבן פינה" והוא כפי הנראה תרגום לפולנית של השם הגרמני ECKSTEIN. אין לי מושג למה הם החליטו לשנות את השם לפולנית מגרמנית. - ובצד האמריקאי של המישפחה שלי שינו את השמות למשהו שאפשר לבטא באנגלית ו"דומה" לשם מישפחה המקורי. אז יצא לנו שמות כמו IRVING ו-SUNSHINE. רענן