שמות יהודים

jacobb

New member
../images/Emo32.gif שמות יהודים

1.נורא מסקרן אותי לדעת האם השם Sarah Hyland הוא יהודי ? 2.ובכלל שמות פרטיים כמו Eric, Joseph , Jacob, Gabriel ,David, Asher ושמות בסגנון הזה כמו מיכאל וכו' . האם היום לפי שמות פרטיים כאלה אפשר לדעת האם האדם יהודי ? תודה מראש !

deebeebee

New member
חד משמעית לא

נוצרים רבים נוהגים לתת לילדיהם שמות תנכ"יים. השמות שציינת יכולים להיות יהודים ונוצרים כאחד.

masorti

New member
אבל השם Judah (יהודה) הוא יהודי...

שום נוצרי שפוי לא יקרא לבנו בשם שנשא גם יהודה איש קריות.

bilen

New member
צודקת. ולפעמים זה יוצר שילובים בלתי

הגיוניים. יש שמות משפחה נדירים של יהודים שהם בעצם שמות ממוצא גרמני. ואז אפשר למצוא קבוצות של יוצאי משפחה כזו באיזה מקום בערבות ארה"ב וכולם (בהיותם נוצרים אדוקים) נושאים שמות פרטיים עבריים. לוקח קצת זמן להתאושש ולהבין שלא מצאתי איזה ענף אבוד של משפחתי..... אצלי ברשימה יש כמה שמות כאלה לצערי הרב מאוד!

deebeebee

New member
לגבי שמות משפחה

ישנם גם יהודים רבים שאינגלזו או שינו את השם או האיות באופן כזה שזה לא יזוהה כיהודי או כבעל עבר יהודי ורק אוזן יהודית חדשה עשויה (או עלולה לצערם) לקשר. דוגמא אחת היא השם קליין. היתה לי ידידה ששם משפחתה היה KLINE ואחרי זמן מה היא סיפרה לי שלפני כמה דורות אחד הסבים שלה היה יהודי (היא היתה מורמונית והמורמונים, כידוע, מתעסקים כמונו- אם כי למטרה אחרת- בגניאולוגיה). כמובן שישנם כאלה הבאים מרקע גרמני אבל ישנם שמות משפחה שלמרות הצליל והמשמעות הגרמנים- אלה שמות יהודים בלבד (כמו שם משפחתי!)

raananh

New member
מנסיון של המישפחה שלי...

מנסיון של המישפחה שלי... השמות בכלל לא מעידים על שום דבר. יש לנו בעץ המישפחה (שנחקר מאז 1730) שמות פרטיים מאוד לא יהודיים כמו KATHARINA, STEPHANIE, CAMILE, וכולי. אבל זה גם תלוי באיזור... כי בצד הפולני של המישפחה שלי של יהודים מאוד שורשיים ואורתודוקסים לא תמצא שמות כאלו. לגבי שמות משפחה, גם זה לא אומר כלום כי כמעט לשום יהודי אין שם משפחה שבנוי ממילים עבריות. במיקרה של המישפחה שלי, יש כל מיני דוגמאות מעניינות בנושא: - סבא-רבה שלי 7 דורות לאחור נאלץ להחליף את שם המישפחה שלו מ-LOEBL (כפי הנראה "לוי" במקור, "אריה" בצ'כית) לשם אחר לפי הצו של הקיסרית מאריה תרזה שליהודים צריך להיות שם מישפחה גרמני. ובמיקרה שלו, זה גם השתלם לשלטונות כי הוא היה עשיר ויכול היה לשלם "תשלום פעוט" עבור התענוג של החלפת שם. אז הוא בחר בשם HERRMANN ב-1766 שזה שם מישפחה מאוד גרמני ולא יהודי כי בעיירה שלו הייתה טירה של משפחת HERRMANN (עדיין קיימת עד היום). - בצד אחר פולני אורתודוקסי, יש שם מישפחה פולני של ROGOWYJKAMIEN שפירושו בעברית הוא "אבן פינה" והוא כפי הנראה תרגום לפולנית של השם הגרמני ECKSTEIN. אין לי מושג למה הם החליטו לשנות את השם לפולנית מגרמנית. - ובצד האמריקאי של המישפחה שלי שינו את השמות למשהו שאפשר לבטא באנגלית ו"דומה" לשם מישפחה המקורי. אז יצא לנו שמות כמו IRVING ו-SUNSHINE. רענן

jacobb

New member
שוב תודה רבה לכולם ../images/Emo24.gif

לא האמנתי שכל כך הרבה גולשים יענו לי. באמת תודה רבה.אתם קהילה חמה במיוחד.
בד"כ אני לא רגיל שכל כך הרבה עונים.

למעלה